cooptravelcyprus.comcooptravelcyprus.com
Forgot password?

ΣΚΩΤΙΑ 8 Μέρες

ΣΚΩΤΙΑ

8 ΜΕΡΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Μέρα: Λάρνακα – Αθήνα – Εδιµβούργο

Συνάντηση στο αεροδρόμιο Λάρνακας όπου θα πάρουμε την πτήση για Εδιμβούργο την “Αθήνα του Βορρά”, μέσω Αθηνών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Περπατήστε στο Βασιλικό Μίλι της παλιάς πόλης και περιηγηθείτε στα µεσαιωνικά δροµάκια. Μπορείτε να απολαύσετε ένα single malt ουίσκι σε µια από τις παραδοσιακές παµπ µε ζωντανή απαλή Σκωτσέζικη µουσική. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα: Εδιµβούργο, Ξενάγηση πόλης µε επίσκεψη στο Κάστρο του Εδιµβούργου

Ξεκινώντας από την νέα πόλη, θα δούµε πού έζησαν τα παιδικά τους χρόνια ο Walter Scott και ο Arthur Conan Doyle. Στη συνέχεια θα έχουµε την ευκαιρία να απολαύσουµε µια πανοραµική θέα της πόλης και να θαυµάσουµε το Εθνικό Μνηµείο της Σκωτίας, το µνηµείο του Ναύαρχου Νέλσονα και το Βασιλικό παρατηρητήριο. Επόµενη στάση το όµορφο παλάτι του Χόλιρουντ. Δια µέσου του Βασιλικού Μιλίου θα περάσουµε ανάµεσα από τα µεσαιωνικά σπίτια της παλιάς πόλης και θα δούµε που ελάµβαναν χώρα οι φιλοσοφικές συζητησεις του Adam Smith µε τον David Hume, και πού κήρυττε µε τον πύρινο λόγο του ο µεταρυθµιστής της Σκωτικής Εκκλησίας Τζον Νοξ. Στο τέλος της ξενάγησής µας θα επισκεφθούµε το παγκοσµίου φήµης Κάστρο του Εδιµβούργου (προαιρετική είσοδος). Απόγευµα ελεύθερο. Διανυκτέρευση

3η Μέρα: Εδιµβούργο – Παρεκκλήσι Ρόσλιν – Άγιος Ανδρέας(Προαιρετική)

Εμείς σας προτείνουµε µια εκδροµή στην ανατολική Σκωτία. Πρώτη µας επίσκεψη, το φηµισµένο παρεκκλήσι Ρόσλιν. Εδώ υποτίθεται ότι εκτυλίσσεται η τελευταία πράξη του best-seller του Dan Brown “Κώδικας ντα Βίντσι”. Επόµενη επίσκεψή µας θα είναι στην παλαιότερη πανεπιστηµιούπολη της Σκωτίας και πρώην εκκλησιαστική πρωτεύουσα, τον Άγιο Ανδρέα. Θα περιηγηθούµε στους κεντρικούς δρόµους και στις πλακόστρωτες αλέες µε τις αψιδωτές προσόψεις των σπιτιών και θα δούµε τα πανεπιστηµιακά κτίρια και τις µεσαιωνικές εκκλησίες, που οδηγούν προς τον ερειπωµένο Καθεδρικό ναό του 12ου αιώνα.

4η Μέρα: Εδιμβούργο – Πίτλοχρι – Μπλαιρ Άθολ – Ίνβερνες

Πρώτη στάση της σηµερινής µας διαδροµής το πανέµορφο χωριό Πίτλοχρι µε τα παραδοσιακά σπίτια. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην γραφική αγορά του χωριού. Συνεχίζουμε για το περίφηµο Κάστρο Μπλαιρ (Προαιρετική είσοδος). Εδώ θα πάρουµε µια γεύση από την αριστοκρατική ζωή των Χάιλαντερ στις αρχές του 18ου αιώνα. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στο κάστρο και στους πανέµορφους κήπους του. Νωρίς το απόγευµα θα φθάσουµε στην πρωτεύουα των Χάιλαντς, το Ίνβερνες. Περιήγηση στην πόλη και ελεύθερος χρόνος. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

5η Μέρα: Ίνβερνες – Λοχ Νες (Κρουαζιέρα) – Κάστρο Αϊλίαν Ντόναν – Νήσος Σκάι – Ίνβερνες

Η σηµερινή µας διαδροµή θα µας οδηγήσει στην παγκοσµίου φήµης λίµνη Λοχ Νες. Προτείνουµε µια προαιρετική κρουαζιέρα στη λίµνη µε επίσκεψη στα ερείπια του µεσαιωνικού κάστρου Ούρκαρτ που υψώνεται επιβλητικό πάνω από τα νερά της. Επόµενος σταθµός στο πιο πολυφωτογραφηµένο και ίσως πιο όµορφο κάστρο της Σκωτίας, το Αϊλίαν Ντόναν (προαιρετική είσοδος), κτισµένο πάνω σε βραχονησίδα. Στη συνέχεια θα περάσουµε µέσω της επιβλητικής γέφυρας στο µεγαλύτερο νησί των εσωτερικών Εβρίδων, το Σκάι. Οι γεωλογικές µεταβολές της περιοχής έδωσαν στο Σκάι ένα από τα πιο πολυποίκιλα και πιο εντυπωσιακά τοπία στην Βρετανία. Από το κακοτράχαλο ηφαιστειογενές οροπέδιο του βορείου Σκάι µέχρι τις λαξευµένες από τους πάγους κορυφές των Cuillin Hills, το νησί διαµελίζεται από πολυάριθµες λιµνοθάλασσες. ∆ιασχίζοντας τα Cuillin Hills θα φτάσουµε στο γραφικό λιµάνι Portree. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευµα.

