cooptravelcyprus.comcooptravelcyprus.com
Forgot password?

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ 9 Μέρες

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ IRE1

9 ΜΕΡΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διανυκτερεύσεις: Δουβλίνο (2),Κιλάρνεϊ (2),Γκώλγουεϊ (1),Σλάιγκο (1),Μπέλφαστ (1)

1η μέρα: Λάρνακα- Αθήνα -Δουβλίνο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για το Δουβλίνο την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους στην Αθήνα. Άφιξη, παραλαβή από τους αντιπροσώπους μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση δωματίων και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Δουβλίνο – Ξενάγηση

Μετά το πρόγευμα ακολουθεί ξενάγηση του Δουβλίνου όπου θα δούμε μεταξύ άλλων το Trinity College, το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας, που ιδρύθηκε το 1592 και διαθέτει εξαιρετικές βιβλιοθήκες με χιλιάδες σπάνια χειρόγραφα, το ιστορικό πάρκο St. Stephen’s Green, τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου που είναι το σύμβολο της πόλης, καθώς και το πάρκο Φοίνιξ, το μεγαλύτερο αστικό πάρκο της Ευρώπης, με έκταση 7.000 στρεμμάτων, που εκτός από τους κήπους, τις λίμνες και τα εκατοντάδες ελάφια, φιλοξενεί επίσης και το Ζωολογικό κήπο του Δουβλίνου. Το απόγευμα ελεύθερο για να κάνετε τις βόλτες σας και να εξερευνήσετε το μαγευτικό Δουβλίνο με τις όμορφες και πολύχρωμες γειτονιές του. Μια από αυτές είναι και η περίφημη συνοικία «Temple Bar», η πιο ζωηρή, διασκεδαστική και γραφική συνοικία της πόλης, με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα εμπορικά καταστήματα, τα δεκάδες εστιατόρια και τις παραδοσιακές pub.

3η μέρα: Δουβλίνο – Βράχος Κάσελ – Κόρκ – Κιλάρνεϊ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Νοτιοδυτική Ιρλανδία (161 χλμ, 2 ώρες), με πρώτο σταθμό το θαυμάσιο  μεσαιωνικό κάστρο που ονομάζεται Βράχος του Κάσελ, λόγω της τοπογραφίας της περιοχής. Η λιτή κελτική του αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με τον περιβάλλον χώρο θα μας εντυπωσιάσουν. Στη συνέχεια μας περιμένει το Κορκ (97χλμ,1 ώρα), 3η μεγαλύτερη πόλη του νησιού με την περίφημη Λεωφόρο του Αγίου Πατρικίου καθώς και τους δύο θαυμάσιους Γοτθικούς Καθεδρικούς του Ναούς. Μετά τη περιήγησή μας θα καταλήξουμε στον τελικό μας προορισμό τη γραφική πόλη Κιλάρνεϊ (81 χλμ, 1 ½ ώρα). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Κιλάρνεϊ – Δακτυλίδι του Κέρυ

Η σημερινή ολοήμερη εκδρομή μας είναι αφιερωμένη στο πιο διάσημο τοπίο της Ιρλανδίας. Ο περίφημος δακτύλιος του Κέρυ προσελκύει, όχι άδικα, χιλιάδες επισκέπτες το χρόνο. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τις ανεξάντλητες, φυσικές ομορφιές της χώρας, αλλά και τις συνεχείς αντιθέσεις του τοπίου. Καταπράσινα βουνά, δάση, λίμνες, κάστρα, ποτάμια καθώς και την εκπληκτική θέα στον Ατλαντικό Ωκεανό. Θα περάσουμε από γραφικά χωριά, όπως το Κιλόργκλιν, το Καχιρσαιβίν, γενέτειρα του εθνικού ήρωα Ντάνιελ Ο’ Κόνελ, και το Σνημ και θα συνεχίσουμε μέχρι το φαράγγι στην τοποθεσία Μολ και μέχρι το Λέιντις Βιού, απ’ όπου θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα του εθνικού δρυμού του Κιλάρνεϊ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα.

