cooptravelcyprus.comcooptravelcyprus.com
Forgot password?

ΔΟΥΒΛΙΝΟ – ΓΚΩΛΓΟΥΕΙ – ΜΠΕΛΦΑΣΤ 9 Μέρες

ΔΟΥΒΛΙΝΟ – ΓΚΩΛΓΟΥΕΙ - ΜΠΕΛΦΑΣΤ IRE2

9 ΜΕΡΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διανυκτερεύσεις: Δουβλίνο (3), Γκώλγουεϊ (2), Μπέλφαστ (2)

1η μέρα: Λάρνακα- Αθήνα -Δουβλίνο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για το Δουβλίνο την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους στην Αθήνα. Άφιξη, παραλαβή από τους αντιπροσώπους μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση δωματίων και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Δουβλίνο – Ξενάγηση

Μετά το πρόγευμα ακολουθεί ξενάγηση του Δουβλίνου όπου θα δούμε μεταξύ άλλων το Trinity College, το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας, που ιδρύθηκε το 1592 και διαθέτει εξαιρετικές βιβλιοθήκες με χιλιάδες σπάνια χειρόγραφα, το ιστορικό πάρκο St. Stephen’s Green, τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου που είναι το σύμβολο της πόλης, καθώς και το πάρκο Φοίνιξ, το μεγαλύτερο αστικό πάρκο της Ευρώπης, με έκταση 7.000 στρεμμάτων, που εκτός από τους κήπους, τις λίμνες και τα εκατοντάδες ελάφια, φιλοξενεί επίσης και το Ζωολογικό κήπο του Δουβλίνου. Το απόγευμα ελεύθερο για να κάνετε τις βόλτες σας και να εξερευνήσετε το μαγευτικό Δουβλίνο με τις όμορφες και πολύχρωμες γειτονιές του, σα να έχει ξεπηδήσει από σελίδες λογοτεχνικού βιβλίου. Υπέροχα, καλοδιατηρημένα ιρλανδέζικα σπίτια, με χρωματιστές πόρτες και παράθυρα, σπάνε τη μονοτονία του συνήθως γκρίζου ουρανού..

3η μέρα: Δουβλίνο

Πρόγευμα και μέρα ελεύθερη στη διάθεση σας για να γνωρίσετε τη ζεστή, νεανική και φιλόξενη πόλη. Ιρλανδία σημαίνει μπύρα και μπύρα στην Ιρλανδία σημαίνει Guinness! Το παλιό εμφιαλωτήριο της Guinness έχει μετατραπεί σε ένα εξαιρετικής αισθητικής μουσείο, στο οποίο θα δεις την ιστορία της μπύρας, τη διαδικασία παραγωγής της και πολλά άλλα ενδιαφέροντα. Στον τελευταίο όροφο θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα ποτήρι παγωμένη Guinness με πανοραμική θέα της πόλης! Μπορείτε να επισκεφθείτε το Phoenix Park που η έκταση του ισοδυναμεί με δύο φορές το μέγεθος του Central Park της Νέας Υόρκης ή το μουσείο της Ιρλανδίας που αναπτύσσεται σε τρία υπο-μουσεία (Πινακοθήκη, Φυσικής Ιστορίας & Αρχαιολογικό). Για το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τη περίφημη συνοικία «Temple Bar», τη πιο ζωηρή, διασκεδαστική και γραφική συνοικία της πόλης, με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα εμπορικά καταστήματα, τα δεκάδες εστιατόρια και τις παραδοσιακές pub. Εκεί μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου, ενίοτε συνοδευόμενο από ζωντανή ροκ ή φολκλορική μουσική. Καιρού επιτρέποντος φυσικά, το γλέντι, το κέφι και η κατανάλωση μεταφέρονται και εκτός καταστημάτων στα πεζοδρόμια.