6η Μέρα: Ινβερνές – Φορτ Αγκούστους – Φορτ Γουίλιαμ – Εθνικός Δρυµός Λοχ Λόµοντ και Τρόσακς – Γλασκώβη

Μετά το πρωινό μας και περνώντας από το ψαροχώρι Φορτ Γουίλιαµ θα σταµατήσουµε για καφέ στο χωριό Φορτ Αγκούστους, που βρίσκεται στις όχθες της λίµνης Νες. Εδώ θα θαυµάσουµε ένα τµήµα από το περίφηµο κανάλι της Καλυδωνίας που ενώνει τις αλληλοδιαδεχόµενες λίµνες των Χάιλαντς. Συνεχίζουµε για την καρδιά των Χάιλαντς, περνώντας µέσα από το θεαµατικό φαράγγι του Γκλένκοου. Θα αναχωρήσουµε για το Εθνικό Πάρκο Λοχ Λόµοντ και Τρόσακς, µε αρκετές στάσεις για φωτογραφίες σε αυτήν την πανέµορφη περιοχή. Αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στην μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας, την Γλασκώβη, η οποία εξελίσσεται µε ιλιγγιώδη ρυθµό και αποτελεί ένα µοντέρνο, αστικό κέντρο µε βικτωριανή αρχιτεκτονική κληρονοµιά.

7η Μέρα: Γλασκώβη – Κάστρο Στέρλινγκ – Πάρκο Χέλιξ – Γλασκώβη, Ξενάγηση

Πρωινή αναχώρηση για την ιστορική πόλη του Στέρλινγκ. Επίσκεψη (προαιρετική είσοδος) στο κάστρο Στέρλινγκ, ένα από τα πιο φηµισµένα της Σκωτίας και η πάλαι ποτέ έδρα της βασιλικής οικογένειας των Στιούαρτ. Επόµενη στάση µας το πάρκο Χέλιξ (Helix), όπου θα θαυµάσουµε τα Κέλπις (Kelpies), δύο µεταλλικά γλυπτά αλόγων ύψους 30 µέτρων. Επιστρέφουµε στην Γλασκώβη, όπου κατά τη διάρκεια της ξενάγησής µας θα δούµε την πλατεία Τζωρτζ µε τα επιβλητικά βικτωριανά κτίρια και το ∆ηµαρχείο, τον Καθεδρικό ναό και την γκαλερί Καλών Τεχνών Κελβινγκρόουβ. Θα θαυµάσουµε εξωτερικά το Πανεπιστήµιο της πόλης και τον ποταµό Κλάιντ.

8η Μέρα: Γλασκώβη – Εδιμβούργο – Αθήνα – Λάρνακα

Αργά το απόγευμα µεταφορά στο αεροδρόµιο όπου θα πάρουμε την πτήση για Λάρνακα μέσω Αθηνών.

ΤΙΜΕΣ

Αναχωρήσεις

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

25/07

1647

2215

€ 929

08/08

1755

2477

€ 1079

ΠΤΗΣΕΙΣ & ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Αναχωρήσεις: 25/07, 08/08

 Πτήσεις

LCA – ATH   A3 905  15.55 – 17.40

ATH – EDI    A3 632  20.50 – 23.05

EDI – ATH    A3 633  23.55 – 05.55

ATH – LCA  A3 902   08.00 – 09.35

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ

Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Εδιμβούργο – Αθήνα –Λάρνακα με Aegean Airlines
• Φόροι αεροδρομίων
• Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με πρόγευμα
• Μεταφορές, εκδρομές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
• Τοπικοί αγγλόφωνοι ξεναγοί
• Αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
• Εισιτήρια εισόδων
• Μία αποσκευή 23κιλών και μία χειραποσκευή 8 κιλών
• Φαγητό και ποτό στις πτήσεις
• Ασφάλεια ταξιδιού
• Υπηρεσίες των τοπικών μας αντιπροσώπων


Δεν περιλαμβάνονται:

• Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
• Ποτά κατά τα γεύματα
• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

• Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 30% της αξίας του ταξιδιού
• Εξόφληση μέχρι 21 μέρες πριν την αναχώρηση
• Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 100.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
• Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
• Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
• Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
• Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.
• Υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης των ταξιδιωτικών πακέτων βάσει των όρων και κανονισμών.

ΣΥΜΒΑΣΗ

Με την επιβεβαίωση της κράτησης ο πελάτης  θα πρέπει να συμπληρώνει  την φόρμα που βρίσκετε στο link που ακολουθεί και σημαίνει ότι αποδέχετε αυτόματα και εκ μέρους όλων των ατόμων που συνταξιδεύουν μαζί τους  όλους τους όρους συμμέτοχής για το ταξίδι.
 

– Δήλωση συμμετοχής – Σύμβαση / Registration Contract

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας εδω