ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

8 Μέρες

Αναχωρήσεις

16, 23, 30/07
06, 13, 20/08

Πρόγραμμα

Διανυκτερεύσεις: Αλεξανδρούπολη (3), Κωνσταντινούπολη (4)

 1η Μέρα: Λάρνακα –  Αλεξανδρούπολη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, όπου θα πάρουμε τη πτήση για την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Άφιξη παραλαβή από την αρχηγό μας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση δωματίων. Με θέση κομβική, η Αλεξανδρούπολη ενώνει Ευρώπη και Ασία, Δύση και Ανατολή. Η όμορφη παραθαλάσσια πόλη, με τον φάρο να ορθώνεται επιβλητικός στο λιμάνι, αποτελεί προνομιακό κέντρο μιας πραγματικά χαρισματικής περιοχής. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με τη πόλη.

2η Μέρα: Αλεξανδρούπολη –  Φέρες – Σουφλί – Διδυμότειχο –  Δάσος Δαδιά

Πρόγευμα και η εκδρομή μας ξεκινά από τις Φέρες, όπου θα επισκεφτούμε τον βυζαντινό ναό της Παναγίας της Κοσμοσωτήριας του 12ου αιώνα, μικρογραφία της Αγιά Σοφιάς της Κωνσταντινούπολης. Θα δούμε την γέφυρα των Κήπων, όπου κάθε Κυριακή και επίσημη αργία, οι εύζωνες φοράνε την παραδοσιακή φορεσιά του τσολιά. Συνεχίζουμε για το Σουφλί με τα χαρακτηριστικά κουκουλόσπιτα, γνωστό για τα υφαντά και τα μεταξωτά του. Ελεύθερος χρόνος.  Επόμενος μας σταθμός το Διδυμότειχο χτισμένο στη συμβολή Έβρου και Ερυθροπόταμου, δύο μόνο χιλιόμετρα από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Μεγάλο Τζαμί, το παλαιότερο σε ευρωπαϊκό έδαφος μουσουλμανικό τέμενος, τα οθωμανικά λουτρά του Φεριντούν Αχμέτ Μπέη και του Ορούτς Πασά (Λουτρά του Έρωτα) – μοναδικό στον ελλαδικό χώρο. Τέλος θα καταλήξουμε στο χωριό Δαδιά, με το περίφημο δάσος του, που πρόσφατα έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο. Συναντάμε 36 από τα 38 πιο σπάνια αρπακτικά πουλιά της Ευρώπης. Επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη.

3η Μέρα: Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη  (Προαιρετική εκδρομή )

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη να την αξιοποιήσετε εσείς όπως θέλετε. Σας προτείνουμε μια μαγευτική εκδρομή στο νησί της Σαμοθράκης. Μεταφορά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπου θα επιβιβαστούμε στο φέρυ με προορισμό το μαγευτικό νησί της Σαμοθράκης. Άφιξη και θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας αρχίζοντας από το σημαντικότερο σημείο, τον Αρχαιολογικό χώρο του νησιού, την παραθαλάσσια Παλαιόπολη την Αρχαία Σαμοθράκη. Σ’ αυτόν τον πολύ σημαντικό χώρο θα ξεναγηθούμε στο Αρσινόιο, στο θέατρο, στην Στοά, στο Ιερό των Μεγάλων Θεών, όπου ελάμβαναν χώρα και τα Καβείρια Μυστήρια, με παγκόσμια απήχηση κατά την αρχαιότητα, όπου βρέθηκε και το περίφημο γλυπτό της Νίκης της Σαμοθράκης. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε και θα ξεναγηθούμε στο “Βήμα” ή “Στασίδι” του Αποστόλου Παύλου. Ένα μνημείο με ψηφιδωτές απεικονίσεις, εις ανάμνηση του περάσματος του Αποστόλου των Εθνών, Παύλου, από την Σαμοθράκη το 49 μ.Χ. Τέλος θα μεταβούμε στη Νότια πλευρά του νησιού και αφού περάσουμε από την ελαιοπαραγωγική περιοχή της Σαμοθράκης, θα καταλήξουμε στο ορεινό χωριό Προφήτης Ηλίας. Επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη αργά το απόγευμα.

4η Μέρα: Αλεξανδρούπολη – Κωνσταντινούπολη – Παναγία Μπαλουκλιώτισα  – Παναγία Βλαχέρνα – Πέραν

Πρόγευμα και αναχώρηση νωρίς το πρωί για τον συνοριακό σταθμό του Έβρου για την Βασιλεύουσα. Άφιξη. Πρώτος σταθμός η Ζωοδόχος Πηγή στο Μπαλουκλί  με το αγίασμα της Παναγίας της Μπαλουκλιώτισας. Θα συνεχίσουμε για την Παναγία των Βλαχερνών όπου οι πιστοί έψαλλαν για πρώτη φορά τον Ακάθιστο Ύμνο. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Στην συνέχεια θα κάνουμε μία βόλτα στην Μεγάλη Οδό του Πέραν, που είναι μια από τις πιο ξακουστές οδούς της πόλης με μήκος 3χλμ περίπου, γεμάτος εμπορικά καταστήματα.

