cooptravelcyprus.comcooptravelcyprus.com
Forgot password?

Κλασική Ρουμανία

Κλασική Ρουμανία

7 ΗΜΕΡΕΣ – 6 ΒΡΑΔΙΑ

Βουκουρέστι-Σινάια-Ποϊάνα Μπρασόβ-Καρπάθια Όρη (Κάστρο Δράκουλα)Μπρασόβ-Σιγκισοάρα-Ποσάδα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ–ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΣΙΝΑΙΑ-ΠΟΙΑΝΑ ΜΠΡΑΣΟΒ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για το Βουκουρέστι. Άφιξη, παραλαβή και μεταφορά στο ορεινό θέρετρο Σινάια. Εκεί θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό Παλάτι Πέλες και το μοναστήρι του Κατακουζηνού. Συνεχίζουμε με προορισμό, το δημοφιλέστερο ορεινό θέρετρο της Ρουμανίας Ποϊάνα Μπρασόβ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΠΟΙΑΝΑ ΜΠΡΑΣΟΒ–ΚΑΡΠΑΘΙΑ ΟΡΗ (ΠΥΡΓΟΣ ΜΠΡΑΝ)

Πρόγευμα και ολοήμερη εκδρομή στα περίφημα Καρπάθια Όρη για να επισκεφθούμε το εντυπωσιακό κάστρο του Δράκουλα στην περιοχή Μπράν. Το κάστρο χτίστηκε το 1377 με σκοπό να προστατεύσει την γύρω περιοχή από εισβολείς. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας στην μεσαιωνική πόλη Μπρασόβ του 18ου αιώνα. Στη μαγευτική αυτή πόλη που περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους, θα δούμε τη Μαύρη Εκκλησία που χρονολογείται από το 1477 (τη μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία στη Ρουμανία), και την κεντρική πλατεία με το Δημαρχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΠΟΙΑΝΑ ΜΠΡΑΣΟΒ-ΣΙΓΚΙΣΟΑΡΑ

Μετά το πρόγευμα θα έχουμε μια ολοήμερη εκδρομή στην γενέτειρα του Βλαντ Τσέπες, μια εξαιρετικά διατηρημένη μεσαιωνική πόλη που φωλιάζει σε ένα πανέμορφο λοφώδες εξοχικό τοπίο, την Σιγκισόαρα. Είναι η μοναδική κατοικημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης. Έντεκα πύργοι ορθώνονται περήφανα κατά μήκος των τειχών της πόλης. Στο εσωτερικό των τειχών, οι λιθόστρωτοι δρόμοι προσφέρονται για περιπάτους ανάμεσα στις όμορφες κατοικίες και τις άθικτες εκκλησίες του 16ου αιώνα. Η διακίνηση αυτοκινήτων απαγορεύεται μέσα στην πόλη γιατί έχει κηρυχθεί ιστορικά διατηρητέα από την UNESCO. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΠΟΙΑΝΑ ΜΠΡΑΣΟΒ-ΠΟΣΑΔΑ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Βουκουρέστι. Καθοδόν θα επισκεφθούμε το Μουσείο Κυνηγίου στην Ποσάδα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά βαλσαμωμένα είδη κυνηγίου. Άφιξη στο Βουκουρέστι, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Μετά το πρόγευμα θα ανακαλύψουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Αρχίζουμε την πανοραμική ξενάγηση από την Ρωμαϊκή Πλατεία, την Αψίδα του Θριάμβου, το Μουσείο του Χωριού, την Πλατεία του Ελεύθερου Τύπου, το Δημαρχείο και το πάρκο Cismigiu, τη Νομική Σχολή, την Όπερα, την Ιατρική Σχολή «Carol Davilla» και συνεχίζουμε για το Προεδρικό Παλάτι Cotroceni, τον Βοτανικό Κήπο και τη Στρατιωτική Ακαδημία. Οδηγώντας κατά μήκος του ποταμού Dambovita θα φτάσουμε στο επιβλητικό Σπίτι του Λαού. Μετά συνεχίζουμε για το Πατριαρχείο, την Πλατεία Πανεπιστημίου, την Ελληνική Εκκλησία και τον Πύργο της Πυροσβεστικής. Απόγευμα ελεύθερο στη διάθεση σας. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρόγευμα και η μέρα είναι ελεύθερη στη διάθεση σας. Προτείνουμε να κάνετε έξυπνες αγορές πριν έρθει το ευρώ ή να κάνετε τις βόλτες σας στα μεγάλα πάρκα όπως το Herastrau που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης. Αξίζει να πάτε μια βόλτα στο καταπράσινο αυτό πάρκο και να απολαύσετε μια βαρκάδα στην ομώνυμη λίμνη που το περιβάλλει. Το βράδυ θα έχουμε δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο με φολκλορικό πρόγραμμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΛΑΡΝΑΚΑ

Μετά το πρόγευμα χρόνος ελεύθερος για τα τελευταία σας ψώνια. Νωρίς το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στη Λάρνακα.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Με απευθείας πτήσεις της Blue Air

OB 138 Λάρνακα – Βουκουρέστι 10:15 – 12:35

OB 1137 Βουκουρέστι – Λάρνακα 17:50 – 20:00

ΤΙΜΕΣ

Τιμές ανά άτομο :

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

7/8, 14/8, 21/8

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ

Περιλαμβάνονται:

● Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα–Βουκουρέστι–Λάρνακα.

● Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.

● Μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 10 κιλά

● Διαμονή για 3 βράδια στη Ποϊάνα Μπρασόβ σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*.

● Διαμονή για 3 βράδια στο Βουκουρέστι σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*.

● Πρόγευμα καθημερινά.

● Πέντε (5) δείπνα σύμφωνα με το πρόγραμμα.

● Δείπνο με φολκλορικό πρόγραμμα σε παραδοσιακό εστιατόριο.

● Μεταφορές, εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελή κλιματιζόμενο πούλμαν.

● Τοπικός ελληνόφωνος συνοδός/ξεναγός.

● Φ.Π.Α.


Δεν περιλαμβάνονται:

● Φαγητό στο αεροπλάνο.

● Εισιτήρια εισόδων στους χώρους επισκέψεων.

● Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.

● Ασφάλεια ταξιδιού προαιρετική.

● Ποτά στα φαγητά.

● Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Όροι & προϋποθέσεις και Πολιτική απορρήτου

Για τα πακέτα και τις εκδρομές παρακαλώ να ενημερωθείτε για τους όρους και τις προϋποθέσεις καθώς και την πολιτική απορρήτου απο τα ακόλουθα Links :

– Οροι και Προϋποθέσεις / Terms and Conditions

– Πολιτική απορρήτου / Privacy Policy

ΣΥΜΒΑΣΗ

Με την επιβεβαίωση της κράτησης ο πελάτης  θα πρέπει να συμπληρώνει  την φόρμα που βρίσκετε στο link που ακολουθεί και σημαίνει ότι αποδέχετε αυτόματα και εκ μέρους όλων των ατόμων που συνταξιδεύουν μαζί τους  όλους τους όρους συμμέτοχής για το ταξίδι.
 

– Δήλωση συμμετοχής – Σύμβαση / Registration Contract

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας εδω