cooptravelcyprus.comcooptravelcyprus.com
Forgot password?

Ταξίδι στην μεθυστική Ινδία – 10 μέρες

Ταξίδι στην μεθυστική Iνδία

10 ΜΕΡΕΣ – IND1

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διανυκτερεύσεις: Άγκρα (1), Τζαϊπούρ (3), Δελχί (4)

1η – 2η Μέρα: Λάρνακα – Δελχί – Άγκρα

Ινδία!!! Ταξίδι σε μία από τις πιο πολύχρωμες χώρες του κόσμου με την ροζ πόλη Τζαϊπούρ, την Ινδική πρωτεύουσα των αντιθέσεων το Δελχί και την Άγκρα με το θρυλικό Ταζ Μαχάλ Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Στο κισέ της αεροπορικής εταιρίας, θα σας περιμένει ο συνοδός του γραφείου μας, ο οποίος θα συνταξιδέψει και θα παραμείνει μαζί σας καθόλη την διάρκεια του ταξιδιού. Θα ταξιδέψουμε με πτήσεις της Emirates για το Δελχί με ενδιάμεση στάση στο Ντουμπάι. Άφιξη την επόμενη ημέρα. Παραλαβή από τους τοπικούς μας αντιπροσώπους μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην Άγκρα. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο

3η Μέρα: Άγκρα – Taj Mahal – Fatehpur Sikri – Αμπχανέρι – Τζαϊπούρ

Πρόγευμα. Αναχώρηση για να επισκεφθούμε το Ταζ Μαχάλ,από τα πιο εμβληματικά κτίσματα στον κόσμο, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και ύμνος στην αιώνια αγάπη. Το αφιέρωσε ο αυτοκράτορας Σάχ Τζαχάν προς την πολυαγαπημένη σύζυγό του Mumtaz Mahal που απεβίωσε κατά τη διάρκεια της γέννας του 13ου παιδιού τους. Η Μουμτάζ λίγο πριν πεθάνει, εξέφρασε στο σύζυγό της μια τελευταία επιθυμία. Να φτιάξει ένα μνημείο τόσο λαμπρό που όμοιό του ο κόσμος δεν θα ‘χε ξαναδεί. Και ο αυτοκράτορας κράτησε την υπόσχεσή του…

Ακολούθως θα επισκεφθούμε το Κόκκινο Φρούριο ένα ακόμα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Είναι από τα πιο σημαντικά μνημεία της Ινδίας. Πάνω στις όχθες του ποταμού Yamuna, το επιβλητικό παλάτι-οχυρό από κόκκινη πέτρα χτίστηκε το 1648 από τον Shahjahan , τον πρώτο Μογγόλο αυτοκράτορα , τον Akbar, που έχτισε και το Ταζ Μαχάλ, όταν μετατόπισε την πρωτεύουσά του από την Άγρα στο Δελχί.
Την πόλη της νίκης Fatehpur Sikri θα επισκεφθούμε στην συνέχεια. Κτίστηκε από τον αυτοκράτορα Akbar και ήταν πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Mughal για περίπου 10 χρόνια. Τελευταία στάση στο Αμπχανέρι, για να δούμε τα πέτρινα σκαλιστά πηγάδια αποθήκευσης νερού, τα οποία τροφοδοτούσαν τα γύρω χωριά.
Τελικός προορισμός η πόλη Τζαϊπούρ. Επιβλητική και τόσο ζωντανή, σε πλήρη –φαινομενικά– αντιπαράθεση με τα ήρεμα περίχωρά της. Όλα εδώ είχαν το δικό τους χρόνο, τη δική τους φιλοσοφία και, φυσικά, τη δική τους ιεραρχία.
Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

4η Μέρα: Τζαϊπούρ

Μετά το πρόγευμα μας θα αναχωρήσουμε για το κάστρο Amer, ένα εντυπωσιακό σύμπλεγμα φρουρίου – παλατιού, χτισμένο σε λόφο πάνω από την λίμνη Maota. Η ανάβαση στο κάστρο θα γίνει με ελέφαντες και η κατάβαση θα γίνει με αυτοκίνητα Jeep. Το παλάτι είναι διατηρημένο σε εξαιρετική κατάσταση. Είχε ανακαταληφθεί, αλλά το πήρε στη δικαιοδοσία του το κράτος και με μικρές παρεμβάσεις το αναστήλωσε.
Το απόγευμα με παραδοσιακά τρίκυκλα (Riksow) θα καταλήξουμε ελεύθεροι στην αγορά Babu, δημοφιλής για τα κεντημένα υποδήματα που ονομάζονται Mojri, τα μεταξωτά υφάσματα και τα ξυλόγλυπτα έργα τέχνης. Πιστέψτε μας αυτή η βόλτα θα σας μείνει αξέχαστη…..
Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

5η Μέρα: Τζαϊπούρ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το City Palace, το Παλάτι του Μαχαραγιά, Ένα συγκρότημα από αυλές, κήπους και κτίρια, το εντυπωσιακό City Palace βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της Παλιάς Πόλης.

Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε εξωτερικά το «παλάτι των ανέμων». Αυτή η όμορφη δομή είναι κατά κύριο λόγο ένας τοίχος υψηλής οθόνης από ροζ και κόκκινο ψαμμίτη ου διευκόλυνε τις βασιλικές γυναίκες να πάρουν μια ματιά στα φεστιβάλ του δρόμου και την πολυάσχολη ζωή της πόλης.
Θα τελειώσουμε με την επίσκεψη μας στο αστεροσκοπείο Τζαντάρ, το οποίο είναι από τα παλαιότερα του είδους του στον κόσμο.

Το βράδυ θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα τοπικό παραδοσιακό είδος ιεροτελεστίας, “Αάρτι” όπως την ονομάζουν, στο ναό Birla κατά την οποία το φως από τα φυτίλια προσφέρεται σε μια ή περισσότερες θεότητες, με συνοδεία θρησκευτικών ασμάτων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

6η Μέρα: Τζαϊπούρ – Δελχί

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για τον τελικό μας προορισμό την πολύβουη πρωτεύουσα της Ινδίας το Δελχί. Μία πόλη με δύο πρόσωπα όπως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, με 2 διαφορετικούς κόσμους, στην οποία θα ζήσετε απίστευτες εμπειρίες που θα σας δημιουργήσουν αξέχαστες αναμνήσεις.
Σήμερα το Δελχί είναι μία από τις μεγαλύτερες και, φυσικά, τις πλέον ελκυστικές πόλεις του κόσμου, με πληθώρα μνημείων παγκόσμιας σημασίας. Είναι, επίσης, μία πόλη τεράστιων αντιθέσεων. Οι μεγάλοι του ναοί και τα πολυτελή του οικήματα γειτνιάζουν με στενά και ακάθαρτα δρομάκια, την ίδια στιγμή που ακριβά αυτοκίνητα συνυπάρχουν χωρίς κανένα πρόβλημα δίπλα-δίπλα με τα πανταχού παρόντα δίτροχα ταξίλατα. Ένα μείγμα φωτεινών χρωμάτων, ήχων από τις κόρνες των αμαξιών και ινδικής μουσικής, αρωμάτων από ανθισμένα δέντρα και ανατολίτικα μπαχαρικά, δίνουν μια μοναδική ταυτότητα στην πόλη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.

7η Μέρα: Δελχί

Αφού τελειώσουμε το πρόγευμα μας θα ξεκινήσουμε την αναγνώριση της πόλης ξεκινώντας από το Παλιό Δελχί που χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Shahjejan,. Επτά ακόμα πόλεις προϋπήρξαν του σημερινού Δελχί πριν οι Βρετανοί αποικιοκράτες δημιουργήσουν την δική τους ονειρική πρωτεύουσα που σχεδιάστηκε από τον Sir Edwin Lutyen. όταν μετέφερε την πρωτεύουσα της χώρας από την Άγκρα. Θα περάσουμε από το Κόκκινο Κάστρο με τα εντυπωσιακά βασιλικά διαμερίσματα και θα θαυμάσουμε ακριβώς απέναντι το ασπροκόκκινο Τζαμί Jama Masjid, που ολοκληρώθηκε το 1656. Θα επισκεφτούμε ακόμα το σημείο όπου αποτεφρώθηκε ο Mahatma Gandhi , το Raj Ghat, κοντά στις όχθες του ποταμού Γιαμουνα. Χρόνος στη διάθεση μας για να περπατήσουμε στο Chandni Chowk, μια από τις πολυσύχναστες αγορές του Παλιού Δελχί. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

