cooptravelcyprus.comcooptravelcyprus.com
Forgot password?

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

7 ΜΕΡΕΣ

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Μέρα: Λάρνακα –  Θεσσαλονίκη –Ξάνθη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, όπου θα πάρουμε τη πτήση για Θεσσαλονίκη. Άφιξη, παραλαβή από την αρχηγό μας και άμεση αναχώρηση για την πόλη της Ξάνθης. Ένα αρωματικό χαρμάνι πολιτισμών  σας συνεπαίρνει με το άρωμά του. Το σήμα κατατεθέν της Πόλης  είναι η πλατεία με το Ρολόι. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση δωματίων και υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη στην όμορφη Ξάνθη.

2η μέρα: Ξάνθη – Κωνσταντινούπολη – Παναγία Μπαλουκλιώτισα  – Παναγία Βλαχέρνα – Πέραν

Πρόγευμα και αναχώρηση νωρίς το πρωί για τον συνοριακό σταθμό του Έβρου για την Βασιλεύουσα. Άφιξη. Πρώτος σταθμός η Ζωοδόχος Πηγή στο Μπαλουκλί  με το αγίασμα της Παναγίας της Μπαλουκλιώτισας. Θα συνεχίσουμε για την Παναγία των Βλαχερνών όπου οι πιστοί έψαλλαν για πρώτη φορά τον Ακάθιστο Ύμνο. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Στην συνέχεια θα κάνουμε μία βόλτα στην Μεγάλη Οδό του Πέραν, που είναι μια από τις πιο ξακουστές οδούς της πόλης με μήκος 3 χλμ περίπου, γεμάτος εμπορικά καταστήματα.

 

3η ημέρα:  Αγία Σοφιά – Ιστορικό κέντρο – Σκεπαστή Αγορά

Πρωινό και αναχώρηση για το κέντρο της Πόλης. Πρώτος σταθμός μας η μεγαλόπρεπη Αγιά Σοφιά. Θα ξεναγηθούμε στον προαύλιο αλλά και στον εσωτερικό χώρο του ναού και θα υποκλιθούμε στο γιγάντιο αυτό δημιούργημα του Ισίδωρου και Αρτέμιου. Θα δούμε επίσης το περίφημο Μπλε τζαμί το ωραιότερο και μεγαλύτερο τζαμί στην Πόλη, τον Αιγυπτιακό οβελίσκο και φυσικά τον χώρο που βρισκόταν ο Βυζαντινός Ιππόδρομος. Στην συνέχεια θα περπατήσουμε μέχρι την φημι­σμένη Μεγάλη Σκεπαστή Αγορά με τα φανταχτερά μικρομάγαζα. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

4η μέρα:  Ορθόδοξο Πατριαρχείο -Μεγάλη του Γένους Σχολή –  Αιγυπτιακή αγορά – Κρουαζιέρα Βοσπόρου

Πρόγευμα και αναχώρηση για το ορθόδοξο Πατριαρχείο, όπου θα προσκυνήσουμε στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου. Επόμενος μας σταθμός το Φανάρι για να βρεθούμε στη Μεγάλη του Γένους Σχολή. Συνεχίζουμε για την Αιγυπτιακή Αγορά -αγορά μπαχαρικών όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψώνια. Έπειτα θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στις όχθες του Βοσπόρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε μία βόλτα στο κομψό Nisantasi που φημίζεται για τις φανταχτερές του βιτρίνες,  τα εκλεκτά εστιατόρια και τα κομψά καφέ.

 

 

5η ΜΕΡΑ : Πριγκηπόνησσα   (Χάλκη – Θεολογική Σχολή – Πρίγκηπος )

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Αφού περάσουμε την μεγάλη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου φτάνουμε στην αποβάθρα όπου θα πάρουμε το πλοıάριο για να επισκεφθούμε τα μαγευτικά Πριγκηπονήσσα τη Χάλκη με τη Θεολογική Σχολή και την Πρίγκηπος. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα (προαιρετικό) σε παραλιακή ταβέρνα για να απολαύσετε την γαλήνια ομορφιά του νησιού αλλά και τις παλιές αριστοκρατικές επαύλεις, κυρίως Ελλήνων της Πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη.

 

6η ΜΕΡΑ : Κωνσταντινούπολη –  Πόρτο Λάγος – Ξάνθη

Πρόγευμα και αναχωρούμε  για τον συνοριακό έλεγχο και στην συνέχεια για την Καβάλα με σταθμό στο μαγευτικό Πόρτο Λάγος που βρίσκεται μέσα στη θάλασσα και είναι μετόχι της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους. Εδώ θα επισκεφτούμε το ναό του Αγίου Νικολάου και της Παναγίας Παντάνασσας. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Ξάνθη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση δωματίων.

 

7η Μέρα: Ξάνθη –  Καβάλα –  Θεσσαλονίκη – Λάρνακα

Πρόγευμα και αναχώρηση με τις αποσκευές μας για τη Καβάλα. Περιήγηση και χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης  για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής για τη Λάρνακα γεμάτοι από πανέμορφες εικόνες.

Αναχωρήσεις:

Αναχωρήσεις: 10/07, 17/07, 24/07, 31/07, 07/08, 14/08, 21/08

Διανυκτερεύσεις: Ξάνθη (2), Κωνσταντινούπολη (4)

Πτήσεις

GQ 551      LCASKG     09.30 – 11.30

GQ 550      SKGLCA   15.50 -17.40

ΤΙΜΕΣ

Αναχωρήσεις

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

10/07, 17/07, 24/07, 31/07

€839

€1,159

€799

07/08, 14/08, 21/08

€869

€1,179

€825

Ξενοδοχεία

Ξάνθη   ELISSO HOTEL 4*  or Similar

Κωνσταντινούπολη NOVA PLAZA BOUTIQUE 4* or Similar

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Θεσσαλονίκη – Λάρνακα με πτήσεις της Sky Express
 Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
 Μια αποσκευή 20κg και μια χειραποσκευή 8 kg
 Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στην Ξάνθη και 4* στη Κωνσταντινούπολη με πρόγευμα τύπου μπουφέ
 Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελή πούλμαν
 Ιδιωτική κρουαζιέρα στο Βόσπορο
 Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τα Πριγκηπονήσσα
 Έμπειρος τοπικός Αρχηγός / Συνοδός
 Έμπειρος τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός στη Κωνσταντινούπολη
 Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
 Σνάκ/Καφές κατά τη διάρκεια της πτήσης
 Δικαιώματα εισόδων προαιρετικά
 Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας εδω