cooptravelcyprus.comcooptravelcyprus.com
Forgot password?

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΛΙΜΝΕΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

6 ΗΜΕΡΕΣ

12 – 17/4

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα: Μ. Τετάρτη: Λάρνακα – Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για το Διεθνές Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία». Άφιξη στη «Νύμφη του Θερμαϊκού», μια πόλη που απαριθμεί μνημεία από όλο το φάσμα του ιστορικού χρόνου όπως ρωμαϊκών, πρωτοχριστιανικών και βυζαντινών. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση δωματίων. Αξίζει να δείτε το Λευκό Πύργο, σήμα κατατεθέν, της πόλης, τη Αψίδα του Γαλέριου (την καμάρα), τη Ροτόντα, τη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, προστάτη της πόλης, τη Αγία Σοφία, την γνωστή Πλατεία Αριστοτέλους, κάποιο από τα μουσεία. Ανεβείτε μέχρι τα Κάστρα της Άνω Πόλης για να θαυμάσετε πανοραμικά τη πόλη της Θεσσαλονίκης, απολαμβάνοντας το καφέ σας ή το ποτό σας

2η μέρα: Μ. Πέμπη: Θεσσαλονίκη
Πρόγευμα. Ολόκληρη μέρα στην διάθεση σας σε μια πόλη που δεν βαριέσαι ποτέ.Οι επιλογές πολλές. Βόλτες , μαγαζιά, καφές κα χαλάρωση.

3η μέρα: Μ. Παρασκευή: Θεσσαλονίκη Καστοριά (ξανάγηση) –Ομορφοκκλησιά – Νυμφαίο –- Μοναστήρι Παναγίας Μαυρώτισσας
Μετά το πρωινό μας και ακολουθώντας τον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια τη Νέα Εγνατία Οδό και αφού διασχίσουμε το τούνελ στην οροσειρά του Βερμίου, θα φθάσουμε στην Καστοριά. Άφιξη και ακολουθεί ξενάγηση στη πόλη της Καστοριάς με τους παραδοσιακούς οικισμούς και τις πάμπολλες βυζαντινές εκκλησίες. Πρώτη στάση για ξενάγηση στο αξιόλογο λαογραφικό μουσείο της Καστοριάς, που στεγάζεται στο περίφημο αρχοντικό «Νεράντζη Αιβάζη». Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο χωριό «Ομορφοκκλησιά», όπου και θα δούμε μια πραγματικά όμορφη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, με το τεράστιο και επιβλητικό ξύλινο «ξόανο» του Αγίου εντός του ναού. Κατόπιν αναχωρούμε για το Νομό Φλώρινας όπου θα επισκεφθούμε το ομορφότερο και πιο παραδοσιακό χωριό στη Βόρεια Ελλάδα, το Νυμφαίο, όπου βρίσκεται και το καταφύγιο της σπάνιας πλέον στην Ελλάδα καφετιάς αρκούδας. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα (προαιρετικό) και στη συνέχεια, μετά από μια μαγευτική παραλίμνια διαδρομή, θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε στο βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας Μαυριώτισσας, που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Καστοριάς.
Το βράδι θα μεταβούμε στην εκκλησία για να προσκυνήσουμε τον Επιτάφιο που ο στολισμός του είναι σχεδόν αποκλειστικά έργο των νεαρών κοριτσιών. Κορυφαία στιγμή για τους Καστοριανούς είναι η συνάντηση των επιταφίων του Μητροπολιτικού Ι.Ν. και του Ι.Ν Αγίου Γεωργίου στην πλατεία Ομονοίας, όπου πλήθος κόσμου ακολουθεί την περιφορά των δύο επιταφίων.

4η μέρα: Μ. Σάββατο: Καστοριά – Δισπήλιο – Άγιος Γερμανός – Λίμνες Πρέσπες
Πρόγευμα και μετάβαση στο Δισπήλιο, όπου και θα ξεναγηθούμε στον παραλίμνιο προϊστορικό οικισμό. Κατόπιν αναχωρούμε για τις λίμνες Πρέσπες που βρίσκονται στο τριεθνές, στα σύνορα δηλαδή Ελλάδας, Αλβανίας και Π.Γ.Δ.Μ. Πρώτη στάση στο χωριό Άγιος Γερμανός, με τον ομώνυμο βυζαντινό ναό. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, που βρίσκεται στην Μικρή Πρέσπα και η πρόσβαση γίνεται οδικώς μέσω πλωτής γέφυρας, όπου και θα ξεναγηθούμε στα ερείπια της ομώνυμης βυζαντινής Βασιλικής. Τέλος θα καταλήξουμε στο ακριτικό χωριό Ψαράδες, απ’ όπου με βάρκες θα ξεναγηθούμε στα Ασκηταριά των Πρεσπών. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και απογευματινό καφέ στις όχθες της λίμνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο όπου μας περιμένουν λαμπάδες και κόκκινα αυγά. Μετά την Αναστάσιμη Ακολουθία ακολουθεί δείπνο σε μπουφέ και παραδοσιακή μαγειρίτσα.

5η μέρα : Κυριακή Του Πάσχα: Καστοριά
Πρόγευμα. Πασχαλινή μέρα με Καστοριάνους προμεσημβρινούς μεζέδες και τσίπουρο. Το μεσιμέρι Πασχαλινό γεύμα σε μπουφέ με οβελία στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνο για καφεδάκι και βόλτες στις όχθες της λίμνης.

6η Μέρα: Δευτέρα του Πάσχα: Θεσσαλονίκη – Λάρνακα
Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης για να πάρουμε τη πτήση της επιστροφής για Λάρνακα

ΠΤΗΣΕΙΣ

Με απευθείας πτήσεις της OLYMPIC AIR

GQ 551 12 Απριλίου Λάρνακα – Θεσσαλονίκη 09.30 11.30

GQ 550 17 Απριλίου Θεσσαλονίκη – Λάρνακα 12.10 14.00

ΤΙΜΕΣ

Tιμές (Ανά άτομο) :
ΔΙΚΛΙΝΟ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ Παιδί
€ 699
€ 969
€ 539

Διανυκτερεύσεις

Θεσσαλονίκη (2), Καστοριά (3)

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ

Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα –Θεσσαλονίκη – Λάρνακα με πτήσεις της Sky Express
• Φόροι αεροδρομίων
• 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Θεσσαλονίκη πρόγευμα
• 3 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στη Καστοριά με πρόγευμα
• Αναστάσιμο δείπνο και πασχαλινό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο
• Μεταφορές, εκδρομές και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα.
• Συνοδός/Αρχηγός για όλες τις ημέρες
• Έμπειρος τοπικός ξεναγός
• Βαρκάδα στα Ασκηταριά των Πρεσπών
• Τοπικός φόρος διαμονής
• 1 αποσκευή 23 κιλών και μία χειραποσκευή 8 κιλών
• Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας
• Φ.Π.Α


Δεν περιλαμβάνονται:

• Αχθοφορικά και Φιλοδωρήματα
• Εισιτήρια εισόδων σε μουσεία ή σε επισκέψιμους χώρους που δεν αναφέρονται στα περιλαμβάνονται
• Τα ποτά στα δείπνα
• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας εδω