8η Μέρα: Δελχί

Σήμερα, μετά το πρόγευμα θα περιηγηθούμε στο Νέο Δελχί. Θα θαυμάσουμε το Μαυσωλείο Χουμαγιούν, μία από τις πλέον εντυπωσιακές κατασκευές του Δελχί, του δεύτερου αυτοκράτορα της Δυναστείας των Μογγόλων, το οποίο καλείται και ως το «Ιερό του Οίκου των Τιμουριδών». Η κατασκευή του μαυσωλείου παραγγέλθηκε από την γυναίκα του Χουμαγιούν, την Χαμίντα Μπανού Μπεγκούμ το 1562. Σχεδιάστηκε από τον Πέρση αρχιτέκτονα Μιράκ Μιρζά Γχιγάθ και χτίστηκε μεταξύ 1569-1571. Το μαυσωλείο αυτό ήταν το πρώτο μαυσωλείο μαζί με κήπο στην Ινδική υποήπειρο και βρίσκεται στο κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
Θα δούμε στην συνέχεια το Rashtrapati Bhawan, παλιά κατοικία του Αντιβασιλιά της Ινδίας, και αργότερα το Κυβερνητικό σπίτι. Όσον αφορά την έκταση του, είναι η μεγαλύτερη κατοικία οποιουδήποτε αρχηγού κράτους στον κόσμο
Η πύλη της Ινδίας ύψους 42 μέτρων, που θα δούμε στην συνέχεια στέκεται ως μνημείο για 90.000 στρατιώτες του Βρετανικού Ινδικού Στρατού που πέθαναν μεταξύ 1914 και 1921 στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ακολούθως θα δούμε τον μιναρέ Qutub, σήμα κατατεθέν του Δελχί. Είναι μια υπέροχη κατασκευή παγκόσμιας κληρονομιάς, χτισμένη πριν από μερικές εκατοντάδες χρόνια και εξακολουθεί να στέκεται εκεί δοκιμασμένη με εκπληκτικό τρόπο.
Τελευταία στάση στον Ναό του Λωτού. Είναι μοναδικός και μία από της λαμπρότερες αρχιτεκτονικές δημιουργίες του μοντέρνου Δελχί και όλης της Ασίας.
Όσος χρόνος απομένει θα είναι στην διάθεση σας.

9η Μέρα: Δελχί

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε τον ινδουιστικό ναό του Akshardham, που σημαίνει κατοικία του Θεού. Είναι ένα μεγάλο συγκρότημα, αφιερωμένο στον ινδουιστικό πολιτισμό και την πνευματικότητα. Αυτό το μοντέρνο εκκλησία χτίστηκε ροζ πέτρα το 2005, σύμφωνα με τους αρχαίους κανόνες. Για τη δημιουργία του εργάστηκαν 11 χιλιάδες τεχνίτες και χιλιάδες άλλοι εθελοντές για πέντε χρόνια.
Υπόλοιπος χρόνος στην διάθεση σας, για να την αξιοποιήσετε όπως θέλετε με την βοήθεια του αρχηγού σας. Δείπνο.

10η Μέρα: Νέο Δελχί – Λάρνακα

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους.
Μια ζωή δεν φτάνει για να γνωρίσεις σε βάθος αυτή την αχανή χώρα που από την μια γωνιά στην άλλη σε ταξιδεύει σε άλλους κόσμους, όμορφους, δύσκολους, γεμάτους αντιθέσεις και εκπλήξεις.
Άφιξη στην Λάρνακα με ενδιάμεση στάση στο Ντουμπάι.

ΠΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Αναχωρήσεις:  24/2, 24/3

Πτήσεις:

LCA – DXB EK110   20.10 – 01.05+1

DXB – DEL EK510   04.20 – 08.55

DEL – DXB EK513   04.10 – 06.35

DXB – LCA EK109   08.00 – 11.10

ΤΙΜΕΣ

 

ΑναχωρήσειςΔίκλινοΜονόκλινο
24/2, 24/3€1795€2209

Περιλαμβάνονται

• Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Νέο Δελχί – Λάρνακα μέσω Ντουμπάι με πτήσεις της Emirates
• Φόροι αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων
• 8 βράδια σε ξενοδοχεία 5* με πρόγευμα και ένα γεύμα καθημερινά
• Μεταφορές, εκδρομές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
• Είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
• Βόλτα με παραδοσιακά τρίκυκλα (ρίκσο)
• Ανάβαση με ελέφαντες στο φρούριο Αμπέρ και στην Τζαϊπούρ (ανάλογα με την διαθεσιμότητα των ελεφάντων)
• Είσοδος για το παραδοσιακό show στην Άγκρα
• Έμπειρος τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός
• Έμπειρος ελληνόφωνος Αρχηγός / Συνοδός 
• 1 αποσκευή 30 κιλών και 1 χειραποσκευή 7 κιλών
• Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας


Δεν περιλαμβάνονται:

• Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
• Ποτά κατά τα δείπνα
• Έξοδα για έκδοση Βίζα Ινδίας
• Ασφαλιστική κάλυψη
• Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

Σημειώσεις

  • Τα διαβατήρια σας πρέπει να έχουν ισχύ 6 μήνες μετά το ταξίδι
  • Ενέχονται αλλαγές στο πρόγραμμα αλλά με την παροχή όλων των υπηρεσιών.

Πληροφορίες για την έκδοση βίζας

• Η έκδοση βίζας γίνεται υποχρεωτικά από τον κάθε ταξιδιώτη μέσω διαδικτύου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.indianvisaonline.gov.in
• Το γραφείο μας μπορεί να αναλάβει την έκδοση της βίζας σας κατόπιν συνεννόησης.

Περιλαμβάνονται

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας εδω