4η μέρα:  Δουβλίνο – Κάστρο Μπανράτυ – Βράχοι Μόχερ – Γκώλγουεϊ

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για το κάστρο Μπανράττυ (219 χλμ, 2 ώρες και 20 λεπτά), ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα και αυθεντικά μεσαιωνικά κάστρα της Ιρλανδίας. Χτίστηκε το 1425 και αναστυλώθηκε το 1954 αποκτώντας και πάλι τη μεσαιωνική του λάμψη με αυθεντικά έπιπλα και εξοπλισμό που αντικατοπτρίζουν την ατμόσφαιρα και το στυλ εκείνης της εποχής. Γύρω από το Κάστρο του Μπανράττυ βρίσκεται το θεματικό του πάρκο όπου αναπαρίσταται η καθημερινή ζωή της αγροτικής Ιρλανδίας το 19ο αιώνα. Στο πάρκο μπορούμε να δούμε φάρμες, αγροικίες και μαγαζιά επιπλωμένα με αυθεντικά κομμάτια που αναδύουν την αίσθηση της εποχής. Πρόκειται για ένα ζωντανό μουσείο. Θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε ένα αυθεντικό ιρλανδικό αγρόκτημα, να παρακολουθήσουμε τον πεταλωτή την ώρα της δουλειάς, να δούμε πώς υφαίνεται το μαλλί καθώς και να απολαύσουμε φρεσκοψημένα ψωμάκια με τσάι στο τεϊοποτείο του θεματικού χωριού. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τους Βράχους του Μόχερ (69 χλμ, 1 ώρα) ένα από τα πιο θεαματικά αξιοθέατα της Ιρλανδίας. Οι βράχοι που υψώνονται 230 μέτρα πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό σε μήκος 8χλμ θα μας προσφέρουν αξεπέραστη θέα. Αν είμαστε τυχεροί και η μέρα είναι καθαρή θα μπορέσουμε να δούμε τα νησιά Άραν καθώς και να διακρίνουμε τις πεδιάδες και τους λόφους της περιοχής της Κονεμάρα. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας μέσα από την ιδιόμορφη περιοχή Μπέρρεν μέρος του Εθνικού ∆ρυμού Μπέρρεν της Ιρλανδίας για να φτάσουμε στην κομητεία Γκώλγουεï με την ομώνυμη πρωτεύουσα. Βρίσκεται στην επαρχία Κώνοχτ και πρόκειται για μία πανέμορφη κομητεία στη δυτική ακτή της Ιρλανδίας μ’ ένα μείγμα αντιθέσεων. Εδώ βρίσκονται τα πιο άγρια και απομονωμένα τοπία της Κονεμάρα συνδυασμένα με το Γκώλγουεϊ μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις της Ευρώπης, που σφύζει από ζωντάνια κι ενέργεια. Το κέντρο της πόλης είναι περιεκτικό και βολικό σε μέγεθος ώστε να μπορέσουμε να το εξερευνήσουμε άνετα με τα πόδια. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση δωματίων.

5η μέρα: Γκώλγουει

Πρόγευμα και μέρα ελεύθερη για να εξερευνήσετε τη πόλη. Το Γκώλγουεϊ έχει πολλά αξιοθέατα που θα μπορείτε να επισκεφτείτε και να θαυμάσετε. Ανάμεσα σε αυτά λοιπόν, αξίζει να επισκεφτείτε το Εθνικό Πάρκο Connemara, το Καθεδρικό ναό του Γκώλγουεϊ, το Μουσείο Αλιείας, τα κάστρα Lynch και Menio, το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας κ.α.. Απολαύστε έναν περίπατο στους δρόμους της πόλης όπου θα βρείτε παμπ γεμάτες ζωντάνια, καταστήματα και πλακόστρωτα δαιδαλώδη δρομάκια, γεμάτα φοιτητές, καλλιτέχνες, συγγραφείς και τεχνίτες. Μπορεί ακόμα να ακούσετε να μιλάνε την τοπική Γαελική διάλεκτο. Για μια ολοήμερη εκδρομή, πάρτε το φέρι μποτ και επισκεφθείτε το νησί Ίνις Μορ. Θα επιστρέψετε ανανεωμένοι από το θαλασσινό αέρα και τα καταπληκτικά τοπία. 

6η μέρα: Γκώλγουει –Κονεμάρα- Αβαείο Κίλμορ – Καροουμόρ – Σλάιγκο- Μπέλφαστ

Μετά το πρόγευμά θα κατευθυνθούμε βόρεια, διασχίζοντας τα γοητευτικά τοπία της βραχώδους περιοχής Κονεμάρα, με προορισμό την κομητεία Ντόνεγκαλ. Θα διασχίσουμε την κομητεία Γέιτς, με την πλούσια καλλιτεχνική και λογοτεχνική της παράδοση αλλά και τα προϊστορικά αξιοθέατα. Στάση στο πανέμορφο αβαείο Κίλμορ. Θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε καθοδόν το νεκροταφείο Καροουμόρ, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Σλάϊγκο. Πρόκειται για το αρχαιότερο μεγαλιθικό κοιμητήριο της Ιρλανδίας, όπου λέγεται ότι υπήρξαν πάνω από 100 τάφοι εκ των οποίων οι 60 σώζονται ακόμα και σήμερα. Αναχώρηση για το Μπέλφαστ στη Βόρεια Ιρλανδία (199 χλμ, 2 ώρες και 40 λεπτά). Άφιξη στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα και τακτοποίηση δωματίων.

