cooptravelcyprus.comcooptravelcyprus.com
Forgot password?

ΙΑΠΩΝΙΑ

ΙΑΠΩΝΙΑ

Μακρινοί Προόρισμοι

 

Αποτελείται από 3000 νησιά, από τα οποία τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά είναι το Hokkaido, το Ηonshu, το Shikoku και το Κyushu.  Είναι η χώρα των μεγάλων αντιθέσεων. Συνδυάζει μοντέρνες μεγαλουπόλεις με πανέμορφα φυσικά τοπία, ενώ κάθε περιοχή της έχει να προσφέρει κάτι ξεχωριστό, συνεπαίρνοντας τους επισκέπτες της. Έχει πληθυσμό 128 εκατομμύρια κατοίκους ενώ μόνο το Τόκυο, μαζί με τα προάστια του αποτελεί τη μεγαλύτερη μητρόπολη του κόσμου, με πληθυσμό σχεδόν 30 εκατομμύρια κατοίκους.

Πόλεις που μπορείτε να επισκεφτείτε:

 Τόκυο: H λαμπερή πρωτεύουσα της ‘Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου’. Μια αστραφτερή μεγαλούπολη, που από ένα ασήμαντο χωριό του 19ου αιώνα με την ονομασία Έντο, κατάφερε να εξελιχθεί σε μια πόλη-πρότυπο, όχι μόνο για τα ασιατικά αλλά και τα παγκόσμια δεδομένα. Μια μεταμοντέρνα και ταυτοχρόνως παραδοσιακή πόλη, όπου ανάμεσα στα εντυπωσιακά ατσάλινα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα καταφέρνουν ακόμα να διατηρηθούν ‘γωνιές’ που αποπνέουν κάτι από τον ρομαντισμό, το μυστήριο και την αυστηρή παράδοση της ιδιαίτερης αυτής Xώρας.

 

Κιότο: Από την ίδρυση της τον 9ο αιώνα ως τα μέσα του 17ου το Κιότο υπήρξε πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. Η τοποθεσία στην οποία χτίστηκε η πόλη επιλέχτηκε προσεκτικά, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ότι τα κακά πνεύματα θα κρατηθούν μακριά από τον αυτοκράτορα και την αυτοκρατορία του. Το Κιότο καταστράφηκε αρκετές φορές από πολέμους και πυρκαγιές, αλλά ξαναχτίστηκε και απέκτησε τη σημερινή χαρακτηριστική κομψή και γαλήνια μορφή του μετά το 1868 όταν η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε οριστικά στο Τόκιο. Η σύγχρονη πόλη δεν κατορθώνει να πνίξει την παλιά. Στο παλιό Κιότο ανθούν αρχαίες τέχνες και τεχνικές, όπως ο χορός, η κεραμική, η ξυλογραφία, η ζωγραφική σε πάπυρο, η καλλιγραφία. Στην πόλη υπάρχουν 2 από τις πιο διάσημες σχολές της Ιαπωνίας όπου διδάσκεται η τελετουργία του τσαγιού, η οποία καθιερώθηκε τον 16ο αιώνα για να προάγει τον διαλογισμό και την αρμονία στη ζωή.

 

ΝΑΡΑ: Σε απόσταση μισής ώρα με το τρένο από το Κιότο βρίσκεται η Νάρα, η οποία τον 8ο αιώνα υπήρξε πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. Τα πάρκα, οι παγόδες και τα μουσεία μεταφέρουν τον επισκέπτη στο παρελθόν. Το σημαντικότερο μνημείο της πόλης είναι ο Ταντάι Τζι, ο Μεγάλος Ανατολικός Ναός, που κατασκευάστηκε το 752  για να εορταστεί η εισαγωγή του βουδισμού στη χώρα.

 

ΟΣΑΚΑ: Ένα από τα σημαντικότερα κατασκευαστικά και εμπορικά λιμάνια του κόσμου.  Εάν το Τόκυο κρίνεται σαν το πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας, η Οσάκα, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας, αποτελεί τον κεντρικό πυρήνα όλων των οικονομικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που διεξάγονται στο έδαφος της χώρας. Χτισμένη στο δέλτα του ποταμού Γιόντο, πρωτεύουσα της περιφέρειας Κανσάι, με ένα από τα πλέον σύγχρονα και πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου, αποτελεί την δεύτερη, σε αριθμό επισκεπτών, πύλη εισόδου στην χώρα. Η επίσημη μετάφραση της ονομασίας Οσάκα είναι Μεγάλος Λόφος.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Στους προτεινόμενους προορισμούς, προσφέρουμε μεγάλη γκάμα από ξενοδοχεία, κατηγορία και τύπων δωματίων καθώς και άλλων υπηρεσιών. (εκδρομές, μίνι κρουαζιέρες σε εξωτικούς προορισμούς, κ.α)

Η τελική τιμή του πακέτου διαμορφώνεται με βάση την διαθεσιμότητα των υπηρεσιών τη στιγμή της κράτησης των θέσεων και των τελικών ξενοδοχείων.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Μια από τις καλύτερες εποχές για να ταξιδέψει κάποιος στην Ιαπωνία είναι την άνοιξη για να απολαύσετε τις ανθισμένες κερασιές, ενώ το φθινόπωρο το χρώμα των σφενδάμνων. Ο μήνας που ανθίζουν οι κερασιές είναι η ιδανική εποχή για πικνίκ στα πάρκα του Κυότο. Συνήθως στους κήπους των ναών φυτεύονται ποικιλίες που ανθίζουν 2 φορές τον χρόνο. Καθώς συμβολίζουν το εφήμερο της ομορφιάς, οι ανθισμένες κερασιές ενέπνεαν ανέκαθεν Ιάπωνες καλλιτέχνες και ποιητές.

 

Αναγκαία εφόδια: Παπούτσια χωρίς κορδόνια. Προμηθευτείτε την κάρτα απεριόριστων διαδρομών στην Ιαπωνικών Σιδηροδρόμων.

 

Αγορές: H Ιαπωνία είναι ο παράδεισος των καταναλωτών με καλής ποιότητας προϊόντα, κυρίως ηλεκτρικά είδη, αλλά και παραδοσιακά έργα τέχνης, κεραμικά, υφάσματα και μεταξωτά. Εκτός από τα σύγχρονα εμπορικά κέντρα, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι υπαίθριες αγορές.

 

Γαστρονομία: Χαρακτηριστικά και η κουζίνα της χώρας με το γνωστό σε όλους σούσι αλλά και ένα πλήθος διαφορετικών γεύσεων.

 

Κλίμα: Λόγω της μεγάλης έκτασης, το κλίμα υφίσταται διαφοροποιήσεις ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος και το υψόμετρο. Η μέση θερμοκρασία το καλοκαίρι είναι 30 βαθμούς κελσίου και τον χειμώνα 4,7 βαθμούς κελσίου. Οι νότιες ακτές χαρακτηρίζονται από ήπιο κλίμα, ενώ στο βορρά τους χειμερινούς μήνες καταγράφονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας εδω