cooptravelcyprus.comcooptravelcyprus.com
Forgot password?

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΡΗΤΗ 8 Μέρες

Μοναδική Κρήτη GRE 3

8 ΜΕΡΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διανυκτερεύσεις: Ηράκλειο (4), Χανιά (3)

1η Μέρα: Λάρνακα – Ηράκλειο

Αναχώρηση από Λάρνακα για το Ηράκλειο. Μεγάλο, σύγχρονο, κοσμοπολίτικο, ζωντανό, οικονομικό κέντρο της Κρήτης με πλούσια πολιτιστική παράδοση. Αφιξη, υποδοχή από τους αντιπροσώπους μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση δωματίων και υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για μια πρώτη γνωριμία με τη πόλη.

2η Μέρα: Ηράκλειο – Κνωσό – Ανώγεια

Σήμερα ξεκινάμε απο την Κνωσό οπου θα επισκεφτούμε το παλάτι του Μίνωα, σύμβολο του Μινωϊκού πολιτισμού. Επόμενη επίσκεψη είναι στα Ανώγεια (36χλμ) από το Ηράκλειο. Χάρη στο σεβασμό και την αγάπη που αποδίδουν οι Ανωγειανοί στην πολιτιστική κληρονομιά, στα ήθη και στα έθιμά τους, τα Ανώγεια θεωρούνται το επίκεντρο του σύγχρονου Κρητικού πολιτισμού.  Ο Νίκος Ξυλούρης, τα αδέλφια του, Αντώνης (Ψαραντώνης) και  Γιάννης Ξυλούρης, ο Βασίλης Σκουλάς, ο Νικηφόρος Αεράκης αποτελούν μόνο ένα δείγμα της πλούσιας πολιτιστικής σποράς των Ανωγείων στον σύγχρονο και παγκόσμιο πολιτισμό. Επιστρέφοντας στη πόλη του Ηρακλείου θα συνεχίσουμε την πανοραμική περιήγηση μας στην ανανεωμένη πόλη του Ηρακλείου όπου η αύρα της Ιστορίας σε τυλίγει. Μεταξύ άλλων θα δούμε τα Ενετικά τείχη, τα Οθωμανικά μνημεία, τη Λότζια και την κεντρική αγορά μέχρι τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, και φυσικά το επιβλητικό φρούριο Κούλε.

3η Μέρα: Ηράκλειο – Σεληνάρι – Ελούντα – Σπιναλόγκα – Αγ. Νικόλαος

Η σημερινή μέρα μας οδηγεί στο Ανατολικό μέρος του νησιού με πρώτο σταθμό στη Μονή του Αγ. Γεωργίου Σεληνάρι για προσκύνημα. Συνεχίζουμε για την κοσμοπολίτικη Ελούντα όπου και θα πάρουμε το καραβάκι για την Σπιναλόγκα, μικρό νησί του οποίου το αρχαίο όνομα ήταν Καλυδών. Μετονομάστηκε μετά την κατάλυψη από τους Ενετούς, (spina lunga) όνομα το οποίο διατηρεί μέχρι σήμερα. Επόμενη μας στάση ο Αγ. Νικόλαος με την γραφική του λίμνη. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας φτάνουμε στα Μάλια και επίσκεψη σε παραδοσιακό Μαχαιροπιείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

4η Μέρα: Ηράκλειο

Πρόγευμα και μέρα ελεύθερη για βόλτα και ψώνια. Αν σας αρέσει επισκεφθείτε το Ενυδρείο της πόλης, ένα από τα καλύτερα της Μεσογείου, όπου φιλοξενούνται πέρα των 1500 ειδών θαλλάσιων οργανισμών. Το βράδυ δοκιμάστε τοπικούς παραδοσιακούς μεζέδες σε μία από τις πολλές ταβέρνες του Ηρακλείου.

5η Μέρα: Ηράκλειο – Λίμνη Κουρνά – Αργυρούπολη – Χανιά

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη πόλη των Χανιών. Κατά την διαδρομή θα σταματήσουμε στη μοναδική φυσική λίμνη Κουρνά. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και βόλτα στη όμορφη λίμνη. Επόμενος μας σταθμός η Αργυρούπολη, ένα πανέμορφο χωριό κατάφυτο με πολλές πηγές και τρεχούμενα νερά και με το γραφικό εκκλησάκι της Αγ. Δύναμης μέσα σε βράχο. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα (προαιρετικό ) σε μια από τις πολλές παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στα Χανιά και τακτοποιήση δωματίων.

