Παραδοσιακό Πάσχα στην Πάτρα & την Αχαΐα

5 Μέρες

Πτήσεις:

LCA – ATH GQ 607 07.00 – 08.45
ATH – LCA GQ 602 19.10 – 20.45

Σε κάθε τόπο το Πάσχα γιορτάζεται με το δικό του ξεχωριστό τρόπο και η λαογραφική και ιστορική ιδιαιτερότητα της κάθε περιοχής προσδίδει ένα ξεχωριστό τόνο στον εορτασμό. Φέτος θα κινηθούμε Δυτικά και με έδρα την Πάτρα θα ανακαλύψουμε την ιστορική Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα, που αποτελεί ιδανικό τόπο για περιηγήσεις. Εκεί, θα ζήσουμε το Πνεύμα των Αγίων Ημερών, σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει τις αυθεντικές εμπειρίες με τις τοπικές παραδόσεις και με ένα πλούσιο πρόγραμμα εμπλουτισμένο με δραστηριότητες και ξεναγήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

1η Μέρα: Λάρνακα – Αθήνα – Ελευσίνα – Ισθμός Κορίνθου – Πάτρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Αθηνών. Άφιξη, και αναχώρηση από την Αττική Οδό. Άφιξη στην Ελευσίνα, που αποτελεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023, μίνι περιήγηση με το λεωφορείο και μετάβαση για γεύμα ατομικά. Συνεχίζουμε για την Πελοπόννησο. Άφιξη στον Ισθμό της Κορίνθου και ελεύθερος χρόνος για βόλτα και φωτογραφίες στην περίφημη διώρυγα. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την Αχαΐα και πρωτεύουσα του νομού, την Πάτρα. Άφιξη στο κεντρικό ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη για μια πρώτη γνωριμία. Όποιος επιθυμεί, υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσει την Ακολουθία των Αγίων Παθών, στον Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο μας. Δείπνο ελεύθερα & διανυκτέρευση.

2η Μέρα: Αγία Λαύρα – Μέγα Σπήλαιο – Καστριά (Σπήλαιο Λιμνών) – Καλάβρύτα – Διακοφτό

Πρόγευμα και αναχώρηση για επίσκεψη στην ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας, στους πρόποδες του όρους Βελιά, μια από τις αρχαιότερες μονές του ελληνικού χώρου, γνωστή ως τόπος έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης. Συνεχίζουμε για το ιστορικό μοναστήρι του Μέγα Σπηλαίου, που είναι κτισμένο στο άνοιγμα ενός μεγάλου φυσικού σπηλαίου (απ’ όπου και το όνομα του) της οροσειράς του Χελμού, επάνω από την απότομη χαράδρα του Βουραϊκού ποταμού. Απόλυτα εναρμονισμένο με το άγριο και εντυπωσιακό τοπίο της περιοχής το οκταώροφο συγκρότημα της Μονής θα μας καθηλώσει! Επόμενος μας σταθμός το Σπήλαιο Λιμνών στη Καστριά. Ένα σπήλαιο, το οποίο έχει την παγκόσμια αποκλειστικότητα να φιλοξενεί στα σπλάχνα του 13 ολόκληρες αλλεπάλληλες και κλιμακωτές λίμνες πού εκτείνονται σε 3 ορόφους. Το αξιοποιημένο μήκος του σπηλαίου προς το παρόν ανέρχεται σε 500μ και ο επισκέπτης μπαίνει από τεχνητή σήραγγα, που καταλήγει κατ΄ ευθείαν στο δεύτερο όροφο. Όπως είναι λογικό οι διαστάσεις του τμήματος αυτού προκαλούν δέος, έκσταση και θαυμασμό. Επόμενος μας σταθμός τα Καλάβρυτα. Η ιστορική αυτή πόλη της Αχαΐας, είναι χτισμένη στους πρόποδες του Χελμού σε υψόμετρο από 720 έως 840 μ. Είναι “μαρτυρική πόλη”, λόγω των δεινών που υπέστη από τους Γερμανούς και έδρα του δικτύου μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδας. Άφιξη και επίσκεψη στο Τόπο Θυσίας, στο λόφο του Καππή. Συνεχίζουμε μέσα στα στενά όπου θα δούμε το φρουριακής μορφής Αρχοντικό της Παλαιολογίνας, το βυζαντινό κτίριο το οποίο έχτισε ο Θωμάς (αδελφός του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου). Στα καφέ και στα γαλακτοπωλεία θα βρούμε καφεδάκι, τυρόπιτες, γαλακτομπούρεκο, κρέμα, ρυζόγαλο κλπ. Στον κεντρικό πεζόδρομο, υπάρχουν καταστήματα παραδοσιακών προϊόντων, ζαχαροπλαστεία και στην κεντρική πλατεία δεσπόζει ο μητροπολιτικός ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου, καθώς και το ρολόι, το οποίο στο νότιο καμπαναριό δείχνει την κανονική ώρα, ενώ στο βόρειο καμπαναριό είναι σταματημένο στις 2:34 για να θυμίζει για πάντα τη σφαγή της 13ης Δεκεμβρίου 1943. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και γεύμα ατομικά. Τελευταίος μας σταθμός για σήμερα το Διακοφτό, από όπου θα πάρουμε τον οδοντωτό σιδηρόδρομο για μια παραμυθένια διαδρομή μέσα σε δάση και ποτάμια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα ακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου, που γίνεται με ιδιαίτερη κατάνυξη.

