cooptravelcyprus.comcooptravelcyprus.com
Forgot password?

ΧΙΟΣ – ΨΑΡΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΜΥΡΝΗ

Χίος –Ψαρά Και Αγαπημένη Σμύρνη

6 Μέρες – CHIOS1

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η «καπετάνισσα» του Βορείου Αιγαίου σας περιμένει…

 

Διανυκτερεύσεις: Χίος (5)

 

1η Μέρα: Λάρνακα – Αθήνα – Χίος

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για τη Χίο με ενδιάμεσο σταθμό στην Αθήνα. Νησί με πλούσια ιστορία, φημίζεται για τη μαστίχα της αλλά και για τις μαγευτικές παραλίες της. Άφιξη, παραλαβή από την αρχηγό μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση δωματίων και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με το νησί.

 

2η Μέρα: Χίος – Περιήγηση Χώρας – Κάμπος

Πρόγευμα και ξεκινάμε τη περιήγηση μας στη Χώρα με πρώτο σταθμό το  Κάστρο, που εξακολουθεί να κατοικείται και να αποτελεί ένα ζωντανό κομμάτι της πόλης ακόμα και σήμερα. Συνεχίζουμε για το αναπαλαιωμένο Παλατάκι Ιουστινιανί, το Ναό του Αγίου Γεωργίου. Τελευταίος σταθμός της  περιπατητικής μας ξενάγησης η Βιβλιοθήκη Κοραή και το Λαογραφικό Μουσείο Αργέντη. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και θα συνεχίσουμε για το Κάμπο που είναι ευρέως γνωστός για τα περιβόλια εσπεριδοειδών, αλλά και τα παλιά αρχοντικά σπίτια.. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη.  

 

3η Μέρα: Χίος  – Τσεσμές – Αλάτσατα – Σμύρνη  (Προαιρετικό)

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη. Εναλλακτικά μπορείτε να πάρετε μέρος σε μια καταπληκτική εκδρομή στη Σμύρνη. Αναχώρηση για το λιμάνι της Χίου όπου θα πάρουμε το φέρυ με προορισμό το λιμάνι του Τσεσμέ. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στον κόλπο της Ερυθραίας. Θα μας συγκινήσουν οι στάσεις στο χωριό Αλάτσατα και στα Βουρλά με έντονο το Ελληνικό στοιχείο. Επίσκεψη στο σπίτι του Γιώργου Σεφέρη. Επόμενος σταθμός η Σμύρνη όπου θα περάσουμε από τις περιοχές Γκιουζέλ Μπαχτσέ, Ναρλίντερε και Μπαλτσόβα, προάστια της Σμύρνης και φτάνοντας στο κέντρο, θα δούμε την πλατεία με το φημισμένο Ρολόι που αποτελεί σύμβολο της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην αγορά της Σμύρνης. Μεταφορά στο λιμάνι του Τσεσμέ για την επιστροφή μας πίσω στην Χίο.

 

4η Μέρα: Χίος  – Ψαρά 

Πρόγευμα και μεταφορά στο λιμανάκι όπου θα αναχωρήσουμε με το φέρυ για τα Ψαρά. Θα ατενίσουμε το Αιγαίο από την ιστορική εκκλησία του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στην κορυφή 60 σκαλοπατιών. Επόμενος σταθμός το Μοναστήρι της Κοίμησης της Θεοτόκου , μια πολύτιμη κιβωτός παλαιών αντικειμένων, χειρόγραφων και ιερατικών κειμένων. Εδώ φυλασσόταν η εικόνα της Παναγίας που είχε φιλοτεχνήσει ο σπουδαίος ζωγράφος Δομίνικος Θεοτοκόπουλος (Ελ Γκρέκο) πριν αυτή μεταφερθεί στη Σύρο. Συνεχίζουμε για τη οικία του Κωνσταντίνου Κανάρη. Στη θέση της δεσπόζει ένα μνημείο – προτομή του σπουδαίου αγωνιστή του 1821. Τέλος θα ανέβουμε στο θρυλικό λόφο της Μαύρης Ράχης για να θαυμάσουμε το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, σύμβολο της θυσίας 120 Ψαριανών υπερασπιστών του νησιού. Χρόνος για βόλτα και προαιρετικό γεύμα. Επιστροφή στη Χίο αργά το απόγευμα.

 

5η Ημέρα: Χίος – Μαστιχοχώρια

Πρόγευμα και σήμερα θα επισκεφθούμε τα ξακουστά Μαστιχοχώρια , σήμα κατατεθέν της Χίου. Ξεκινάμε την περιήγηση μας, με πρώτη στάση στο Πυργί, το μεγαλύτερο από τα μεσαιωνικά χωριά. Συνεχίζουμε για τα Μεστά με ιδιαίτερο στοιχείο την αρχιτεκτονική τους, καθώς τα σπίτια είναι χτισμένα πολύ κοντά το ένα στο άλλο, ενώ επικοινωνούν μεταξύ τους με πολύ στενά, σκεπαστά δρομάκια, τους «θόλους» που παραπέμπουν στον Μεσαίωνα. Στην συνέχεια, φτάνουμε στα Αρμόλια που οι κάτοικοι του χωριού φημίζονται για τη δεξιότητά τους στην κατασκευή πήλινων χρηστικών αντικειμένων, όπως στάμνες, βάζα, γλάστρες κ.α. Θα περπατήσουμε στα σοκάκια και στα καλντερίμια του χωριού και θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Παναγίας, που είναι ενωμένη με τον Άγιο Δημήτριο στην πλατεία του χωριού, όπου σώζεται ένα από τα πιο ωραία Τέμπλα (1744). Τελευταίος μας σταθμός το Εμπορειό όπου θα έχουμε στάση για μπάνιο στα περίφημα ‘Μαύρα Βόλια». Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα.

 

6η Μέρα:  Χίος – Αθήνα –Λάρνακα

Πρόγευμα. Αξιοποιήστε τον χρόνο σας όπως εσείς θέλετε μέχρι την μεταφορά σας στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

 

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αναχωρήσεις: 02/08, 09/08, 16/08

 

Πτήσεις:         GQ 607    Λάρνακα – Αθήνα      07.00 -08.45

                        GQ 242   Αθήνα – Χίος              11.00 – 11.50

                        GQ 243   Χίος – Αθήνα              19.15 – 20.05

                        GQ 606   Αθήνα – Λάρνακα       22.10 – 23.55

ΤΙΜΕΣ

Ξενοδοχείο

CHIOS CHANDRIS 4*

 

Αναχωρήσεις

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδικό

02/08, 09/08, 1616/08

845

1,155

785

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

·     Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Αθήνα –Χίος –Aθήνα Λάρνακα με πτήσεις της Sky Express

·     Φόροι αεροδρομίων

·      Πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* με πρόγευμα  

·      Δημοτικός φόρος ξενοδοχείου  

·      Μεταφορές, εκδρομές και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

·      Τοπικός Αρχηγός /Συνοδός

·      Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τα Ψαρά

·      Μια αποσκευή 20 κιλών και μια χειραποσκευή  8 κιλών

·       Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

·        Δικαιώματα εισόδων προαιρετικά

·        Φαγητό και ποτό στη πτήση

·        Εκδρομή στη Σμύρνη €55 το άτομο

·        Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

Σημειώσεις: Για την εκδρομή στη Σμύρνη απαιτείται απαραίτητη η προσκόμιση διαβατηρίου ισχύος 6 μηνών

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας εδω