cooptravelcyprus.comcooptravelcyprus.com
Forgot password?

Βαλτικές Πρωτεύουσες

Βαλτικές Πρωτεύουσες

8 ΗΜΕΡΕΣ – 7 ΒΡΑΔΙΑ

Ρίγα-Πάρνου-Ταλλίν-Σιγκούλντα-Ρουντάλε-Βίλνιους-Τρακάι

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ – ΡΙΓΑ – ΠΑΡΝΟΥ – ΤΑΛΛΙΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για τη Ρίγα την πρωτεύουσα της Λετονίας. Άφιξη, παραλαβή και αναχωρούμε βορειότερα προς την πρωτεύουσα της Εσθονίας, Ταλλίν ακολουθώντας μια θαυμάσια διαδρομή κατά μήκος των ακτών της Βαλτικής. Καθοδόν θα επισκεφθούμε την γραφική πόλη Πάρνου με τα χρωματιστά ξύλινα σπίτια, το δημοφιλέστερο παραθαλάσσιο θέρετρο της Εσθονίας ή αλλιώς την «καλοκαιρινή πρωτεύουσα» όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι. Συνεχίζουμε για το Ταλλίν, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το θερινό παλάτι Κατριόργκ με τους θαυμάσιους κήπους, το οποίο έκτισε ο Μέγας Πέτρος της Ρωσίας για την γυναίκα του Αικατερίνη σε ρυθμό μπαρόκ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΤΑΛΛΙΝ

Σήμερα θα ξεναγηθούμε στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Εσθονίας. Θα περπατήσουμε την περιτειχισμένη παλιά πόλη, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μουσείο μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Θα δούμε το Δημαρχείο, το φρούριο Τουμπέα που κτίστηκε από τους Ιππότες της Τιμής τον 13ο αιώνα, την εντυπωσιακή Ρωσική εκκλησία του Αλεξάνδρου Νέφσκι, τον Καθεδρικό ναό γοτθικού ρυθμού με μία αξιόλογη συλλογή οικόσημων. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα (προαιρετικό) και συνεχίζουμε με επίσκεψη στη παραθαλάσσια περιοχή Πιρίτα, μόλις 5 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, όπου θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι της Αγίας Μπριγκίτας. Σχεδόν απέναντι από το μοναστήρι βρίσκεται το Ολυμπιακό χωριό που κατασκευάστηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των Ολυμπιακών αγώνων του 1980. Η υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για να περπατήσετε στα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια της παλιάς πόλης, να πάρετε τον καφέ σας σε ένα από τα υπαίθρια καφενεία και να επισκεφθείτε τα όμορφα μαγαζάκια της. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΤΑΛΛΙΝ – ΣΙΓΚΟΥΛΝΤΑ – ΡΙΓΑ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για τη γραφική κωμόπολη Σιγκούλντα και στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Γκαούια. Η Σιγκούλντα είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Γκαούια και ο περιβάλλον χώρος της προσφέρει μια μαγευτική θέα. Θα επισκεφθούμε το περίφημο περιτειχισμένο κάστρο των ιπποτών Τουράιντα, σπουδαίο μεσαιωνικό και αρχιτεκτονικό μνημείο, που γνώρισε στιγμές μεγάλης δόξας στις αρχές του 13ου αιώνα. Το κάστρο φιλοξενεί το Εθνογραφικό μουσείο και το μουσείο ιστορίας της περιοχής. Συνεχίζουμε για τη Ρίγα όπου και φθάνουμε αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΡΙΓΑ

