cooptravelcyprus.comcooptravelcyprus.com
Forgot password?

Μαγεία Βόρειας Ελλάδος

Μαγεία Βόρειας Ελλάδος

7 ΗΜΕΡΕΣ – 6 ΒΡΑΔΙΑ

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για Θεσσαλονίκη. Άφιξη, παραλαβή και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η σημερινή μέρα είναι ελεύθερη στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Σας προτείνουμε να κάνετε τα ψώνια σας ή να απολαύσετε μια μοναδική κρουαζιέρα στον Θερμαϊκό κόλπο με θέα την πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Το βράδυ μπορείτε να διασκεδάσετε με ζωντανή μουσική στα Λαδάδικα. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΕΔΕΣΣΑ- ΦΛΩΡΙΝΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ -ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Καστοριά. Καθοδόν θα σταματήσουμε στην Έδεσσα με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες, στη συνέχεια στην Φλώρινα όπου θα περιηγηθούμε της πόλης. Συνεχίζουμε για μια ονειρώδη επίσκεψη στα βόρεια υδάτινα φυσικά σύνορα της Ελλάδας, στη Μικρή και τη Μεγάλη Πρέσπα. Ξεχωρίζει ο Άγιος Γερμανός, κεφαλοχώρι της περιοχής, γνωστός για τα περίφημα φασόλια και ο οικισμός Ψαράδες. Θα διασχίσουμε την πεζογέφυρα για να φτάσουμε στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου μέσα στη Μικρή Πρέσπα και θα επισκεφθούμε την ερειπωμένη εκκλησία του Αγίου Αχίλλειου του 11ου αιώνα. Άφιξη αργά το απόγευμα στην Καστοριά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

4η Μέρα: ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ-ΜΟΝΗ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ

Μετά το πρόγευμα, θα επισκεφθούμε τη Μονή Μαυρώτισσας που είναι χτισμένη στις όχθες της λίμνης με μοναδική θέα τη γύρω περιοχή και συνεχίζουμε για την σπηλιά του Δράκου. Μέσα στη σπηλιά υπάρχει πλωτή γέφυρα από την οποία μπορεί κανείς να δει τις επτά λίμνες γλυκού νερού. Επόμενη στάση θα γίνει στο μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, όπου παρουσιάζονται σκηνές καθημερινού βίου των Ελλήνων, αναβιώνοντας ήθη και έθιμα. Επιστροφή και γνωριμία με την πανέμορφη Καστοριά. Θα κάνουμε την βόλτα μας στον παραλίμνιο δρόμο, στο Ντολτσό της παλιά πόλης με τα πλακόστρωτα δρομάκια και αρχοντικά που θα μας ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή και τέλος θα κάνουμε τα ψώνια μας στα περίφημα γουναράδικά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Μέρα: ΝΕΣΤΟΡΙΟ – ΠΑΡΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ – ΟΜΟΡΦΟΚΛΗΣΙΑ

Μετά το πρόγευμα θα γνωρίσουμε μια άγνωστη γωνιά της Ελλάδας. Πρώτη στάση θα κάνουμε στο Νεστόριο για να θαυμάσουμε τον ποταμό Αλιάκμονα, τον μεγαλύτερο ποταμό της Ελλάδας. Σε κοντινή απόσταση θα επισκεφτούμε το πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, ένα τόπο φορτωμένο από μνήμες της ιστορίας ιδίως του 20ου και ταυτόχρονα ένα μέρος πανέμορφο με μεγάλη περιβαλλοντική σημασία. Συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε την Ομορφοκλησιά και τον βυζαντινό ναό του Αγίου Γεωργίου με το τεράστιο ξύλινο άγαλμα εικόνα του αγίου ύψους 3 μέτρων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

6η Μέρα: ΝΥΜΦΑΙΟ- ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφτούμε το διατηρητέο παραδοσιακό χωριό Νυμφαίο, με τα αρχοντικά και τα πέτρινα καλντερίμια του πνιγμένο στο πράσινο. Συνεχίζουμε για το Περιβαλλοντικό Καταφύγιο της οργάνωσης Αρκτούρος. Χρόνος ελεύθερος για να δείτε από κοντά λύκους, αρκούδες και άλλα θηλαστικά, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον, παρακολουθήστε τις ενημερωτικές εκθέσεις και μάθετε τα πάντα για τη ζωή τους. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.

 

7η Μέρα: ΜΟΝΗ ΣΟΥΜΕΛΑΣ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρόγευμα και αποχαιρετούμε την Καστοριά με προορισμό το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης. Καθοδόν θα επισκεφτούμε τη Μονή της Παναγίας Σουμελά που χτίστηκε από Πόντιους πρόσφυγες και μετάφεραν την πολύτιμη εικόνα της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε για το μουσείο της Βεργίνας για να επισκεφτούμε τους Βασιλικούς Τάφους των Αρχαίων Μακεδόνων. Το απόγευμα θα φτάσουμε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και με τις αποσκευές μας γεμάτες με τα ομορφότερα μέρη που επισκεφτήκαμε.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Με απευθείας πτήσεις της OLYMPIC AIR

Λάρνακα – Θεσσαλονίκη OA 547 18:30 – 20:30

Θεσσαλονίκη – Λάρνακα OA 546 17:15 – 19:10

ΤΙΜΕΣ

Τιμές ανά άτομο :

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

6/8, 13/8, 20/8

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ

Περιλαμβάνονται:

● Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Θεσσαλονίκη – Λάρνακα.

● Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.

● Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία

● Μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.

● Διαμονή για 2 βράδια στη Θεσσαλονίκη.

● Διαμονή για 4 βράδια σε ξενοδοχείο 4* στην Καστοριά.

● Πρόγευμα καθημερινά.

● Τέσσερα (4) δείπνα στο ξενοδοχείο της Καστοριάς.

● Μεταφορές και εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.

● Έμπειρος αρχηγός – συνοδός καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού.

● Φ.Π.Α.


Δεν περιλαμβάνονται:

● Εισιτήρια εισόδου στους χώρους επισκέψεων.

● Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.

● Ασφάλεια ταξιδιού προαιρετική.

● Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Όροι & προϋποθέσεις και Πολιτική απορρήτου

Για τα πακέτα και τις εκδρομές παρακαλώ να ενημερωθείτε για τους όρους και τις προϋποθέσεις καθώς και την πολιτική απορρήτου απο τα ακόλουθα Links :

– Οροι και Προϋποθέσεις / Terms and Conditions

– Πολιτική απορρήτου / Privacy Policy

ΣΥΜΒΑΣΗ

Με την επιβεβαίωση της κράτησης ο πελάτης  θα πρέπει να συμπληρώνει  την φόρμα που βρίσκετε στο link που ακολουθεί και σημαίνει ότι αποδέχετε αυτόματα και εκ μέρους όλων των ατόμων που συνταξιδεύουν μαζί τους  όλους τους όρους συμμέτοχής για το ταξίδι.
 

– Δήλωση συμμετοχής – Σύμβαση / Registration Contract

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας εδω