cooptravelcyprus.comcooptravelcyprus.com
Forgot password?

Καθαρά Δευτέρα στην Ρώμη και την Φλωρεντία 6 ημέρες

Καθαρά Δευτέρα στην Ρώμη και την Φλωρεντία

6 ημέρες

 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ – ΡΩΜΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την «αιώνια» πόλη την Ρώμη. Επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας . Χρόνος ελεύθερος για πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΡΩΜΗ (ξενάγηση)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αρχίζει η ξενάγηση στην «Αιώνια Πόλη». Θα επισκεφθούμε το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου, και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Περνώντας από την Οδό των Αυτοκρατορικών Αγορών στην καρδιά της αρχαίας Ρώμης, θα φτάσουμε στον λόφο του Καπιτωλίου και στην Πιάτσα Βενέτσια με το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρα Εμμανουήλ Β΄, τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας, στο οποίο βρίσκεται και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι και τέλος στην πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια. Ακολούθως, θα μεταφερθούμε στη μεγαλόπρεπη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, χτισμένη πάνω στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου, όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον παπικό βωμό, έργο του Μπερνίνι. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΡΩΜΗ – (προαιρετική επίσκεψη/ξενάγηση στα Μουσεία του Βατικανού)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ημέρα ελεύθερη στην πόλη . Προαιρετικά θα επισκεφθούμε το ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα περίφημα μουσεία του, με εκθέματα που περιλαμβάνουν διάσημα αγάλματα του αρχαίου κόσμου και της Αναγέννησης, όπως το σύμπλεγμα του Λαοκόοντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, έργα των Τζιότο, Ραφαήλ, Ντα Βίντσι, Καραβάτζιο κ.ά. Περνώντας από τους περίφημους Διαδρόμους των Κηροπηγίων, των Ταπισερί, των Γεωγραφικών Χαρτών και τις Αίθουσες με τις νωπογραφίες του Ραφαήλ, θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τη θρυλική οροφή ζωγραφισμένη από τον Μιχαήλ Άγγελο. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο να το εκμεταλλευτείτε όπως εσείς θέλετε. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΡΩΜΗ – ΑΣΙΖΗ – ΓΚΟΥΜΠΙΟ – ΛΩΡΕΝΤΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Φλωρεντία, τη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, πόλη που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Καθ’ οδών θα επισκεφτούμε την γνωστή ως η γενέτειρα του Αγίου Φραγκίσκου, του πολιούχου της Ιταλίας που ίδρυσε το θρησκευτικό τάγμα των Φραγκισκανών στην πόλη το 1208 την Ασίζη.Θα περπατήσουμε στα γραφικά της δρομάκια, θα δούμε το επιβλητικό κάστρο Ρόκα Ματζόρε και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Βασιλική της Αγίας Κλάρας και τη διπλή Βασιλική εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου, όπου βρίσκεται ο τάφος του και οι νωπογραφίες του Τζιότο και του Ταιμαμπουέ. Επόμενος σταθμός μας το μεσαιωνικό Κούμπιο γνωστό για την κεντρική πλατεία Πιάτσα Γκράντε (Piazza Grande) που άρχισε να κατασκευάζεται από το 1321 και αποτελεί μια από τις πιο εντυπωσιακές πολεοδομικές μεσαιωνικές κατασκευές. Το Παλάτσο Ντει κονσόλι που βρίσκεται στην μια πλευρά της πλατείας, που αποτελεί έργο του Αντζελο του ορβιέτο και από την άλλη πλευρά το νεοκλασικό Παλάτσο Μπραντσαλεόνι θα σας εντυπωσιάσουν. Στην συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην Φλωρεντία. . Τακτοποίηση στα δωμάτια. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο στην υπέροχη πόλη της αναγέννησης . Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (ξενάγηση)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην ξενάγησή μας θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι. Συνεχίζοντας, θα κατέβουμε ως την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, που στολίζει το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Εδώ βρίσκεται το Παλάτσο Βέκιο, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης, και η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων Φλωρεντίνων γλυπτών. Συνεχίζουμε για την περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι, την ξακουστή και πολύ φωτογραφημένη γέφυρα Πόντε Βέκιο με τα αμέτρητα κοσμηματοπωλεία, και την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας, με τη χαρακτηριστική αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια στην αγορά του Σαν Λορέντζο ή επίσκεψη στο Παλάτσο Πίττι, την πολυτελή κατοικία των Μεδίκων. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΣΙΕΝΑ – ΡΩΜΗ – ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για να επισκεφθούμε την μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη κεντρική πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, όπου δεσπόζει το μεσαιωνικό Δημαρχείο της Σιένα. Στην περιήγησή μας στα γραφικά καλντερίμια της πόλης, θα θαυμάσουμε τα μεσαιωνικά αρχοντικά, τις εκκλησιές και τον Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, ο οποίος θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα τέχνης σε ολόκληρη την Ιταλία . Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Της Ρώμης για την πτήση επιστροφής μας στη Λάρνακα.

• Για την ξενάγηση στα Μουσεία Βατικανού θα πρέπει πριν την αναχώρηση σας να δηλώσετε συμμετοχή και να προπληρώσετε (40€ για τους ενήλικες και 30€ για παιδιά μέχρι 18 ετών). Η τιμή περιλαμβάνει την είσοδο στο Βατικανό το κόστος της κράτησης στα Μουσεία, ακουστικά και την ξενάγηση από τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό). Υποχρεωτική κράτηση και προπληρωμή εισόδου 20 ημέρες πριν την επίσκεψη. Σε άλλη περίπτωση δεν υπάρχει δυνατότητα να εξασφαλίσουμε την είσοδός σας στα Μουσεία του Βατικανού.

ΠΤΗΣΕΙΣ

23/02Λάρνακα – ΡώμηCY 340 15.10 – 17.30
28/02Ρώμη  – ΛάρνακαCY 341 18.30 – 22.30

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Αναχώρηση : 23/2

ΤΙΜΕΣ

Ξενοδοχεία

Αναχ.

Μονοκλ

Δίκλ.

1ον Παιδί

 

23/2

1267

999

929

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ

Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Ρώμη – Λάρνακα με απευθείας πτήσεις της CYPRUS AIRWAYS
• Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
• Διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία 4* με πρόγευμα
• Μεταφορές, ξεναγήσεις και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
• Ελληνόφωνος Αρχηγός/Συνοδός της εκδρομής
• Τοπικός ξεναγός στην Φλωρεντία
• Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
• Μια αποσκευή 23 κιλών και μια χειραποσκευή 10 κιλών
• Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας


Δεν περιλαμβάνονται:

• Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
• Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, ανάκτορα και λοιπά αξιοθέατα
• Ότι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας εδω