5η μέρα: Κιλάρνεϊ – Κάστρο Μπανράτυ – Βράχοι Μόχερ – Γκώλγουει

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για το κάστρο Μπανράττυ (134 χλμ, 2 ώρες), ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα και αυθεντικά μεσαιωνικά κάστρα της Ιρλανδίας. Χτίστηκε το 1425 και αναστυλώθηκε το 1954 αποκτώντας και πάλι τη μεσαιωνική του λάμψη με αυθεντικά έπιπλα και εξοπλισμό που αντικατοπτρίζουν την ατμόσφαιρα και το στυλ εκείνης της εποχής. Γύρω από το Κάστρο του Μπανράττυ βρίσκεται το θεματικό του πάρκο όπου αναπαρίσταται η καθημερινή ζωή της αγροτικής Ιρλανδίας το 19ο αιώνα. Στο πάρκο μπορούμε να δούμε φάρμες, αγροικίες και μαγαζιά επιπλωμένα με αυθεντικά κομμάτια που αναδύουν την αίσθηση της εποχής. Πρόκειται για ένα ζωντανό μουσείο. Θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε ένα αυθεντικό ιρλανδικό αγρόκτημα, να παρακολουθήσουμε τον πεταλωτή την ώρα της δουλειάς, να δούμε πώς υφαίνεται το μαλλί καθώς και να απολαύσουμε φρεσκοψημένα ψωμάκια με τσάι στο τεϊοποτείο του θεματικού χωριού. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τους Βράχους του Μόχερ (65 χλμ, 1 ώρα) ένα από τα πιο θεαματικά αξιοθέατα της Ιρλανδίας. Οι βράχοι που υψώνονται 230 μέτρα πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό σε μήκος 8χλμ θα μας προσφέρουν αξεπέραστη θέα. Αν είμαστε τυχεροί και η μέρα είναι καθαρή θα μπορέσουμε να δούμε τα νησιά Άραν καθώς και να διακρίνουμε τις πεδιάδες και τους λόφους της περιοχής της Κονεμάρα. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας μέσα από την ιδιόμορφη περιοχή Μπέρρεν μέρος του Εθνικού ∆ρυμού Μπέρρεν της Ιρλανδίας για να φτάσουμε στην κομητεία Γκώλγουεï με την ομώνυμη πρωτεύουσα. Βρίσκεται στην επαρχία Κώνοχτ και πρόκειται για μία πανέμορφη κομητεία στη δυτική ακτή της Ιρλανδίας μ’ ένα μείγμα αντιθέσεων. Εδώ βρίσκονται τα πιο άγρια και απομονωμένα τοπία της Κονεμάρα συνδυασμένα με το Γκώλγουεϊ μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις της Ευρώπης, που σφύζει από ζωντάνια κι ενέργεια. Το κέντρο της πόλης είναι περιεκτικό και βολικό σε μέγεθος ώστε να μπορέσουμε να το εξερευνήσουμε άνετα με τα πόδια. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση δωματίων.

6η μέρα: Γκώλγουει –Κονεμάρα- Αβαείο Κίλμορ – Καροουμόρ – Σλάιγκο

Μετά το πρόγευμά θα κατευθυνθούμε βόρεια, διασχίζοντας τα γοητευτικά τοπία της βραχώδους περιοχής Κονεμάρα, με προορισμό την κομητεία Ντόνεγκαλ. Θα διασχίσουμε την κομητεία Γέιτς, με την πλούσια καλλιτεχνική και λογοτεχνική της παράδοση αλλά και τα προϊστορικά αξιοθέατα. Στάση στο πανέμορφο αβαείο Κίλμορ. Θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε καθοδόν το νεκροταφείο Καροουμόρ, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Σλάϊγκο. Πρόκειται για το αρχαιότερο μεγαλιθικό κοιμητήριο της Ιρλανδίας, όπου λέγεται ότι υπήρξαν πάνω από 100 τάφοι εκ των οποίων οι 60 σώζονται ακόμα και σήμερα. Αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή του Σλάιγκο.