Μετά το πρόγευμα θα περπατήσουμε σε κάθε γωνιά της παλιάς πόλης της Ρίγας που είναι μια αρχοντική πόλη με φινέτσα και υπέροχη αρχιτεκτονική, που πολλοί τη συγκρίνουν με την Αγία Πετρούπολη. Οι περίφημες εκκλησίες του Αγίου Πέτρου και Ιακώβ, τα τείχη της πόλης, η μικρή και η μεγάλη εμπορική Συντεχνία, η πλατεία του Δημαρχείου και φυσικά η διάσημη συνοικία με τα υπέροχα Art Nouveau κτίρια, είναι μερικά από τα κυριότερα σημεία της ξενάγησης μας. Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΡΙΓΑ – ΡΟΥΝΤΑΛΕ – ΒΙΛΝΙΟΥΣ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Βίλνια. Καθοδόν θα κάνουμε στάση για να επισκεφθούμε το περίφημο
Παλάτι-μουσείο με τους υπέροχους κήπους Ρουντάλε που είναι το πιο σημαντικό μπαρόκ Παλάτι στη Λεττονία. Χτίστηκε το 1730 από τον μεγάλο Ιταλό αρχιτέκτονα Μπαρτολομέο Ραστρέλλι, που σχεδίασε επίσης τα Χειμερινά Ανάκτορα και το Παλάτι Πέτερχοφ στην Αγία Πετρούπολη. Το Παλάτι Ρουντάλε χτίστηκε ως θερινή κατοικία του Δούκα Κούρλαντ. Άφιξη στο Βίλνιους και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΒΙΛΝΙΟΥΣ – ΤΡΑΚΑΪ – ΒΙΛΝΙΟΥΣ

Πρόγευμα. Η πρωινή ξενάγηση που ακολουθεί στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης, θα μας αποκαλύψει τον απέριττο, λιτό και ανεπαίσθητα Ρουστίκ χαρακτήρα της. Τα δημόσια κτίρια της πρωτεύουσας, ο Ναός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ο Καθεδρικός Ναός με το καμπαναριό του, το κτίριο του Πανεπιστημίου, η εκκλησία της Αγίας Άννας και φυσικά η παλιά συνοικία με τα γραφικά κτίρια είναι οι κυριότεροι σταθμοί της περιήγησης μας. Το απόγευμα θα εκδράμουμε στην πανέμορφη περιοχή των λιμνών για να επισκεφθούμε το εντυπωσιακό κάστρο Τρακάϊ, που είναι κτισμένο με κόκκινο τούβλο και σήμερα στεγάζει το Μουσείο Τέχνης. Επιστροφή στη Βίλνιους. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η-8η μέρα: ΒΙΛΝΙΟΥΣ – ΡΙΓΑ – ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Καθοδόν θα κάνουμε στάση στο κέντρο της Ρίγας, όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας. Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε τη πτήση της επιστροφής. Άφιξη στη Λάρνακα χαράματα της 8ης μέρας.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Με πτήσεις των Βαλτικών Αερογραμμών

Λάρνακα – Ρίγα BT 658 03:10 – 06:55

Ρίγα – Λάρνακα BT 657 22:50 – 02:30+1

ΤΙΜΕΣ

Τιμές ανά άτομο :

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

1/8, 8/8, 15/8, 22/8

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Ρίγα – Λάρνακα.

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.

Μια αποσκευή μέχρι 20 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά. 

6 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4 αστέρων.

Πρόγευμα καθημερινά.

Τέσσερα (4) δείπνα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Μεταφορές και εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Τοπικοί ξεναγοί. 

Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός/συνοδός. 

Φ.Π.Α.


Δεν περιλαμβάνονται:

Φαγητό στο αεροπλάνο. 

Εισιτήρια εισόδων στους χώρους επισκέψεων. 

Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά. 

Ποτά στα φαγητά. 

Ασφάλεια ταξιδιού προαιρετική.

Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Όροι & προϋποθέσεις και Πολιτική απορρήτου

Για τα πακέτα και τις εκδρομές παρακαλώ να ενημερωθείτε για τους όρους και τις προϋποθέσεις καθώς και την πολιτική απορρήτου απο τα ακόλουθα Links :

– Οροι και Προϋποθέσεις / Terms and Conditions

– Πολιτική απορρήτου / Privacy Policy

ΣΥΜΒΑΣΗ

Με την επιβεβαίωση της κράτησης ο πελάτης  θα πρέπει να συμπληρώνει  την φόρμα που βρίσκετε στο link που ακολουθεί και σημαίνει ότι αποδέχετε αυτόματα και εκ μέρους όλων των ατόμων που συνταξιδεύουν μαζί τους  όλους τους όρους συμμέτοχής για το ταξίδι.
 

– Δήλωση συμμετοχής – Σύμβαση / Registration Contract

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας εδω