3η Μέρα: Πάτρα – Λίμνη Τσιβλου – Ζαρουχλά – Πάτρα (Περιήγηση)

Πρωινό και αναχώρηση για τη Λίμνη Τσιβλού. Η λίμνη Τσιβλού είναι η ιδανική επιλογή για να εξερευνήσετε τη φύση μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον έχοντας την αίσθηση πως βρίσκεστε σε ένα αλπικό χωριό. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες κατά μήκος της λίμνης. Στην συνέχεια αναχώρηση για τη Ζαρούχλα. Πνιγμένο στα έλατα, τις καστανιές και τα μαυρόπευκα, το χωριό βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και από τη λίμνη Τσιβλού (13,5 χιλιόμετρα).  Χωριό με πολλά πυργόσπιτα, ξεκινώντας από τον Πύργο της Ζαρούχλας ή αλλιώς Πύργος του Ασημάκη Φωτήλα, ο οποίος κατασκευάστηκε πιθανότατα τον 17ο αιώνα και είναι χτισμένος σε οχυρή θέση. Από το 1985 αποτελεί διατηρητέο μνημείο και σήμερα λειτουργεί ως ξενώνας. Γεύμα (προαιρετικό) σε μια από τις πολλές ταβέρνες του χωριού. Επιστροφή στη Πάτρα και περιήγηση.  Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με τα πόδια, θα δούμε το Θέατρο «Απόλλων», που σχεδιάστηκε το 1872 από τον Τσίλερ και ήταν ένα από τα πρώτα θέατρα όπερας στην Ευρώπη. Κατόπιν θα δούμε τον Φάρο, που έχει κυρίως πολιτισμική χρήση και αποτελεί σύμβολο της πόλης, καθώς και το Ναό του Αγίου Ανδρέα, ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα με μοναδικές αγιογραφίες και δεσπόζει στην ομώνυμη παραλιακή οδό. Ο τρούλος του ναού του πολιούχου της Πάτρας φτάνει σε ύψος τα 46 μέτρα και εκεί στηρίζεται ο επίχρυσος σταυρός 5 μέτρων που συμβολίζει τον Χριστό, ενώ οι 12 μικρότεροι, που τον περικλείουν, συμβολίζουν τους μαθητές του. Είναι από τους μεγαλύτερους ναούς της Ευρώπης. Δίπλα στο ναό σώζεται μέχρι τις μέρες μας το πηγάδι του Αγίου Ανδρέα, ο χώρος στον οποίο δίδασκε και στον οποίο σταυρώθηκε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη θεία Αναστάσιμη Λειτουργία και θα ακούσουμε τον “Καλό Λόγο”. Μετά την Ανάσταση θα καταλύσουμε τη νηστεία με την παραδοσιακή μαγειρίτσα και άλλα πασχαλινά αχαϊκά εδέσματα! Διανυκτέρευση.

4η Μέρα: ΠΑΤΡΑ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Σήμερα Άγιο Πάσχα, οπότε η μέρα μας θα είναι πιο ξεκούραστη και “χαλαρή”! Θα πάρουμε πρωινό με την ησυχία μας. Χρόνος ελεύθερος για  πασχαλιάτικη βόλτα όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας με θέα τη θάλασσα.

