cooptravelcyprus.comcooptravelcyprus.com
Forgot password?

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ

6 MΕΡΕΣ – 5 ΒΡΑΔΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Μέρα Μεγάλη Πέμπτη: Λάρνακα – Αθήνα – Αράχοβα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για την Αθήνα με τελικό προορισμό την όμορφη και γραφική Αράχοβα. Άφιξη, υποδοχή από την αρχηγό και άμεση αναχώρηση για την Αράχοβα. Δείπνο μπουφέ στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η Μέρα Μεγάλη Παρασκευή: Αράχοβα – Γαλαξίδι – Ναύπακτος – Ιτέα

Πρωινό και ακολουθεί ολοήμερη εκδρομή με πρώτο σταθμό στο ιστορικό και παραθαλάσσιο Γαλαξίδι όπου θα έχουμε περιήγηση της πόλης. Τόπος ναυτικός με συμμετοχή στον κατά θάλασσα αγώνα των Ελλήνων το 1821. Σύμβολο της ναυτοσύνης των Ελλήνων διατήρησε την ατμόσφαιρα του παρελθόντος στα καπετανόσπιτα, στα νεοκλασικά σπίτια, στα καντούνια, και στο λιμάνι που γεμίζει την ψυχή. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το παραδοσιακό γαλαξιδιώτικο ραβανί που το φτιάχνουν από ρύζι. Συνεχίζουμε για τη γραφική Ναύπακτο η οποία διατηρεί αναλλοίωτο το παραδοσιακό χρώμα της στον οικιστικό πυρήνα της. Εδώ θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για το μεσημεριανό μας φαγητό (προαιρετικό). Στην περιήγηση μας θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το Ενετικό λιμάνι με θέα το ιστορικό κάστρο της πόλης και τον Πατραϊκό κόλπο, τα πλακόστρωτα σοκάκια που συνθέτουν ένα γοητευτικό σύνολο. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το ανδρικό μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, μια μονή με μεγάλο πνευματικό και κοινωνικό έργο, σύγχρονες ιδέες και εφαρμογές. Στη μονή λειτουργούν ραδιοφωνικός σταθμός και ένα πολύ αξιόλογο Αγιογραφείο. Στο σύγχρονο αμφιθέατρο της Μονής διοργανώνονται πολλά συνέδρια. Συνεχίζουμε για την παραλιακή και γραφική Ιτέα, όπου θα απολαύσουμε το απογευματινό μας καφεδάκι. Η Ιτέα είναι μια νέα πόλη που ιδρύθηκε το 1830 και που οφείλει το όνομα της από τις πολλές ιτιές που φύτρωναν παλαιότερα στην περιοχή. Αποτελεί αξιόλογο παραθεριστικό κέντρο καθώς και το σημαντικότερο και μεγαλύτερο λιμάνι του νομού Φωκίδας. Επιστροφή στην Αράχοβα. Νηστίσιμο δείπνο τύπου μπουφέ πριν την περιφορά του Επιταφίου. Μετά το δείπνο θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου.

 

3η Μέρα Μεγάλο Σάββατο: Αράχοβα – Δελφοί

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τους Δελφούς. Ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο όπου κάθε λιθάρι έχει και τη δική του μαγευτική ιστορία. Θα σταθούμε στο αρχαίο στάδιο, εκεί όπου τελούνταν τα Πύθια κάθε 4 χρόνια και θα περπατήσουμε στην Ιερά Οδό. Θα θαυμάσουμε τους ‘Θησαυρούς’, το Γυμνάσιο, την Προναία Αθηνά και την υπέροχη, συμβολική Κασταλία πηγή. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς το Αρχαιολογικό Μουσείο, οι εκθέσεις του οποίου περιλαμβάνουν αρχιτεκτονικά γλυπτά, αγάλματα και έργα μικροτεχνίας από τα αναθήματα του ιερού των Δελφών. Ακολουθεί γεύμα (προαιρετικό) σε ταβέρνα της περιοχής. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Λειτουργία και ακολούθως θα απολαύσουμε το Αναστάσιμο δείπνο μας σε τύπου μπουφέ. Διανυκτέρευση.

 

4η Μέρα Κυριακή του Πάσχα: Αράχοβα

Καλή Ανάσταση! Σήμερα η μέρα θα είναι πιο χαλαρή και ξεκούραστη. Πρόγευμα και μέρα ελεύθερη για να την απολαύσετε όπως εσείς θέλετε. Κάντε την βόλτα σας στο κέντρο της Αράχοβας και απολαύστε ένα ζεστό καφέ σε ένα από τα πολλά καφέ της πόλης. Το μεσημέρι θα απολαύσουμε παραδοσιακό Πασχαλινό γεύμα με μουσική κάλυψη στο ξενοδοχείο.

