cooptravelcyprus.comcooptravelcyprus.com
Forgot password?

ΠΑΣΧΑ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

ΠΑΣΧΑ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

8 ΗΜΕΡΕΣ – 7 ΒΡΑΔΙΑ

 

 

 

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ: Λάρνακα – Τελ Αβίβ – Ιεροσόλυμα

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για Τελ-Αβίβ. Άφιξη παραλαβή και αναχωρούμε για την πόλη των Ιεροσολύμων. Θα σταματήσουμε για επίσκεψη στο Ναό της Αναστάσεως και προσκύνημα στο Πανάγιο Τάφο. Ακολουθία του Νυμφίου και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, παραλαβή των δωματίων, δείπνο και διανυκτέρευση. 

 

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Βηθλεέμ – Μονή Αγίου Θεοδοσίου – Προφήτης Ηλίας – Τίμιος Σταυρός – Σιών

Πρόγευμα και αναχωρούμε για ολοήμερη εκδρομή στην Βηθλεέμ (Άγιο Σπήλαιο, τάφους των Νηπίων), Μονή Αβά Θεοδοσίου, Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (προαιρετικό), χωριό των ποιμένων, Μονή Προφήτου Ηλία, Μονή Τιμίου Σταυρού, Καταμόνας (Άγιος Συμεών), Αγία Σιών, Υπερώο όπου τελέστηκε ο μυστικός δείπνος, Ναό Αγίας Τριάδος και οικία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (Ο τόπος παραμονής της Παναγίας, μέχρι την κοίμηση της). Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα. Άγιο Ευχέλαιο και ακολουθία των Παθών. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση. 

 

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ: Ιεριχώ – Άγιος Γεράσιμος – Γεσθημανή – Βηθανία – Όρος Ελαίων

Πρόγευμα και σήμερα θα έχουμε ολοήμερη εκδρομή στην Ιεριχώ με εκκλησιασμό στην εκκλησία προφήτου Ελισαίου (Συκομορέα του Ζακχαίου). Θα επισκεφτούμε την Μονή Αβά Γερασίμου, Σαραντάριο Όρος (τελεφερίκ προαιρετικό) και Μονή Αγίου Προδρόμου στο Ιορδάνη ποταμό, σύνορα με την Ιορδανία. Θα γίνει αγιασμός των Υδάτων από τον Πατριάρχη (το αυθεντικό μέρος όπου εβαπτίσθη ο κύριος) και συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Νεκρά θάλασσα, Βηθανία (Εκκλησία Μάρθας και Μαρίας, Άγιος Λάζαρος). Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα και θα επισκεφτούμε το Όρος ελαιών, το Ναό των Αγίων Αποστόλων, την εκκλησία της μεταστάσεως της Παναγίας και τον τόπο της  Αναλήψεως του Κυρίου. Στην συνέχεια, θα μεταφερθούμε στο Ναό της Αναστάσεως για να παρακολουθήσουμε την ακολουθία του Νυμφίου και το τροπάριο της Κασσιανής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ: Σαμάρεια – Ναζαρέτ – Κανά – Τιβεριάδα – Καπερναούμ

Πρόγευμα και ολοήμερη εκδρομή στην Τιβεριάδα. Εκκλησιασμός στο Μοναστήρι του Φρέαρ  Ιακώβ και προσκύνημα στο σκήνωμα του Κυπρίου Αγίου Φιλούμενου. Συνεχίζουμε για το Όρος Θαβώρ (Μεταμόρφωση του Κυρίου), Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), Κανά της Γαλιλαίας (Ο Χριστός ευλόγησε το γάμο), Λίμνη Τιβεριάδας, Ναός Αγίων Αποστόλων (θεραπεία του παραλυτικού) και τέλος στην Καπερναούμ. Το μεσημέρι, θα έχουμε προαιρετικό γεύμα σε εστιατόριο στην Τιβεριάδα και αργά το απόγευμα, θα επιστρέψουμε στα Ιεροσόλυμα όπου θα έχουμε ακολουθία του Νυμφίου και Άγιο Ευχέλαιο. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ: Ιεροσόλυμα – Ιερός Νιπτήρας

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και θα αναχωρήσουμε για την Θεία λειτουργία Αγίου Βασιλείου στον Ναό Αγίου Κωνσταντίνου. Τελετή του Ιερού Νιπτήρα στην Αγία αυλή του Ναού της Αναστάσεως, με τον Πατριάρχη και 12 Μητροπολίτες του Πατριαρχείου. Αναπαράσταση της πράξης του Κυρίου, που νίπτει τα πόδια των μαθητών του στο μυστικό δείπνο. Στη συνέχεια, θα έχουμε ξενάγηση στο Ναό της Αναστάσεως. Αγία αυλή, Πανάγιος τάφος, φρικτός Γολγοθάς, Αγία αποκαθήλωση, τάφος του Ιωσήφ από Αριμαθαίας, σπήλαιο της ευρέσεως του Σταυρού και όλα τα άλλα Ιερά προσκυνήματα εντός του Ναού, θα περπατήσουμε στην οδό του μαρτυρίου με σταθμό στην κάθε στάση (παρεκκλήσιο Αγίας Βερονίκης, Σίμωνος του Κυρηναίου), Πραιτόριο, με τις φυλακές του Χριστού και των ληστών, οικία Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και προβατική κολυμβήθρα. Συνεχίζουμε για την Γεσθημανή. Ναός της κοιμήσεως της Θεοτόκου, τόπος προσευχής και προδοσίας του Χριστού μας, Ναός του πρωτομάρτυρα Στέφανου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Το βράδυ, θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία των παθών. Διανυκτέρευση.

