cooptravelcyprus.comcooptravelcyprus.com
Forgot password?

Δυτική Μακεδονία – Οχρίδα

Δυτική Μακεδονία - Οχρίδα

7 ΗΜΕΡΕΣ – 6 ΒΡΑΔΙΑ

Καστοριά, Οχρίδα, Φλώρινα, Σιάτιστα, Πρέσπες, Δισπήλι, Νυμφαίο, Θεσσαλονίκη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Μέρα: Λάρνακα – Θεσσαλονίκη – Καστοριά

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Άφιξη, παραλαβή από τους συνεργάτες μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για περιδιάβαση στη πόλη και προαιρετικό δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η Μέρα: Καστοριά – Πρέσπες

2η ημέρα: Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Πρέσπες. Αναχώρηση για την φημισμένη πόλη των γουναράδων και μια από τις ομορφότερες πόλεις της βόρειας Ελλάδας, πλαισιωμένη από τα επιβλητικά βουνά Γράμμο και Βίτσι και τα ασάλευτα νερά της λίμνης Ορεστιάδας, τη Καστοριά. Χτισμένη αμφιθεατρικά, πάνω σε μια στενή χερσόνησο, ξελογιάζει τους επισκέπτες με τα αστείρευτα κάλλη της, την αρχοντιά και τη γαλήνια αύρα της. Άφιξη και μια πρώτη γνωριμία με την πόλη με τα πολλά αρχοντικά και τις βυζαντινές εκκλησιές της και συνεχίζουμε για τις Πρέσπες όπου θα φτάσουμε σε περίπου 30 λεπτά. Γραφικές λίμνες πάνω στα σύνορα με την πρώην Γιουγκοσλαβία, εθνικός δρυμός με πάρκα με εκατοντάδες ριζοπελεκάνων και άλλων πουλιών. Θα θαυμάσουμε  τα δύο μικρά νησάκια που ενώνονται με πλωτές γέφυρες. Βιδρονήσι και Άγιο Αχίλλειο και θα καταλήξουμε στο γραφικό οικισμό Ψαράδες. Προαιρετικό γεύμα σε παραλιακό ταβερνάκι με τοπικά εδέσματα και αργά το απόγευμα, επιστροφή στην Καστοριά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για να χαρείτε την ομορφιά της πόλης με τα καλντερίμια, τα πλακόστρωτα δρομάκια  και τα γραφικά μαγαζάκια πάνω στη λίμνη.

 

3η Μέρα: Καστοριά – Δρυόβουνο – Μικρόκαστρο – Σιάτιστα – Καστοριά

Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε μια ‘σφαιρική’ εικόνα της πόλης είναι κάνοντας σήμερα το μικρό γύρο της λίμνης, ξεκινώντας από τη νότια παραλία και καταλήγοντας στη βόρεια. Χαλάρωση και ηρεμία είναι τα πρώτα συναισθήματα που σας κατακλύζουν, καθώς περιδιαβαίνετε το στενό παραλίμνιο δρόμο. Πυκνές οξιές και θεόρατα πλατάνια οριοθετούν τη διαδρομή, δημιουργώντας ένα σχεδόν απόκοσμο σκηνικό. Στο σεργιάνι σας επιβάλλεται μια στάση στο Σπήλαιο του Δράκου με τις επτά υπόγειες λίμνες και τις δέκα αίθουσες που φέρουν εντυπωσιακό σταλακτιτικό διάκοσμο. Σε κοντινή απόσταση από τη λίμνη, οι παλιές συνοικίες Ντολτσό και Απόζαρι από τις πιο γραφικές γειτονιές της πόλης, με τα μεγαλοπρεπή αρχοντικά του. Ξεχωρίζει ακόμη η επίσκεψη μας στη Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας  του 11ου αιώνα και στο Δισπήλι με το παραδοσιακό χωριό και το προϊστορικό οικισμό Λιμναίο.  Πραιρετικό γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο στις όχθες της λίμνης και στη συνέχεια προχωρούμε για Σιάτιστα με επίσκεψη / προσκύνημα καθοδόν στη Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Δρυόβουνο και στο Μικρόκαστρο. Φτάνουμε Σιάτιστα και θα θαυμάσουμε την πόλη με τα αρχοντικά, τα κρασιά της, τα γουναρικά και την φημισμένη ρακή. Επιστροφή αργά το απόγευμα στην Καστοριά και στο ξενοδοχείο μας.

