cooptravelcyprus.comcooptravelcyprus.com
Forgot password?

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΟΡΕΙΝΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 8 Μέρες

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΟΡΕΙΝΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ GRE2

8 ΜΕΡΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διανυκτερεύσεις: Καστοριά (2), Τρίκαλα (3), Θεσσαλονίκη (2)

 

1η Μέρα: Λάρνακα – Θεσσαλονίκη – Καστοριά

Καστοριά! Η αρχόντισσα της Μακεδονίας. Αναχώρηση από τη Λάρνακα, με πτήση της Cyprus Airways για Θεσσαλονίκη. Υποδοχή από τον αρχηγό και αναχώρηση για την Καστοριά, μία από τις πιο γραφικές πόλεις στην Ελλάδα. Τα αρχοντικά των πλουσίων εμπόρων είναι απόδειξη της ακμής και του πλούτου της, αφού ανέπτυξε οικονομική και πολιτιστική ταυτότητα χάρη στη γουνοποιία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

2η Μέρα: Καστοριά – Δισπηλιό – Σπηλιά του Δράκου – Μονή Μαυριώτισσας

Πρόγευμα και αναχώρηση για το 7000 χρόνων λιμναίο οικισμό, το Δισπηλιό. Βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Καστοριάς, σε ένα μικρό χωριό. Περιήγηση και συνεχίζουμε για τη Μονή Μαυριώτισσας που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης με θέα τη γύρω περιοχή. Επόμενος σταθμός η σπηλιά του Δράκου. Μύθοι λένε πως αιώνες πριν, η σπηλιά που βρίσκεται πριν το μοναστήρι της Μαυριώτισσας ήταν χρυσορυχείο και το φύλαγε ένας δράκος που ανέπνεε και έβγαζε από το στόμα του φλόγες και δηλητηριασμένους ατμούς! Τελευταίος σταθμός το λαογραφικό μουσείο, που στεγάζεται στο αρχοντικό «Νεράντζη Αϊβάζη».

3η Μέρα: Καστοριά – Μετέωρα – Καλαμπάκα – Τρίκαλα

Πρωινό. Η σημερινή διαδρομή θα μας γεμίσει με διαφορετικά συναισθήματα και ομορφιές. Άφιξη στα Μετέωρα, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο μοναστικό συγκρότημα της χώρας μετά το Άγιο Όρος. Τα θεόρατα βράχια των Μετέωρων φαντάζουν δεσποτικά από μεγάλη απόσταση, καθώς το ύψος τους αγγίζει τα 300 μέτρα. Θα επισκεφθούμε το Μεγάλο Μετέωρο, γνωστό και ως Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Είναι το μεγαλύτερο και παλαιότερο μοναστήρι. Κτισμένο στον «πλατύ λίθο», αποτελεί τον πλατύτερο βράχο του συμπλέγματος. Συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου Το μοναστήρι εκτός από το παρεκκλήσι του Αγίου Στεφάνου, έχει και αυτό του Αγίου Χαραλάμπους, όπου φυλάσσεται και η θαυματουργή κάρα του. Στάση για φαγητό (προαιρετικά) στην Καλαμπάκα. Συνεχίζουμε για τα Τρίκαλα, πόλη-πρότυπο της επαρχίας που χρωστά σε μεγάλο βαθμό την ομορφιά της στο γραφικό ποταμό Ληθαίο αλλά και στα μνημεία της. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

4η Μέρα: Τρίκαλα – Ελάτη – Περτούλι – Πύλη

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε για την Ελάτη, το μεγαλύτερο από τα ορεινά χωριά των Τρικάλων με τα εντυπωσιακά αρχοντικά και τους ξενώνες. Κτισμένο αμφιθεατρικά, το Περτούλι αποτελούσε στο παρελθόν τόπο συνάθροισης των κτηνοτρόφων της περιοχής. Είναι ένα από τα αγαπημένα θέρετρα της Ελλάδας προσφέροντας την μοναδικότητα του αλπικού τοπίου. Τελευταία στάση η Πύλη των Τρικάλων όπου θα δούμε το μοναδικό τοξωτό γεφύρι. Η θέα από το γεφύρι είναι μοναδική. Βρίσκεται στο κέντρο του χωριού. Γεφυρώνει δύο βουνά και μέχρι το 1936 ήταν το μοναδικό πέρασμα των κατοίκων από και προς τον Θεσσαλικό κάμπο.