 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Ιεροσόλυμα – Αγία Αποκαθήλωση – Επιτάφιος

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Ακολουθία των μεγάλων Ωρών στο πραιτόριο. Μεταφορά του Τιμίου Σταυρού, από Μητροπολίτη, δια μέσου της οδού του μαρτυρίου, μέχρι το Ναό της Αναστάσεως. Μεγάλες ώρες επί του φρικτού Γολγοθά. Εσπερινός και ακολουθία του Επιταφίου στους Ναούς της Αναστάσεως και Αγίου Κωνσταντίνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ: Ιεροσόλυμα – Τελετή Αγίου Φωτός – ΚΑΛΟΣ ΛΟΓΟΣ

Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και λειτουργία Αγίου Βασιλείου εις Ναό Αγίου Κωνσταντίνου. Τελετή του Αγίου Φωτός, από τον Πατριάρχη. Ακολούθως, θα παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις και παρελάσεις, που γίνονται για την γιορτή του Αγίου φωτός. Ξεκούραση και ψώνια στη παλαιά και νέα πόλη, σε εμπορικό κέντρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο. Το βράδυ ο Καλός Λόγος. Άγιο Πάσχα.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: Ιεροσόλυμα – Χριστός Ανέστη

Πασχαλινό γεύμα, στο ξενοδοχείο. Ακολούθως, θα μεταβούμε στο Ναό της Αναστάσε­ως, για την Τελετή της αγάπης του κύριου. Επίσκεψη στο Πατριαρχείο, δια την ευλογία του Πατριάρχου και το τσούγκρισμα με κόκκινα αυγά. Ξεκούραση και το απόγευμα, αναχώρηση για το Αεροδρόμιο, μέσω την Λήδας, πατρίδα του Αγίου Γεωργίου, όπου θα προσκυνήσουμε το τάφο του Αγίου.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Πτήσεις:

Κυριακή των Βαΐων LY2432 Λάρνακα – Τελ-Αβίβ 17:30 – 18:35

Κυριακή του Πάσχα LY2431 Τελ-Αβίβ – Λάρνακα 15:30 – 16:35

ΤΙΜΕΣ

Τιμές ανά άτομο:

Δίκλινο €750 / Μονόκλινο €850

Παιδί 2-12 χρ. στο ίδιο δωμάτιο με δύο ενήλικες €600

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Αναχώρηση:  25 Απριλίου 2021 (Κυριακή των Βαΐων)

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα-Τελ Αβίβ-Λάρνακα.

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.

Αποσκευή μέχρι 20 κιλά.

7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο Α΄κατ. MOUNT DAVID HOTEL ή παρόμοιο.

7 δείπνα και 1 γεύμα με επιλογή νηστίσιμου.

Ταξί για ανάβαση στο Όρος Θαβώρ.

Μεταφορές, ξεναγήσεις, εκδρομές με κλιματιζόμενο λεωφορείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας.

Έμπειρος αρχηγός/συνοδός καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.


Δεν περιλαμβάνονται:

Ποτά στα γεύματα.

Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα υποχρεωτικά €10.

Δικαιώματα εισόδων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εκτός αυτών που αναφέρονται στα περιλαμβάνονται.

Ασφάλεια ταξιδιού (συστήνουμε ανεπιφύλακτα ασφάλεια που να καλύπτει και ακύρωση του ταξιδιού).

Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Υπάρχει και εκδρομή την Αγία Εβδομάδα 5 και 4 μέρες. Από Αγία Τετάρτη ή Αγία Πέμπτη μέχρι Κυριακή Πάσχα. Επίσης υπάρχει αναχώρηση από Παρασκευή πριν Αγίου Λαζάρου 23/4/2021 και η διαμονή θα είναι σε σπίτια στα Ιεροσόλυμα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

*Ταξιδεύουμε με Διαβατήριο το οποίο πρέπει να έχει ισχύ πέρα των 6 μηνών από την μέρα της αναχώρησης της εκδρομής

Μπορεί να αλλάξει η σειρά του προγράμματος σύμφωνα με τις ώρες λειτουργίας των Μοναστηριών ή της αγρυπνίας που θα ανακοινώσει το Πατριαρχείο και χωρίς να αφαιρέσουμε κάποιο προσκύνημα.

Η σειρά εκτέλεσης των διαδρομών μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί οτιδήποτε από το πρόγραμμα.

Σε περίπτωση που τα παιδιά δεν ταξιδεύουν με τους γονείς τους και ταξιδεύουν με συγγενείς ή με τον ένα γονέα μόνο, θα πρέπει να έχουν υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης από τους γονείς. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τους επιτραπεί να ταξιδέψουν.

OΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

Όροι και προϋποθέσεις:

Σε ενδεχόμενη αύξηση στους φόρους αεροδρομίων επιβαρύνεται ο πελάτης.

Οι τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων δεν αλλάζουν κατά την ώρα της κράτησης τους.

Με την κράτηση των ταξιδιωτικών πακέτων δίνετε προκαταβολή 40% της αξίας των  πακέτων και η εξόφληση τους γίνεται μέχρι 30 μέρες πριν την αναχώρηση.

Υπάρχει δυνατότητα ακύρωση των ταξιδιωτικών πακέτων βάσει των όρων και  κανονισμών.

 

Όροι και Πολιτική Ακύρωσης 

Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού €100 για λειτουργικά έξοδα.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 44 και 30 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 29 και 21 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες και μέχρι την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Σε περίπτωση μη παρουσίασης (no show), παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες, σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.

 

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας εδω