ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

6 Μέρες

Πτήσεις:

GQ 650   01 MAIOY ΛΑΡΝΑΚΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ   09:30 – 11:30
GQ 651   06 MAIOY ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΡΝΑΚΑ   12:10 – 14:00

1η Μέρα: Λάρνακα  – Θεσσαλονίκη – Ιωάννινα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας όπου θα πάρουμε την πτήση  για την  Θεσσαλονίκη. Άφιξη, παραλαβή από την αρχηγό σας και άμεση αναχώρηση  για την πόλη των Ιωαννίνων, μια πόλη που συνδυάζει τα πάντα. Είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου και πρωτεύουσα του νομού. Χτισμένη στην όχθη της λίμνης Παμφώτιδας και σε υψόμετρο 500 μέτρων μαγεύει με την ομορφιά της και την ζεστή της ατμόσφαιρα. Μια ζωντανή πόλη που κουβαλάει μια ιστορία αιώνων. Κάθε σοκάκι και πλατεία, κάθε σημείο της πόλης αντηχεί στην σπουδαία της παράδοση. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση δωματίων και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

2η Μέρα:  Ιωάννινα – Νησάκι της Κυράς Φροσύνης – Κάστρο Ιωαννίνων

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το «νησάκι της κυρά Φροσύνης» στη Λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων. Εκεί θα επισκεφθούμε το σπίτι του Αλή Πασά που σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσειακό χώρο και φιλοξενεί τα ξυλόγλυπτα εκθέματα του Γιαννιώτη καλλιτέχνη, Βαγγέλη Γκόγκου. Συνεχίζουμε την επίσκεψη μας στο Κάστρο των Ιωαννίνων, το οποίο χρονολογείται από το 528 μ.Χ., έργο του αυτοκράτορα Ιουστινιανού με σκοπό να οχυρώσει το Βυζαντινό κράτος και διοικητικό κέντρο μετέπειτα κατά την τουρκοκρατία. Μέσα στα 200 του στρέμματα, το Κάστρο περιβάλει το τζαμί του Ασλάν Πασά, όπου σήμερα στεγάζεται το Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο, το Ιτς Καλέ νοτιοανατολικά, όπου βρίσκονταν τα ανάκτορα του Αλή Πασά, καθώς και την παλιά πόλη των Ιωαννίνων. Στο Ιτς Καλέ, συγκεκριμένα, υπάρχουν αξιόλογα λαογραφικά μουσεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη.

3η Μέρα: Ιωάννινα – Ζαγοροχώρια –  Ιωάννινα 

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για τα Ζαγόρια ή Ζαγοροχώρια, ένα σύμπλεγμα 46 ορεινών χωριών, στην περιοχή του Ζαγορίου της Ηπείρου. Καθοδόν θα κάνουμε μια στάση στο πιο πολυφωτογραφημένο από όλα τα παραδοσιακά πέτρινα γεφύρια του Ζαγορίου το γεφύρι του Νούτσου ή του Κόκκορου. Πριν φτάσουμε στο χωριό Κήποι θα κάνουμε ακόμα μία στάση για να απολαύσουμε από κοντά ένα ακόμη αριστούργημα της λαϊκής ζαγορίσιας αρχιτεκτονικής. Ο λόγος για το τρίτοξο γεφύρι του Πλακίδα ή Καλογερικό. Διακρίνεται για την αρμονία του και διαθέτει χαρακτηριστικά οδοντωτά περβάζια. Λέγεται ότι μοιάζει με κινούμενη κάμπια. Έχει χαρακτηρισθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως διατηρητέο ιστορικό μνημείο. Το χωριό Κήποι απέχουν 38 χλμ. από τα Γιάννενα, έχουν υψόμετρο 800 μ. και μόνιμο πληθυσμό περίπου 70-80 κατοίκων. Οι Κήποι μέχρι το 1926 λέγονταν Μπάγια.  Συνεχίζουμε για το χωριό Μονοδένδρι απέναντι από το Βραδέτο, κτισμένο σε υψόμετρο 1.060μ έχοντας πλάτη το χάσμα του φαραγγιού του Βίκου. Η πεζοπορία μέχρι το φαράγγι του Βίκου στο Μοναστήρι της Αγ.Παρασκευής, θα είναι μια μοναδική εμπειρία. Περιήγηση και χρόνος ελεύθερος για βόλτα και γεύμα (προαιρετικό) Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στα Ιωάννινα.

4η Μέρα: Ιωάννινα – Κέρκυρα – Ιωάννινα

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Ηγουμενίτσα όπου θα πάρουμε το πλοίο για την κοσμοπολίτικη Κέρκυρα, ίσως το πιο γνωστό νησί του Ιονίου. Στην περιήγηση μας η οποία ακολουθεί θα γνωρίσουμε την παλιά και νέα πόλη. Θα δούμε την κεντρική πλατεία Σπιανάδα με τα Λιστόν και το Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το Αχίλλειο παλάτι Φλωρεντιανού ρυθμού που έκτισε η Αυστριακή αυτοκράτειρα Σίσσυ, το περίφημο κανόνι, το Ποντικονήσι και την μονή Βλαχερνών. Επιστροφή και πάλι με πλοίο στην Ηγουμενίτσα για να καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας στα Ιωάννινα. Το βράδυ θα έχουμε αναστάσιμο δείπνο.

5η Μέρα: Ιωάννινα – Μέτσοβο –  Θεσσαλονίκη

Μετά το πρωινό μας θα  αναχωρήσουμε για το παραδοσιακό Μέτσοβο. Πίνδος, παράδοση, φυσικές ομορφιές, σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Το Μέτσοβο σας εγγυάται όλα αυτά και ακόμα παραπάνω. Μετά το Πασχαλινό μας γεύμα σε τοπική ταβέρνα θα αναχωρήσουμε για τον τελικό μας προορισμό την Θεσσαλονίκη στην οποία και θα διανυκτερεύσουμε.

6η Μέρα:  Θεσσαλονίκη – Λάρνακα

Πρόγευμα. Λίγος χρόνος στην διάθεση σας μέχρι την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής !!!!!

Τιμή ανά άτομο:
Ξενοδοχεία Τρίκλινο Δίκλινο Μονόκλινο
ΙΩΑΝΝΙΝΑ: SAZ CITY LIFE HOTEL 4*
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: A.D IMPERIAL PALACE 4*
€969
€989
€1245
Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Θεσσαλονίκη – Λάρνακα με πτήσεις της Sky Express
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Τέσσερεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στα Ιωάννινα με πρόγευμα
 • Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4*στη Θεσσαλονίκη με πρόγευμα
 • Μεταφορές, εκδρομές και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα.
 • Συνοδός/Αρχηγός του γραφείου μας
 • Τοπικός φόρος διαμονής
 • Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα
 • Ακτοπλοϊκό εισιτήριο Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα
 • Μία αποσκευή 20 κιλών και μία χειραποσκευή 8 κιλών
 • Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας

**Σημειώσεις:

 • Οι τιμές ενδέχεται να αλλάξουν σύμφωνα με την διαθεσιμότητα.
 • Το πρόγραμμα και τα ξενοδοχεία μπορούν να διαφοροποιηθούν σύμφωνα με την προτίμηση σας.
Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Αχθοφορικά και Φιλοδωρήματα
 • Εισιτήρια εισόδων προαιρετικά
 • Τα ποτά στο δείπνο/γεύμα
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας εδω