5η Μέρα: Αγία Σοφιά – Ιστορικό κέντρο – Σκεπαστή Αγορά

Πρωινό και αναχώρηση για το κέντρο της Πόλης. Πρώτος σταθμός μας η μεγαλόπρεπη Αγιά Σοφιά. Θα ξεναγηθούμε στον προαύλιο αλλά και στον εσωτερικό χώρο του ναού και θα υποκλιθούμε στο γιγάντιο αυτό δημιούργημα του Ισίδωρου και Αρτέμιου. Θα δούμε επίσης το περίφημο Μπλε τζαμί το ωραιότερο και μεγαλύτερο τζαμί στην Πόλη, τον Αιγυπτιακό οβελίσκο και φυσικά τον χώρο που βρισκόταν ο Βυζαντινός Ιππόδρομος. Στην συνέχεια θα περπατήσουμε μέχρι την φημι­σμένη Μεγάλη Σκεπαστή Αγορά με τα φανταχτερά μικρομάγαζα. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

6η Μέρα: Ορθόδοξο Πατριαρχείο – Μεγάλη του Γένους Σχολή –  Αιγυπτιακή αγορά – Κρουαζιέρα Βοσπόρου

Πρόγευμα και αναχώρηση για το ορθόδοξο Πατριαρχείο, όπου θα προσκυνήσουμε στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου. Επόμενος μας σταθμός το Φανάρι για να βρεθούμε στη Μεγάλη του Γένους Σχολή. Συνεχίζουμε για την Αιγυπτιακή Αγορά -αγορά μπαχαρικών όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψώνια. Έπειτα θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στις όχθες του Βοσπόρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε μία βόλτα στο κομψό Nisantasi που φημίζεται για τις φανταχτερές του βιτρίνες,  τα εκλεκτά εστιατόρια και τα κομψά καφέ.

7η Μέρα: Πριγκηπόνησσα (Χάλκη – Θεολογική Σχολή – Πρίγκηπος )

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Αφού περάσουμε την μεγάλη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου φτάνουμε στην αποβάθρα όπου θα πάρουμε το πλοιάριο για να επισκεφθούμε τα μαγευτικά Πριγκηπονήσσα τη Χάλκη με τη Θεολογική Σχολή και την Πρίγκηπος. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα (προαιρετικό) σε παραλιακή ταβέρνα για να απολαύσετε την γαλήνια ομορφιά του νησιού αλλά και τις παλιές αριστοκρατικές επαύλεις, κυρίως Ελλήνων της Πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη.

8η Μέρα: Κωνσταντινούπολη  – Αλεξανδρούπολη  – Λάρνακα

Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής για τη Λάρνακα γεμάτοι από πανέμορφες εικόνες.

Πτήσεις

Αναχωρήσεις: 07, 14, 21/08

Διαμονή

Αναχωρήσεις Ξενοδοχεία Δίκλινο Μονόκλινο Παιδί
13, 20,27/07, 24/08
4* + 4*
€ 969
€ 1370
€ 929
03, 10,17/08,
4* + 4*
€ 995
€ 1390
€ 945
13, 20,27/07, 24/08
5* + 4*
€ 1025
€ 1429
€ 959
03, 10, 17/08
5* + 4*
€ 1050
€ 1445
€ 975

Ξενοδοχεία:

 • Αλεξανδρούπολη
  NEFELI 4* or Similar
  ALEXANDER BEACH HOTEL 5* or Similar
 • Κωνσταντινούπολη
  CENTRAL PALACE 4* or Similar

 

Πληροφορίες

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Αλεξανδρούπολη – Λάρνακα με πτήσεις της Cyprus Airways
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5 ή 4* στην Αλεξανδρούπολη και 4* στη Κωνσταντινούπολη με πρόγευμα τύπου μπουφέ
 • Έμπειρος Αρχηγός / Συνοδός του γραφείου μας
 • Έμπειρος τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός στη Κωνσταντινούπολη
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελή πούλμαν
 • Ιδιωτική κρουαζιέρα στο Βόσπορο
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τα Πριγκηπονήσσα
 • Φόροι ξενοδοχείων
 • Μια αποσκευή 20κg και μια χειραποσκευή 8 kg
 • Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
 • Σνάκ κατά τη διάρκεια της πτήσης
 • Δικαιώματα εισόδων προαιρετικά
 • Εκδρομή στη Σαμοθράκη € 50 το άτομο
 • Νυχτερινή διασκέδαση με φαγητό, χορό και χανουμάκια 35€ το άτομο
 • Βίζα για τη Τουρκία η οποία γίνετε ηλεκτρονικά
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

Σημειώσεις: Πληροφορίες για την έκδοση βίζας:

Η έκδοση βίζας γίνεται υποχρεωτικά από τον κάθε ταξιδιώτη μέσω διαδικτύου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  www.evisa.gov.tr/en/
Κόστος γύρω στα 40 ευρώ

Γενικοί Όροι

Πριν προχωρήσετε στην κράτηση σας παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε την σύμβαση και διαβάσετε τους Γενικούς Όρους και Προϋποθέσεις του ταξιδιού σας

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας εδω