5ηΜέρα: Τρίκαλα – Καρδίτσα – Λίμνη Πλαστήρα

Αναχώρηση μετά το πρωινό για την Καρδίτσα, γνωστή για το μεγάλο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, για αυτό και την αποκαλούν Άμστερνταμ της Ελλάδας. Εκεί θα δούμε το Πάρκο Παυσίλυπο στο κέντρο και το άλσος «Χίλια δένδρα», ένα δάσος από τα οθωμανικά χρόνια. Εντός του άλσους είναι η εκκλησία του Προφήτη Ηλία. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο με τα εκθέματα που χρονολογούνται από την Προϊστορική και Παλαιολιθική εποχή. Συνεχίζουμε για την Λίμνη Πλαστήρα. Μία γαλάζια ανθρώπινη πινελιά σε ένα καταπράσινο καμβά που δημιούργησε η φύση. Φαίνεται πως και οι δύο έκαναν τη δημιουργική τους υπέρβαση και προέκυψε η εντυπωσιακή Λίμνη Πλαστήρα. Με τον καιρό το ένα αφομοιώθηκε από το άλλο (λίμνη και φυσικό τοπίο) και τα δύο μαζί αποτελούν ένα από τα ομορφότερα κομμάτια της Ελλάδας.

6ηΜέρα: Τρίκαλα – Λάρισα– Θεσσαλονίκη

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της Θεσσαλίας, τη Λάρισα. Θα δούμε το Αρχαίο Θέατρο και το ιστορικό κέντρο που αποτελούν από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα την «ψυχή» της Λάρισας. Θα ακολουθήσουμε την διαδρομή προς τον λόφο του Φρουρίου, ιδανικό μέρος για ποτό, φαγητό ή περίπατο. Εδώ θα δούμε το Μπεζεστένι μια μεγάλη σκεπαστή αγορά, που κτίσθηκε από τους Οθωμανούς στα τέλη του 15ου – αρχές του 16ου αιώνα. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Αχίλλειου, προστάτη της Λάρισας. Βρίσκεται στον λόφο του Φρουρίου, στο ψηλότερο σημείο της πόλης και έχει θέα το πάρκο του Αλκαζάρ και του Πηνειού ποταμού. Συνεχίζουμε για το πάρκο του Αλκαζάρ, ένα πανέμορφο και καταπράσινο αστικό άλσος αναψυχής. Άφιξη στη «νύμφη του Θερμαϊκού», τη Θεσσαλονίκη και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

7η Μέρα: Θεσσαλονίκη

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Στο κέντρο η Πλατεία Αριστοτέλους με τα πολυσύχναστα καφέ , οι «κοκέτες» Τσιμισκή, Μητροπόλεως και Προξένου Κορομηλά με τις καλογυαλισμένες βιτρίνες, οι γοητευτικές αγορές Μοδιάνο, Λουλουδάδικα και Καπάνι με τα χρώματα και τις μυρωδιές να κυριαρχούν.

8η Μέρα: Θεσσαλονίκη – Λάρνακα

Πρωινό. Χρόνος ελεύθερος μέχρι την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής γεμάτοι με άρωμα Ελλάδας!

ΤΙΜΕΣ

Αναχωρήσεις

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

10/07, 28/8

699

919

519

17, 24, 31/7

719

949

539

07,14,21/8

739

969

549

ΠΤΗΣΕΙΣ & ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Αναχωρήσεις: 10, 17, 24, 31/07, 07, 14, 21, 28/08

Πτήσεις:

Λάρνακα – Θεσσαλονίκη     CY 426      12:00-14:00

Θεσσαλονίκη – Λάρνακα     CY 427      15:00-17:00

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ

Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα-Θεσσαλονίκη-Λάρνακα με πτήσεις της Cyprus Airways
• Φόροι αεροδρομίων
• Δύο διανυκτερεύσεις στη Καστοριά, τρεις στα Τρίκαλα και δύο στην Θεσσαλονίκη σε 4* ξενοδοχεία με πρόγευμα
• Μεταφορές, εκδρομές και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
• Έμπειρος τοπικός Αρχηγός/Συνοδός
• Μία αποσκευή 23 κιλών και μία χειραποσκευή 10 κιλών
• Ασφάλεια ταξιδιού
• Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας


Δεν περιλαμβάνονται:

• Δικαιώματα εισόδων προαιρετικά
• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

Όροι ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

• Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 30% της αξίας του ταξιδιού
• Εξόφληση μέχρι 21 μέρες πριν την αναχώρηση
• Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 100.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
• Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
• Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
• Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
• Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.
• Υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης των ταξιδιωτικών πακέτων βάσει των όρων και κανονισμών.

ΣΥΜΒΑΣΗ

Με την επιβεβαίωση της κράτησης ο πελάτης  θα πρέπει να συμπληρώνει  την φόρμα που βρίσκετε στο link που ακολουθεί και σημαίνει ότι αποδέχετε αυτόματα και εκ μέρους όλων των ατόμων που συνταξιδεύουν μαζί τους  όλους τους όρους συμμέτοχής για το ταξίδι.
 

– Δήλωση συμμετοχής – Σύμβαση / Registration Contract

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας εδω