7η μέρα: Μπέλφαστ – Ντέρυ – Ακτή Γιγάντων

Πρόγευμα και αναχώρηση για το μεσαιωνικό Ντέρρυ ή Λόντονντέρυ όπως το αποκαλούν οι Ιρλανδοί (70χλμ. 1 ώρα και 30 λεπτά), με κορυφαίο αξιοθέατο τις θαυμάσιες τοιχογραφίες–γκράφιτι που κρατούν ζωντανές τις μνήμες από τις θρησκευτικές ταραχές που στιγμάτισαν για δεκαετίες ολόκληρο το νησί. Συνεχίζουμε για την Ακτή των Γιγάντων (Giants Causeway), μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ξενάγηση στον χώρο, που αποτελεί ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο, που διαμορφώθηκε πριν από 60 εκατ. χρόνια και που σήμερα αποτελείται από 40.000 πολυγωνικές κολώνες από βασάλτη. Επιστροφή στο Μπέλφαστ το απόγευμα και βραδινός περίπατος στο ιστορικό κέντρο με τις διάσημες παμπ.

8η –  9η μέρα: Μπέλφαστ – Δουβλίνο (105 χλμ) – Αθήνα – Λάρνακα

Πρωινή ξενάγηση στην ιστορική πόλη και πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας. Θα δούμε τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης, όπως ο Πύργος του Ρολογιού –μια άλλη εκδοχή του πύργου της… Πίζας!– την όπερα, το δημαρχείο, το εκπληκτικό κτίριο της κεντρικής τράπεζας της Β. Ιρλανδίας και, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε, την παμπ Κράουν Μπαρ, που χρονολογείται από το 1885. Στη συνέχεια γεμάτοι εντυπώσεις από τη περήφανη χώρα του πνεύματος αλλά και του ποτού (Ιρλανδέζικο ουίσκι, μπύρα Guiness) αναχωρούμε για το αεροδρόμιο του Δουβλίνου για να πάρουμε τη πτήση της επιστροφής για την Κύπρο. Άφιξη στη Κύπρο το πρωί της ένατης ημέρας.

ΤΙΜΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΔΙΚΛΙΝΟ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

22/7

1609

2169

12/8

1629

2189

ΠΤΗΣΕΙΣ & ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Αναχωρήσεις: 22/7, 12/8

 Πτήσεις:        A3905             LCA-ATH      15:50 – 17:40

A3630             ATH-DUB     20:55 – 23:10

A3631            DUB-ATH     23:50 – 06:05

A3902            ATH-LCA      07:55 – 09:35

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ

Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Δουβλίνο – Αθήνα – Λάρνακα με πτήσεις της Aegean
 Φόροι αεροδρομίων
 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* με πρόγευμα
• Μεταφορές, εκδρομές και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
• Τοπικοί αγγλόφωνοι ξεναγοί
• Αρχηγός/Συνοδός του γραφείου μας
• Ασφάλεια ταξιδίου
• Μια αποσκευή 23 κιλών και μια χειραποσκευή 8 κιλών
• Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας
• ΦΠΑ


Δεν περιλαμβάνονται:

• Δικαιώματα εισόδων προαιρετικά
• Ποτά στα φαγητά
• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

• Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 30% της αξίας του ταξιδιού
• Εξόφληση μέχρι 21 μέρες πριν την αναχώρηση
• Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 100.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
• Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
• Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
• Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
• Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.
• Υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης των ταξιδιωτικών πακέτων βάσει των όρων και κανονισμών.

ΣΥΜΒΑΣΗ

Με την επιβεβαίωση της κράτησης ο πελάτης  θα πρέπει να συμπληρώνει  την φόρμα που βρίσκετε στο link που ακολουθεί και σημαίνει ότι αποδέχετε αυτόματα και εκ μέρους όλων των ατόμων που συνταξιδεύουν μαζί τους  όλους τους όρους συμμέτοχής για το ταξίδι.
 

– Δήλωση συμμετοχής – Σύμβαση / Registration Contract

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας εδω