Θα ακολουθήσει το πασχαλιάτικο γλέντι , συνοδεία με τοπικά πασχαλινά εδέσματα, σε ταβέρνα της πόλης!

5η Μέρα: Κόρινθος – Αθήνα – Λάρνακα

Πρωινό και αναχώρηση για την Κόρινθο, που σύμφωνα με τον μύθο, το όνομά της, το οφείλει στον ομώνυμο ήρωα Κόρινθο, ο οποίος ήταν γιος του Μαραθώνα και μακρινός απόγονος του θεού Ερμή. Πρώτος βασιλιάς της διετέλεσε ο Σίσυφος, ο μοναδικός θνητός που κατάφερε να ξεγελάσει τον θάνατο, ενώ η αρχαία πόλη αναφέρεται ως σταθμός και άλλων μυθολογικών προσώπων όπως το βασιλικό ζευγάρι του Ιάσονα και της Μήδειας και ο Οιδίποδας. Η Κόρινθος διαθέτει εξαιρετική πολεοδομική ρυμοτομία και είναι χτισμένη σύμφωνα με το λεγόμενο Ιπποδάμειο σύστημα.  Θα περιηγηθούμε στην πόλη, θα δούμε τον εντυπωσιακό μητροπολιτικό ναό, αφιερωμένο στον Απόστολο Παύλο, καθώς και το μνημείο πεσόντων, θα θαυμάσουμε το σύμβολο της πόλης, τον φτερωτό Πήγασο που δεσπόζει στην πλατεία  Ελ. Βενιζέλου, στον Φλοίσβο, όπου και θα απολαύσουμε τον καφέ μας και την βόλτα στους πεζόδρομους. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο των Αθηνών για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής για Λάρνακα με τις καλύτερες εντυπώσεις!

 

Τιμές το άτομο:

Δίκλινο: € 775
Μονόκλινο: € 849
Τρίκλινο: € 749

Galaxy City Center 3* 

Το πρόσφατα ανακαινισμένο Galaxy City Center βρίσκεται σε στρατηγική θέση στην Πάτρα. Το ξενοδοχείο διαθέτει μοντέρνα δωμάτια με στρώμα Media Strom και τηλεόραση TFT. Σε όλα τα δωμάτια και τους χώρους του ξενοδοχείου προσφέρεται δωρεάν Wi-Fi. Τα καλά εξοπλισμένα δωμάτια και σουίτες παρέχουν υποαλλεργικά μαξιλάρια, ηλεκτρονική θυρίδα ασφαλείας, μίνι μπαρ, τηλεοράσεις TFT 26 ιντσών στις σουίτες και τις junior σουίτες, και 23 ιντσών στα άλλα δωμάτια. Το Galaxy διαθέτει ζεστούς εσωτερικούς χώρους επιπλωμένους με δρύινα έπιπλα, ένα ατμοσφαιρικό λόμπι με άνετους χώρους καθιστικού και τζάκι. Αμερικανικό πρωινό σε μπουφέ σερβίρετε καθημερινά από τις 07:00 έως 10:00 στην αίθουσα πρωινού.

 
Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Αθήνα – Μυτιλήνη – Αθήνα – Λάρνακα με πτήσεις της Aegean
 • Φόροι Αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων
 • Τέσσερεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο LESVION 3* με πρόγευμα
 • Τοπικός φόρος διαμονής
 • Μεταφορές, εκδρομές και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
 • Τοπικός Αρχηγός/Ξεναγός
 • Μία αποσκευή 20κιλών και μία χειραποσκευή 8κιλών
 • Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας
 •  
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • Εισιτήρια εισόδων σε Μουσεία & Αρχαιολογικούς Χώρους που δεν αναφέρονται στα περιλαμβάνονται
 • Περιορισμένος αριθμός τρίκλινων δωματίων

**Σημειώσεις:

 • Οι τιμές ενδέχεται να αλλάξουν σύμφωνα με την διαθεσιμότητα.
 • Το πρόγραμμα και τα ξενοδοχεία μπορούν να διαφοροποιηθούν σύμφωνα με την προτίμηση σας.
Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας εδω