 

4η Μέρα: Κλεισούρα – Νυμφαίο – Νίκη – Οχρίδα

Ετοιμασία αποσκευών και αποχαιρετούμε την όμορφη Καστοριά. Προχωρούμε για το  χωριό Κλεισούρα 32χλμ από την Καστοριά για να επισκεφθούμε το μοναστήρι της Γέννησης της Θεοτόκου του 15ου αιώνα, περνούμε από τα όμορφα χωριά Λέχοβο, Ασπρόγεια και προαιρετικό γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο. Στην συνέχεια, θα γνωρίσουμε τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό Νυμφαίο στις πλαγιές του όρους Βέρνου σε υψόμετρο 1.346μ. Μία ξενάγηση της πόλης με τα γνήσια αρχοντικά και επίσκεψη στο καταφύγιο της καφέ Αρκούδας, περιβαλλοντικό κέντρο Αρκτούρος και το καταφύγιο αιχμαλώτων Λύκων. Συνεχίζουμε για τον συνοριακό σταθμό της Νίκης για να εισέλθουμε στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Έλεγχος διαβατηρίων και συνεχίζουμε για την Οχρίδα. Άφιξη στην Οχρίδα, μια πρώτη γνωριμία με την όμορφη πόλη  και  μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

 

5η Μέρα: Οχρίδα – Μονή Οσίου Ναούμ

Μετά το πρόγευμα, ξενάγηση στην Οχρίδα. Πετρόκτιστα Ελληνικά αρχοντικά με κόκκινες οροφές κτισμένα πάνω σε λόφο με θέα την όμορφη λίμνη, υπαίθρια καφέ, καταστήματα, εστιατόρια σε γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια. Η Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων με τις 365 εκκλησιές. Η αρχαία Λυχνιδός με το Μεσαιωνικό κάστρο του τσάρου Σαμουήλ και το Ελληνορωμαϊκό θέατρο και τον καθεδρικό ναό Παναγίας της Περιβλέπτου Επίσκεψη στην συνοικία Plaoshnik  με το μοναστήρι των Αγίων Κλήμεντα και Παντελεήμονα, την συνοικία των φτωχών ψαράδων με την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Ευλογημένου. Θα θαυμάσουμε την Λίμνη Οχρίδας, την πιο βαθιά λίμνη στα Βαλκάνια με ηλικία τριών εκατομμυρίων ετών. Συνεχίζουμε με την Μητρόπολη της Αγίας Σοφίας του 1035μ.χ με υπέροχες τοιχογραφίες, το Εθνικό Μουσείο, το πολύχρωμο παζάρι και άλλες ομορφιές της πόλης. Προαιρετικό φαγητό για να δοκιμάσουμε τοπική κουζίνα και στην συνέχεια επίσκεψη στο Μοναστήρι του Οσίου Ναούμ, όπου και η εκκλησία των Αγίων Αρχαγγέλων και ο τάφος του Οσίου. Επιστροφή στην Οχρίδα και στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερο υπόλοιπο για βόλτα στον παραλίμνιο δρόμο.