 

5η Μέρα Δευτέρα του Πάσχα: Αράχοβα – Παρνασσός – (Επτάλοφο) – Αγόριανη – Χάνι της Γραβιάς – Γοργοπόταμο

Πρόγευμα και αναχώρηση για το διαμάντι του Παρνασσού, την Πάνω Αγόριανη για μια βόλτα στο όμορφο χωριό για προαιρετικό καφέ, σε ένα από τα καφέ της γραφικής πλατείας που είναι πνιγμένη στο πράσινο με έλατα πλατάνια, καρυδιές και κερασιές να συνθέτουν ένα απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο. Συνεχίζουμε για τη Γραβιά όπου θα επισκεφθούμε το ιστορικό Χάνι. Η Μάχη στο Χάνι της Γραβιάς ήταν μια από τις πολεμικές εμπλοκές της ελληνικής επανάστασης του 1821, με νικηφόρα έκβαση για τους Έλληνες. Στη μάχη αυτή, που έγινε στις 8 Μαΐου του 1821, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος με μόνο 120 άνδρες νίκησε το στρατό του Ομέρ Βρυώνη. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για το Γοργοπόταμο με την ξακουστή γέφυρα που η ανατίναξη της αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός της αντίστασης κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Δείπνο τύπου μπουφέ στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

6η Μέρα Τρίτη του Πάσχα: Αράχοβα – Όσιος Λουκάς – Αθήνα – Λάρνακα

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος μέχρι την αναχώρηση μας για το αεροδρόμιο. Θα κάνουμε στάση για προσκύνημα στο μοναστήρι του Οσίου Λουκά που βρίσκεται σε γραφική πλαγιά του Ελικώνα σε τοποθεσία όπου βρισκόταν άλλοτε ο ναός της Στειρίτιδας Δήμητρας και ο οποίος περιβάλλεται από οροπέδιο που καλύπτεται από ελαιώνα. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής στη Λάρνακα.

TIMEΣ

Τιμές ανά άτομο:

Δίκλινο €829 / Μονόκλινο €1069 / Τρίκλινο €799

ΠΤΗΣΕΙΣ

21 Απριλίου ΟΑ905 Λάρνακα – Αθήνα 15:55 – 17:40

26 Απριλίου ΟΑ914 Αθήνα – Λάρνακα 16:15 – 17:40

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

21/04/2022

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα-Αθήνα-Λάρνακα με Olympic

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.

Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Διαμονή για 5 βράδια στο ξενοδοχείο Domotel Anemolia Mountain Resort 4* με ημιδιατροφή σε στάνταρντ δωμάτια με θέα βουνού.

Μια αποσκευή 23 κιλά και μια αποσκευή 8 κιλά.

Νηστίσιμο δείπνο σε μπουφέ την Μεγάλη Παρασκευή.

Αναστάσιμο δείπνο σε μπουφέ 

Πασχαλινό γεύμα με μουσική κάλυψη.

Δείπνο τύπου μπουφέ την Μεγάλη Πέμπτη και Δευτέρα του Πάσχα.

Τοπικός ελληνόφωνος συνοδός/αρχηγός για όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Δημοτικός φόρος του ξενοδοχείου.

Ασύρματη σύνδεση διαδικτύου στους κοινόχρηστους χώρους και δωμάτια.

Χρήση γυμναστηρίου και εσωτερικής θερμαινόμενης πισίνας.

Ασφάλεια ταξιδιού.

Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας..


 

Δεν περιλαμβάνονται:

Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.

Ποτά κατά τα γεύματα / δείπνα.

Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Όροι & προϋποθέσεις και Πολιτική απορρήτου

-Οι τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων δεν αλλάζουν κατά την ώρα της κράτησης.

-Υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης των ταξιδιωτικών πακέτων βάσει των όρων και κανονισμών.

Για τα πακέτα και τις εκδρομές παρακαλώ να ενημερωθείτε για τους όρους και τις προϋποθέσεις καθώς και την πολιτική απορρήτου απο τα ακόλουθα Links :

– Οροι και Προϋποθέσεις / Terms and Conditions

– Πολιτική απορρήτου / Privacy Policy

ΣΥΜΒΑΣΗ

Με την επιβεβαίωση της κράτησης ο πελάτης  θα πρέπει να συμπληρώνει  την φόρμα που βρίσκετε στο link που ακολουθεί και σημαίνει ότι αποδέχετε αυτόματα και εκ μέρους όλων των ατόμων που συνταξιδεύουν μαζί τους  όλους τους όρους συμμέτοχής για το ταξίδι.
 

– Δήλωση συμμετοχής – Σύμβαση / Registration Contract

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας εδω