ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΖΥΡΙΧΗ - ΚΡΑΣΟΧΩΡΙΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ

8 Μέρες

Αναχωρήσεις

07, 14, 21, 28/07
4, 11, 18, 25/08

Πρόγραμμα

Διανυκτερεύσεις: Στρασβούργο (3), Ζυρίχη (2), Φρανκφούρτη (1)

1η Μέρα: Λάρνακα – ΦρανκφούρτηΧαϊδελβέργη – Στρασβούργο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας όπου θα πάρουμε τη πτήση για τη Φρανκφούρτη. Άφιξη παραλαβή από την αρχηγό μας και αναχώρηση για το Στρασβούργο. Καθοδόν στάση στη ρομαντική Χαϊδελβέργη όπου θα δούμε την πλατεία της αγοράς στην οποία δεσπόζει ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Πνεύματος, τα κτίρια του Πανεπιστημίου και η περίτεχνη εκκλησία των Ιησουιτών. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο κάστρο της Χαϊδελβέργης με το τραινάκι της  για να δούμε το μεγαλύτερο βαρέλι του κόσμου και τον ποταμό Νέκαρ. Άφιξη στο Στρασβούργο και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για μια πρώτη γνωριμία με τη πόλη.

2η Μέρα: Στρασβούργο ( ξενάγηση)

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση στην πόλη. Το ιστορικό κέντρο χαρακτηρίσθηκε ως “αξιοθέατο παγκόσμιας κληρονομιάς” από την UNESCO. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, γεμάτη γραφικά σπιτάκια με ξύλο και χρώμα, όπου δεσπόζει ο καθεδρικός ναός της Παναγίας του Στρασβούργου και το αστρονομικό ρολόι και στην παλιά γειτονιά της πόλης την «μικρή Γαλλία» όπου στο παρελθόν είχαν τα σπίτια τους ψαράδες και βυρσοδέψες. Στη πλατεία Σατό βρίσκεται ο πύργος των Ροάν που σήμερα στεγάζει τα κυριότερα μουσεία της πόλης, το μουσείο Καλών Τεχνών και το Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών. Χρόνος ελεύθερος στους πεζόδρομους της πόλης για καφέ ή φαγητό. 

3η Μέρα: Στρασβούργο – Κολμάρ (Κρασοχώρια Αλσατίας)

Πρωινό και αναχωρούμε για το γραφικό χωριό Εγκισχάιμ με την απερίγραπτη ομορφιά. Το χωριό οχυρώθηκε για πρώτη φορά το 1257 και κατασκευάστηκαν στενά πέτρινα σοκάκια σε κύκλους, δίνοντας του μοναδικό χαρακτήρα. Συνεχίζουμε για το Κολμάρ, το «στολίδι της Αλσατίας», που βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό του κέντρο, που κυριαρχείται από παραδοσιακά σπίτια χτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο. Ελεύθερος χρόνος στο πιο όμορφο σημείο της πόλης, την Μικρή Βενετία που χαρακτηρίζεται από κανάλια και περίτεχνες γέφυρες. Επόμενος σταθμός μας το χωριό Ρίκβιρ, δημοφιλής τουριστικός προορισμός, κυρίως λόγω της αρχιτεκτονικής του. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Στρασβούργο.

4η Μέρα: Στρασβούργο Βασιλεία Ζυρίχη

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Ζυρίχη. Καθοδόν θα κάνουμε στάση στην Βασιλεία. Στην περιήγηση μας θα δούμε το εντυπωσιακό κόκκινο Δημαρχείο και τον Καθεδρικό Ναό της πόλης. Αξίζει να ανεβείτε στην κορυφή για να θαυμάσετε την πόλη από ψηλά. Επόμενη στάση το θέατρο της πόλης, που συχνά αποκαλείται ως το Λούβρο της Βασιλείας. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και συνεχίζουμε για την Ζυρίχη. Άφιξη και στην ξενάγηση θα δούμε την Γοτθική Εκκλησία Φραουμνίστερ, την εκκλησία του Αγ. Πέτρου, την μεγαλύτερη πλάκα ρολογιού της Ευρώπης, το Δημαρχείο, το πάρκο Ρίτερ, το λόφο του Ηλίου Σόνενμπεργκ και την Όπερα.