 

6η Μέρα: Μοναστήρι – Πτολεμαΐδα – Θεσσαλονίκη

Ετοιμασία αποσκευών και αποχαιρετούμε την Οχρίδα με κατεύθυνση τη πόλη Μπίτολα (Μοναστήρι). Στάση για να περιηγηθούμε στα κύρια αξιοθέατα της πόλης ( Πύργος ρολογιού 16ο αιώνα, την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, τον αρχαίο οικισμό Ηράκλεια και να περπατήσουμε στην σκεπαστή αγορά και το Σιρόκ Σοκάκ (Μακρύς πεζόδρομος). Συνεχίζουμε την διαδρομή μας με κατεύθυνση το Συνοριακό σταθμό της Νίκης, από όπου θα περάσουμε και πάλι στα Ελληνικά εδάφη με κατεύθυνση αρχικά στη Πτολεμαΐδα για σύντομη στάση για καφέ και ξεκούραση και στη συνέχεια για την πρωτεύουσα του Θερμαϊκού την όμορφη Θεσσαλονίκη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος για βόλτα και προαιρετικό δείπνο στα Λαδάδικα.

 

7η Μέρα: Θεσσαλονίκη – Λάρνακα

Ελεύθερη μέρα για μια τελευταία βόλτα στην πόλη ή κάντε τα ψώνια σας από την φθηνή αγορά της Θεσσαλονίκης με τα πολλά καταστήματα και τα μεγάλα outlets της. Για το μεσημέρι σας προτείνουμε παραδοσιακό γύρο και σουβλάκι στην πλατεία Αριστοτέλους. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο Αεροδρόμιο Μακεδονία, για την επιστροφή μας στην Κύπρο.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Πτήσεις με AEGEAN:

OA547 Λάρνακα – Θεσσαλονίκη 18:30 – 20:30                                       

OA546 Θεσσαλονίκη – Λάρνακα 21:15 – 23:10

ΤΙΜΕΣ

Τιμές ανά άτομο:

Δίκλινο €689 / Μονόκλινο €819 / Παιδί €549

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Αναχώρηση: 16 Αυγούστου

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα-Θεσσαλονίκη-Λάρνακα.

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων.

Μια αποσκευή μέχρι 20 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 10 κιλά.

Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* στη Καστοριά, 4* Θεσσαλονίκη και 5* στην Οχρίδα με πρόγευμα.

2 γεύματα στο ξενοδοχείο στην Οχρίδα.

Δημοτικός φόρος ξενοδοχείων.

Κλιματιζόμενο λεωφορείο για όλες τις μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις

Τοπικοί ξεναγοί.

Έμπειρος συνοδός/αρχηγός του γραφείου μας.

 


Δεν περιλαμβάνονται:

Ασφάλεια ταξιδίου.

Προαιρετικά φαγητά και ποτά στα φαγητά.

Είσοδοι στους χώρους επισκέψεων, μουσεία, σπήλαια, εισιτήρια για τα καραβάκια

Ό,τι είναι προαιρετικό ή προτεινόμενο ή δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Σε ενδεχόμενη αύξηση στους φόρους αεροδρομίων επιβαρύνεται ο πελάτης.

Το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να εκτελεστεί με διαφορετική ροή χωρίς όμως να παραλειφθεί οποιαδήποτε υπηρεσία.

Σε περίπτωση που τα παιδιά δεν ταξιδεύουν με τους γονείς τους και ταξιδεύουν με συγγενείς ή με τον ένα γονέα μόνο, θα πρέπει να έχουν υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης από τους γονείς. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τους επιτραπεί να ταξιδέψουν.

OΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

Όροι και προϋποθέσεις:

Οι τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων δεν αλλάζουν κατά την ώρα της κράτησης τους.

Με την κράτηση των ταξιδιωτικών πακέτων δίνετε προκαταβολή 30% της αξίας των πακέτων.

Υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης των ταξιδιωτικών πακέτων βάσει των *όρων και κανονισμών.

 

Όροι και Πολιτική Ακύρωσης 

Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού €50 για λειτουργικά έξοδα.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 44 και 30 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 29 και 21 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες και μέχρι την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Σε περίπτωση μη παρουσίασης (no show), παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες, σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας εδω