cooptravelcyprus.comcooptravelcyprus.com
Forgot password?

Κλασική Ρωσία

Κλασική Ρωσία

7 ΗΜΕΡΕΣ – 6 ΒΡΑΔΙΑ

Αγία Πετρούπολη-Πέτερχοφ, Ερμιτάζ-Μόσχα-Κόκκινη Πλατεία, Νοβοντεβίτσι-Μποροντινό
Μοναδική Εμπειρία με το τρένο SAPSAN !!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και αναχώρηση για την Αγία Πετρούπολη τη «Βενετία του Βορρά» όπως την αποκαλούν με απευθείας πτήση. Άφιξη, παραλαβή και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΠΕΤΡΟΝΤΒΟΡΕΤΣ (ΠΕΤΕΡΧΟΦ)

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη Πετροντβόρετς, που βρίσκεται στη νότια ακτή του κόλπου της Φιλανδίας για να επισκεφθούμε το βασιλικό ανάκτορο Πέτερχοφ, ένα στολίδι της Ρωσικής αρχιτεκτονικής που οικοδομήθηκε από τον Μεγάλο Πέτρο ως θερινή κατοικία και εγκαινιάστηκε το 1723. Ένα μεγαλοπρεπές παλάτι με υπέροχες αίθουσες, επίχρυσα αγάλματα και περίτεχνα σιντριβάνια. Επίσκεψη και ξενάγηση στις αίθουσες του Μεγάλου Ανακτόρου και του Κάτω Πάρκου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΦΡΟΥΡΙΟ ΠΕΤΡΟΥ & ΠΑΥΛΟΥ

Πρόγευμα και στη ξενάγηση που ακολουθεί θα δούμε τον κεντρικό ναό της Πετρούπολης, το ναό του πολεμικού ναυτικού, και ακολούθως θα επισκεφθούμε ένα από τα πρώτα οικοδομήματα της πόλης, το φρούριο Πέτρου και Παύλου. Το πιο σημαντικό οικοδόμημα σε ολόκληρη την έκταση του φρουρίου είναι ο ναός Πέτρου και Παύλου, αυτοκρατορικό κοιμητήριο, με πρώτο που έχει ταφεί εδώ τον Μεγάλο Πέτρο. Στη συνέχεια Θα περάσουμε από την κεντρική οδό της πόλης, τη λεωφόρο Νέφσκι, γνωστή για τα θαυμάσια παλάτια των Γιουσούποφ, των Στρόγκανοφ και των Άνιτσκοφ και θα επισκεφθούμε ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης την πανέμορφη εκκλησία του Σωτήρα του Χυμένου Αίματος. Αρχικά ο ναός ήταν αφιερωμένος στην Ανάσταση του Κυρίου, όμως στη συνέχεια μετονομάστηκε έτσι ώστε να θυμίζει το θάνατο του τσάρου Αλέξανδρου ΙΙ που δολοφονήθηκε εκεί το 1881. Το εσωτερικό της εκκλησίας καλύπτεται από 7.500 τετραγωνικά μέτρα υπέροχων ψηφιδωτών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΜΙΤΑΖ – ΜΟΣΧΑ

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, το Ερμιτάζ. Ολόκληρο το μουσειακό σύμπλεγμα αποτελείται από τα Χειμερινά Ανάκτορα, επίσημη κατοικία των Ρώσων Τσάρων, το Μάλι (μικρό) Ερμιτάζ, το Στάρι (παλιό) Ερμιτάζ, το Νόβι (Νέο) Ερμιτάζ και το θέατρο του Ερμιτάζ. Στο Ερμιτάζ έχει συγκεντρωθεί μια από τις μεγαλύτερες συλλογές, που αριθμεί περίπου τρία εκατομμύρια έργα τέχνης και μνημεία του παγκόσμιου πολιτισμού. Μεταξύ άλλων φιλοξενούνται έργα των Λεονάρντο ντα Βίντσι, Πάμπλο Πικάσο, Ματίς, Γκωγκέν, Σεζάν, Μονέ, Ρέμπραντ και πολλών άλλων. Φιλοξενούνται ακόμα εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο, τη Ρώμη καθώς επίσης και από την Κύπρο. Συνεχίζουμε για το σιδηροδρομικό σταθμό και επιβίβαση στο τρένο για τη Μόσχα. Καθ’ όλη τη διαδρομή θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την ενδοχώρα που είναι πανέμορφη. Άφιξη, παραλαβή και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΜΟΣΧΑ – ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ – ΚΡΕΜΛΙΝΟ – ΑΡΠΑΤ