7η μέρα: Σλάιγκο – Ντέρυ – Ακτή Γιγάντων – Μπέλφαστ

Σήμερα θα διασχίσουμε τα σύνορα και, αφήνοντας την Δημοκρατία της Ιρλανδίας, θα περάσουμε στην Βόρεια Ιρλανδία. Πρώτος μας σταθμός, το μεσαιωνικό Ντέρρυ ή Λόντονντέρυ, όπως το αποκαλούν οι Ιρλανδοί, με κορυφαίο αξιοθέατο τις θαυμάσιες τοιχογραφίες–γκράφιτι που κρατούν ζωντανές τις μνήμες από τις θρησκευτικές ταραχές που στιγμάτισαν για δεκαετίες ολόκληρο το νησί. Συνεχίζουμε για την Ακτή των Γιγάντων (Giants Causeway), μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ξενάγηση στον χώρο, που αποτελεί ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο, που διαμορφώθηκε πριν από 60 εκατ. χρόνια και που σήμερα αποτελείται από 40.000 πολυγωνικές κολώνες από βασάλτη. Άφιξη στο Μπέλφαστ το απόγευμα και βραδινός περίπατος στο ιστορικό κέντρο με τις διάσημες παμπ.

8η –  9η μέρα: Μπέλφαστ – Δουβλίνο (105 χλμ) – Αθήνα – Λάρνακα

Πρωινή ξενάγηση στην ιστορική πόλη και πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας. Θα δούμε τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης, όπως ο Πύργος του Ρολογιού –μια άλλη εκδοχή του πύργου της… Πίζας!– την όπερα, το δημαρχείο, το εκπληκτικό κτίριο της κεντρικής τράπεζας της Β. Ιρλανδίας και, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε, την παμπ Κράουν Μπαρ, που χρονολογείται από το 1885. Στη συνέχεια γεμάτοι εντυπώσεις από τη περήφανη χώρα του πνεύματος αλλά και του ποτού (Ιρλανδέζικο ουίσκι, μπύρα Guiness) αναχωρούμε για το αεροδρόμιο του Δουβλίνου για να πάρουμε τη πτήση της επιστροφής για την Κύπρο. Άφιξη στη Κύπρο το πρωί της ένατης ημέρας.

ΤΙΜΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΔΙΚΛΙΝΟ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

22/7

1595

2169

12/8

1629

2189

ΠΤΗΣΕΙΣ & ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Αναχωρήσεις: 22/7, 12/8

Πτήσεις:     

A3905             LCA-ATH      15:50 – 17:40

A3630             ATH-DUB     20:55 – 23:10

A3631            DUB-ATH     23:50 – 06:05

A3902            ATH-LCA      07:55 – 09:35

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ

Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Δουβλίνο – Αθήνα – Λάρνακα με πτήσεις της Aegean
• Φόροι αεροδρομίων
• 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* με πρόγευμα
• Μεταφορές, εκδρομές και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
• Τοπικοί αγγλόφωνοι ξεναγοί
• Αρχηγός/Συνοδός του γραφείου μας
• Ασφάλεια ταξιδιού
• Μια αποσκευή 23 κιλών και μια χειραποσκευή 8 κιλών
• Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας
• ΦΠΑ


Δεν περιλαμβάνονται:

• Δικαιώματα εισόδων προαιρετικά
• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

• Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 30% της αξίας του ταξιδιού
• Εξόφληση μέχρι 21 μέρες πριν την αναχώρηση
• Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 100.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
• Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
• Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
• Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
• Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.
• Υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης των ταξιδιωτικών πακέτων βάσει των όρων και κανονισμών.

ΣΥΜΒΑΣΗ

Με την επιβεβαίωση της κράτησης ο πελάτης  θα πρέπει να συμπληρώνει  την φόρμα που βρίσκετε στο link που ακολουθεί και σημαίνει ότι αποδέχετε αυτόματα και εκ μέρους όλων των ατόμων που συνταξιδεύουν μαζί τους  όλους τους όρους συμμέτοχής για το ταξίδι.
 

– Δήλωση συμμετοχής – Σύμβαση / Registration Contract

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας εδω