5η Μέρα: Ζυρίχη Λουκέρνη Βέρνη

Πρωινό και αναχωρούμε για την κουκλίστικη Λουκέρνη. Θα επισκεφτούμε τη παλιά πόλη με το παλιό δημαρχείο και το γοτθικό σιντριβάνι. Θα δούμε την ξύλινη γέφυρα Κάπελμπρούκε και δίπλα τον οκταγωνικό πύργο Βάσερτούρμ. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την πλατεία Λέβενπλατς, όπου θα δούμε το λιοντάρι της Λουκέρνης -ένα γλυπτό που απεικονίζει ένα λιοντάρι που ψυχορραγεί. Συνεχίζουμε για την Βέρνη. Ξεκινώντας την περιήγησή μας από την πλατεία Μπέρενπλατς θα πάρουμε τον κεντρικό δρόμο τη Μαρκτγκάσε, θα δούμε το Ζύτλογκ, τον περίφημο Πύργο του Ρολογιού,  το σήμα κατατεθέν της Βέρνης -ένα αστρονομικό ρολόι με κινούμενες φιγούρες.  Στη συνέχεια, θα περάσουμε από το σπίτι όπου έζησε ο Αϊνστάιν, από το Δημαρχείο και τον καθεδρικό ναό. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια. Το απόγευμα επιστροφή στην Ζυρίχη.  

6η Μέρα: Ζυρίχη – Καταρράκτες Ρήνου – Μέλας Δρυμός – Λίμνη Τίτιζεε – Φράιμπουργκ – Μπάντεν Μπάντεν – Φρανκφούρτη

Πρωινό και αναχώρηση για τους Καταρράκτες του Ρήνου ένα μεγαλειώδες και εντυπωσιακό θέαμα της φύσης. Συνεχίζουμε για την «πνιγμένη» στο πράσινο λίμνη Τίτιζεε και χρόνος ελεύθερος. Ακολουθεί το Φράιμπουργκ στο γερμανικό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Σε αυτή την πόλη –πύλη στον Μέλανα Δρυμό άφησε την τελευταία του πνοή, ο μεγάλος Έλληνας συγγραφέας, Νίκος Καζαντζάκης. Θα δούμε την πλατεία με τον καθεδρικό γοτθικό ναό του 13ου αιώνα και το Historisches Kaufhaus. Συνεχίζουμε για την γραφική λουτρόπολη Μπάντεν Μπάντεν με τον ποταμό Όος να την διαρρέει. Η μαγευτική αυτή πόλη είναι γνωστή από τα ρωμαϊκά χρόνια για τις ιαματικές πηγές της, αλλά και για το ιστορικό της Καζίνο. Αργά το βράδυ άφιξη στην Φρανκφούρτη το οικονομικό και εμπορικό κέντρο της Γερμανίας.

7η – 8η Μέρα: Φρανκφούρτη – Κρουαζιέρα Ρήνου – Λάρνακα

Πρόγευμα και ακολουθεί ξενάγηση. Εδώ έχουν την έδρα τους το γερμανικό Χρηματιστήριο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Περιήγηση στο Ρόμερ, το αναγεννησιακό σιντριβάνι της Δικαιοσύνης, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και του Αποστόλου Παύλου. Αφού επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βαρθολομαίου θα ανέβουμε στην διάσημη γέφυρα Άισερνερ Στέγκ με την επιβλητική πινακίδα που αναγράφει τους στίχους του Ομήρου από την Οδύσσεια: “ΠΛΕΩΝ ΕΠΙ ΟΙΝΟΠΑ ΠΟΝΤΟΝ ΕΠ ΑΛΛΟΘΡΟΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ”. Συνεχίζουμε για την όμορφη πόλη Ριντεσχάιμ για να απολαύσουμε μια δίωρη κρουαζιέρα σε έναν από τους μεγαλύτερους «υδάτινους» δρόμους της Ευρώπης, τον ποταμό Ρήνο. Ακολούθως μεταφορά στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης όπου θα πάρουμε τη πτήση της επιστροφής για τη Λάρνακα. Άφιξη τα ξημερώματα της 8η μέρας.

Πτήσεις

Διαμονή

Αναχωρήσεις Δίκλινο Μονόκλινο 1o Παιδί
21, 28/07
€ 1385
€ 1789
€ 929
14/07, 11/08
€ 1435
€ 1829
€ 965
07/07, 04, 18, 25/08
€ 1469
€ 1865
€ 999

Πληροφορίες

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Φρανκφούρτη – Λάρνακα με πτήσεις της Lufthansa
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων
 • Έξι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* με πρόγευμα
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Έμπειρος ελληνόφωνος συνοδός/ αρχηγός
 • Εισιτήριο για την κρουαζιέρα στον Ρήνο
 • Εισιτήριο για τρενάκι και κάστρο Χαιδελβέργη
 • Μια αποσκευή 23 κιλών και μια χειραποσκευή 8 κιλών
 • Υπηρεσίες των αντιπροσώπων

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Δικαιώματα εισόδων προαιρετικά
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Γενικοί Όροι

Πριν προχωρήσετε στην κράτηση σας παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε την σύμβαση και διαβάσετε τους Γενικούς Όρους και Προϋποθέσεις του ταξιδιού σας

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας εδω