Προσκυνηματική Εκδρομή στη Μυτιλήνη το Νησί της Σαπφώ και του Οδυσσέα Ελύτη

6 - 10/5/24

Πτήσεις:

Λάρνακα – Αθήνα    06/5  A3 903  10.00 – 12.00

Αθήνα – Μυτιλήνη   06/5  A3 254  15.30 – 16.25

Μυτιλήνη – Αθήνα   10/5  A3 255  17.05 – 18.00

Αθήνα – Λάρνακα    10/5  A3 914  21.20 – 23.00

1η Μέρα: Λάρνακα – Αθήνα – Μυτιλήνη 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για Μυτιλήνη με πτήσεις της Aegean και με ενδιάμεσο αλλαγή αεροσκάφους στην Αθήνα. Άφιξη, παραλαβή από τον αρχηγό σας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση δωματίων και χρόνος ελεύθερος στη διάθεση σας για να κάνετε την βόλτα σας και την πρώτη σας γνωριμία με την Μυτιλήνη.

2η Μέρα: Μυτιλήνη – Ταξιάρχης – Αγ. Ραφαήλ – Πέτρα  

Μετά το πρόγευμά θα αναχωρήσουμε προς την Θέρμη για εκκλησιασμό στο θαυματουργό μοναστήρι των Αγ. Ραφαήλ – Αγ. Νικολάου – Αγ. Ειρήνης, να προσκυνήσουμε και να πάρουμε Αγίασμα. Συνεχίζουμε προς το Μανταμάδο για να φτάσουμε στην εκκλησία του Ταξιάρχη, πολιούχος του νησιού. Η θαυματουργή εικόνα του, είναι φτιαγμένη από χώμα και αίμα. Θα προσκυνήσουμε, θα μάθουμε την ιστορία του και θα εκπλαγούμε από την ομορφιά του τοπίου. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας και σε λιγότερο από μία ώρα φτάνουμε στην Πέτρα, όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό και φυσικά προσκύνημα στην Παναγία την Γλυκοφυλούσα, στον βράχο με τα 114 σκαλοπάτια. 

3η Μέρα: Μυτιλήνη – Μονή Λείμωνος – Μονή Περιβολής – Μονή Αγ.Ιωάννη Θεολόγου – Σιγρί – Ερεσός

Μετά από το πρωινό μας αναχωρούμε, για την Μονή Λειμώνος, που στέκει από το 1526 και προσφέρει μεγάλο έργο. Θα δούμε το κελί του Αγίου Ιγνατίου, το Άβατον για τις γυναίκες, το καταπληκτικό Μουσείο τους υπέροχους κήπους. Συνεχίζουμε, για την Μονή Περιβολής που βρίσκεται λίγο πριν την Άντισσα και επίσης λίγο παρακάτω θα προσκυνήσουμε στην περίφημη Μονή Υψηλού, που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο. Θα καταλήξουμε στο Μουσείο Απολιθωμένων στο Σιγρί, όπου εκτός των απολιθωμάτων, θα παρακολουθήσουμε και μία ολιγόλεπτη σχετική ταινία για το είδος των δένδρων και τον τρόπο απολιθοποίηση τους. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την πατρίδα της Σαπφούς, την παραλιακή Ερεσό.

4η Μέρα: Μυτιλήνη – Παναγία της Αγιάσου – Καρύνη – Πλωμάρι – Κατακόμβες Αγ. Μαγδαληνής

Πρωινό και αναχώρηση για την ορεινή πανέμορφη Αγιάσο, όπου θα προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα Της Παναγίας. Μπορούμε επίσης να αγοράσουμε και τα τοπικά προϊόντα με πιο ονομαστά τα ξυλόγλυπτα της Αγιάσου. Περνώντας από την Καρύνη θα σταματήσουμε να δροσιστούμε αλλά και να γνωρίσουμε την κουφάλα του δένδρου που όπως λένε έμεινε δύο χρόνια ο λαϊκός Ζωγράφος ο Θεόφιλος. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας και καταλήγουμε μετά από μία καταπληκτική διαδρομή στο ξακουστό Πλωμάρι, όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό στα ταβερνάκια και βόλτα να γνωρίσουμε την πόλη. Στη συνέχεια θα σταματήσουμε για να γνωρίσουμε και να προσκυνήσουμε στις κατακόμβες της Αγίας Μαγδαληνής στο Σκόπελο (ένα από τα πέντε χωριά της Γέρας).

5η Μέρα: Μυτιλήνη – Αθήνα – Λάρνακα

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος στη διάθεση σας μέχρι την αναχώρηση σας για το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης για να πάρετε τη πτήση της επιστροφής για Λάρνακα με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους στην Αθήνα.

Τιμές το άτομο:

Δίκλινο: € 659
Μονόκλινο: € 729
Τρίκλινο: € 619
Παιδί: € 559

Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Αθήνα – Μυτιλήνη – Αθήνα – Λάρνακα με πτήσεις της Aegean
 • Φόροι Αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων
 • Τέσσερεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο LESVION 3* με πρόγευμα
 • Τοπικός φόρος διαμονής
 • Μεταφορές, εκδρομές και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
 • Τοπικός Αρχηγός/Ξεναγός
 • Μία αποσκευή 20κιλών και μία χειραποσκευή 8κιλών
 • Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
 • Δικαιώματα εισόδων προαιρετικά
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

**Σημειώσεις:

 • Οι τιμές ενδέχεται να αλλάξουν σύμφωνα με την διαθεσιμότητα.
 • Το πρόγραμμα και τα ξενοδοχεία μπορούν να διαφοροποιηθούν σύμφωνα με την προτίμηση σας.
Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας εδω