Πρόγευμα και αναχώρηση για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη της Μόσχας. Η ξενάγηση ξεκινά από την κόκκινη πλατεία, την τέταρτη σε μέγεθος πλατεία στον κόσμο, την οποία περιστοιχίζουν οι καθεδρικοί ναοί του Αγίου Βασιλείου, της Παναγίας του Καζάν και το μεγαλύτερο Ιστορικό Μουσείο της Ρωσίας, το Κρεμλίνο. Συνεχίζουμε με την επίσημη κατοικία των Τσάρων με τα διοικητικά και κυβερνητικά κτίρια όπως τη Γερουσία και το Παλάτι των Συνεδρίων και την πλατεία του καθεδρικού με τον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου βαπτίζονταν, τον ναό
της Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου γινόταν η στέψη και τον ναό του Αρχαγγέλου όπου γινόταν η ταφή των Τσάρων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον περίφημο πεζόδρομο Αρπάτ στην παλιά πόλη, όπου μπορείτε να ψωνίσετε μεταξύ άλλων και τα πασίγνωστα σουβενίρ, τις φημισμένες «Ματριόσκες». Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΜΟΣΧΑ – ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΛΕΝΙΝ – ΝΟΒΟΝΤΕΒΙΤΣΙ – ΠΑΡΚΟ ΝΙΚΗΣ – ΜΠΟΡΟΝΤΙΝΟ – ΜΕΤΡΟ

Πρόγευμα και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το μαυσωλείο του Λένιν και στη συνέχεια το μοναστήρι Νοβοντέβιτσι, ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα της Μόσχας και τέλειο δείγμα αρχιτεκτονικής. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το πάρκο της Νίκης με τα πολλά μνημεία και σιντριβάνια, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες και ντόπιους. Θα συνεχίσουμε τη ξενάγηση μας με επίσκεψη στο ανακαινισμένο μουσείο Μποροντινό για να θαυμάσουμε τη ζωντανή αναπαράσταση της μάχης μεταξύ των Ρώσων και του Ναπολέοντα, όταν το 1812 ο μεγάλος Γάλλος κατακτητής είχε συντριβεί πλήρως μέσα σε έξι μήνες από του Ρώσους, στη μεγάλη μάχη κοντά στο χωριό Μποροντινό, μόλις 100χλμ από τη Μόσχα. Η ξενάγηση μας θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο περίφημο Μετρό της Μόσχας που χαρακτηρίζεται ως ένα μεγάλο υπόγειο παλάτι-μουσείο με υπέροχα έργα τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΜΟΣΧΑ – ΛΑΡΝΑΚΑ

Μετά το πρόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στη Λάρνακα με καταπληκτικές εικόνες και αναμνήσεις από μια χώρα που είναι πλούσια σε κουλτούρα, ιστορία και πολιτισμό.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Με απευθείας πτήσεις της Aeroflot

Λάρνακα – Αγία Πετρούπολη SU 6618 14:35 – 19:05

Μόσχα – Λάρνακα SU 2074 14:25 – 18:1

ΤΙΜΕΣ

Τιμές ανά άτομο :

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

7/8, 14/8, 21/8

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ

Περιλαμβάνονται:

 Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα-Αγία Πετρούπολη & Μόσχα–Λάρνακα. 

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων. 

Μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.

Μεταφορά με το υπερσύγχρονο τρένο SAPSAN Αγία Πετρούπολη-Μόσχα.

Διαμονή για 6 βράδια σε ξενοδοχεία 4* με πρόγευμα.

Έξι (6) δείπνα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Μεταφορές και εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Τοπικοί Ελληνόφωνοι Ξεναγοί.

Ελληνόφωνος αρχηγός/συνοδός.

Εισιτήρια εισόδων στους χώρους επισκέψεων.

Τοπικός φόρος στην Αγία Πετρούπολη.

Φ.Π.Α


Δεν περιλαμβάνονται:

Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.

Έξοδα για έκδοση βίζας. 

Ασφάλεια ταξιδιού προαιρετική.

Ποτά στα φαγητά. 

Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Η διαδικασία για την έκδοση βίζας γίνεται μέσω διαδικτύου. 

Η επίσκεψη στο Μαυσωλείο του Λένιν δεν είναι πάντα εφικτή, γιατί το Μαυσωλείο είναι ανοιχτό μόνο λίγες ώρες την ημέρα και υπάρχει μεγάλη αναμονή λόγω πολυκοσμίας.

Όροι & προϋποθέσεις και Πολιτική απορρήτου

Για τα πακέτα και τις εκδρομές παρακαλώ να ενημερωθείτε για τους όρους και τις προϋποθέσεις καθώς και την πολιτική απορρήτου απο τα ακόλουθα Links :

– Οροι και Προϋποθέσεις / Terms and Conditions

– Πολιτική απορρήτου / Privacy Policy

ΣΥΜΒΑΣΗ

Με την επιβεβαίωση της κράτησης ο πελάτης  θα πρέπει να συμπληρώνει  την φόρμα που βρίσκετε στο link που ακολουθεί και σημαίνει ότι αποδέχετε αυτόματα και εκ μέρους όλων των ατόμων που συνταξιδεύουν μαζί τους  όλους τους όρους συμμέτοχής για το ταξίδι.
 

– Δήλωση συμμετοχής – Σύμβαση / Registration Contract

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας εδω