6η Μέρα: Χανιά

Πρόγευμα και σήμερα μαζί με την αρχηγό μας θα έχουμε την περιπατική μας βόλτα στο κέντρο της πόλης, όπου θα επισκεφθούμε την σκεπαστή αγορά, την αγορά δερμάτινων ειδών, θα δούμε τον ομώνυμο Φάρο που δεσπόζει στο Ενετικό λιμάνι, το Ναυτικό Μουσείο, τα Νεώρια και το «Γυαλί» Τζαμί, την Μονή των Φραγκισκανών, όπου εδώ στεγάζεται και το αρχαιολογικό μουσείο, και θα περάσουμε από την τούρκικη συνοικία Σπλαντζιά. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για να συνεχίσετε τις βόλτες σας και να κάνετε τα ψώνια σας.

7η Μέρα: Μονή Χρυσοπηγής – Συμμαχικό – Τάφοι Βενιζέλου  – Θέρισσο

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για την πρώτη μας επίσκεψη στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής, ένα από τα σπουδαιότερα μοναστήρια των Χανίων. Συνεχίζουμε για  το Ακρωτήρι οπου θα δούμε πανοραμικά το κόλπο της Σούδας,και το Συμμαχικό νεκροταφείο και θα επισκεφθούμε το λόφο του Προφήτη Ηλία. Συνεχίζουμε για το Ιστορικό χωριό Θερισσος (περνώντας από τις Μουρνιές, την γενέτειρα του Ελ. Βενιζέλου) όπου θα περάσουμε με το λεωφορείο το πανέμορφο και κατάφυτο φαράγγι Θερίσου για να καταλήξουμε στο χωριό όπου θα επισκεφθούμε το στρατηγείο του Βενιζέλου με το γνήσιο λάβαρο της Επανάστασης του 1905. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

8η Μέρα: Χανιά – Ρέθυμνο – Ηράκλειο      

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη πόλη του Ηρακλείου με ενδιάμεση στάση στο Ρέθυμνο.  Στην περιήγηση μας θα δούμε τα Ενετικά κτίρια, το κάστρο της Φορτέτσας και τις κρήνες του Ριμόντι. Χρόνος ελεύθερος για καφέ ή φαγητό (προαιρετικά) και βόλτα στο πανέμορφο Ρέθυμνο. Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου  όπου θα πάρουμε τη πτήση της επιστροφής μας για τη Λάρνακα με μοναδικές εικόνες και εμπειρίες.

ΤΙΜΕΣ

Σημείωση: Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά αλλά με παροχή όλων των υπηρεσιών.

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχεία

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδι

14/07, 25/08

4* + 4*

€775

€1059

€565

 21/07, 28/07,04/08, 11/08,18/08

4* + 4*

€795

€1085

€575

ΠΤΗΣΕΙΣ & ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Aναχωρήσεις: 14, 21, 28/7, 4, 11, 18, 25/8

Πτήσεις :

LCA – HER  CY 460   18.05 – 19.35

HER – LCA  CY 461   20.35 – 21.55

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ

Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Ηράκλειο – Λάρνακα με απευθείας πτήσεις της Cyprus Airways
• Φόροι αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων
• Τρείς διανυκτερεύσεις στα Χανιά σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* με πρόγευμα
• Τέσσερεις διανυκτερεύσεις στο Ηράκλειο στο κεντρικό ξενοδοχείο 4* με πρόγευμα
• Δημοτικός Φόρος
• Εισιτήριο καραβιού για Σπιναλόγκα
• Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
• Τοπικός ξεναγός για την Κνωσσό
• Εμπειρος τοπικός Αρχηγός/Συνοδός καθ’όλη την διάρκεια του ταξιδιού
• Δημοτικός τοπικός φόρος των ξενοδοχείων
• Μια αποσκευή 23κιλών και μια χειραποσκευή 10κιλών
• Ασφάλεια Ταξιδιού
• Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας


Δεν περιλαμβάνονται:

• Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
• Δικαιώματα εισόδων προαιρετικά
• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

• Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 30% της αξίας του ταξιδιού
• Εξόφληση μέχρι 21 μέρες πριν την αναχώρηση
• Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 100.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
• Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
• Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
• Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
• Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.
• Υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης των ταξιδιωτικών πακέτων βάσει των όρων και κανονισμών.

ΣΥΜΒΑΣΗ

Με την επιβεβαίωση της κράτησης ο πελάτης  θα πρέπει να συμπληρώνει  την φόρμα που βρίσκετε στο link που ακολουθεί και σημαίνει ότι αποδέχετε αυτόματα και εκ μέρους όλων των ατόμων που συνταξιδεύουν μαζί τους  όλους τους όρους συμμέτοχής για το ταξίδι.
 

– Δήλωση συμμετοχής – Σύμβαση / Registration Contract

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας εδω