cooptravelcyprus.comcooptravelcyprus.com
Forgot password?

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ με τον Σύνδεσμο ένα όνειρο μια ευχή

Αναχώρηση: 20/04/2020

 

1η Μέρα Δευτέρα: Λάρνακα – Τέλ-Αβίβ – Ιεροσόλυμα – Βηθλεέμ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου θα πάρουμε την πρωινή ναυλωμένη πτήση για το Ισραήλ. Άφιξη στο Τέλ-Αβίβ. Επιβίβαση στα λεωφορεία μας και αναχώρηση για την παλαιά πόλη των Ιεροσολύμων, πανοραμικά θα δούμε όλες τις πύλες της παλαιάς πόλης και θα εισέλθουμε από την πύλη του Δαυίδ για να γνωρίσουμε όλο το μεγαλείο του Χριστιανισμού. Θα έχουμε προαιρετικό πρωινό και καφέ σε εστιατόριο της πόλης και στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τα εντός της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ Προσκυνήματα: Ναός της Αναστάσεως και τα εντός αυτού προσκυνήματα (Πανάγιος Τάφος, Γολγοθάς, Αποκαθήλωση, Του Ακανθίνου Στεφάνου, Εύρεση του Τιμίου Σταυρού, Διαμερίσαντο τα Ιμάτιά μου εαυτοίς, Παρεκκλήσιο του Εκατόνταρχου Λογγίνου, Προσωρινές Φυλακές του Χριστού, Μή μου Άπτου, Τάφος Ιωσήφ του Αριμαθείας, Αγία Αυλή). Το μεσημέρι, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια μας και ξεκούραση. Το απόγευμα, θα προσκυνήσουμε στο Θεοδέγμων Σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Χριστός, στο σπήλαιο όπου φυλάσσονται τα οστά των σφαγιασθέντων νηπίων και στη Βασιλική της Γεννήσεως που είναι κτίσμα της Αγίας Ελένης (325μ.Χ.). Συνεχίζουμε για το χωριό των Ποιμένων, όπου θα επισκεφθούμε τους τάφους των βοσκών που προσκύνησαν στη Γέννηση του Χριστού. Το βράδυ θα πάρουμε το δείπνο μας, ξεκούραση και στις 23:00 όσοι επιθυμούν θα μεταβούμε στο Ναό της Αναστάσεως για Αγρυπνία στον Πανάγιο Τάφο χωροστατούντος, είτε του Πατριάρχου Ιεροσολύμων Κ.Κ. Θεοφίλου, ή άλλων Ιεραρχών της Αγιοταφίτικης Αδελφότητας. Μετά το τέλος της αγρυπνίας, μεταφορά στο ξενοδοχείο.

 

2η Μέρα Τρίτη: Βηθλεέμ – Ιερουσαλήμ – Αγία Σιών

10:00 πρωινό στο ξενοδοχείο. Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για την Αγία Σιών όπου θα επισκεφθούμε το υπερώων που έγινε ο μυστικός Δείπνος, τον Τάφο του Προφήτη και Βασιλιά Δαυίδ όπως και το χώρο όπου εκοιμήθη η Παναγία μας και οι απόστολοι από εκεί την μετέφεραν για να την ενταφιάσουν στην Γεθσημανή. Στην Αγία Σιών θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, όπου στεγάζεται η Πατριαρχική Σχολή Ιεροσολύμων. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Άννας (τόπος γεννήσεως της Θεοτόκου). Ακολουθεί η Προβατική Κολυμβήθρα, Φυλακές του Αποστόλου Πέτρου, Πραιτόριο του Μαρτυρίου, στάση όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος σήκωσε τον Σταυρό και στάση εκεί όπου η Αγία Βερονίκη έδωσε το Μαντήλιο στον Κύριο μας. Το απόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψώνια  στην παλαιά πόλη των Ιεροσολύμων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.

 

3η Μέρα Τετάρτη: Ορεινή – Μονές Τιμίου Σταυρού – Καταμόνας – Αγίου Θεοδοσίου – Αγίου Σάββα

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Ιερά Μονή Ιωάννου του Προδρόμου στην Ορεινή, γενέτειρα του Τιμίου  Προδρόμου και  Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, τόπος όπου ο Λωτ φύτεψε το τρισύνθετο δέντρο, από το οποίο σύμφωνα με την παράδοση κατασκευάστηκε ο τίμιος Σταυρός του Κυρίου μας, Ιερά Μονή Καταμόνας, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου, αυτού που πήρε στις αγκάλες του τον Χριστό κατά την ημέρα της Υπαπαντής, Ιερά Μονή Προφήτου Ηλίου, όπου είχε επίσκεψη από Άγγελο Κυρίου. Αργότερα, θα μεταφερθούμε στη Λαύρα του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και θα επισκεφθούμε το σπήλαιο που έμειναν οι τρεις Μάγοι κατά την επιστροφή τους. Με μικρά λεωφορεία θα συνεχίσουμε για τη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, χώρο άβατο (μη επισκέψιμο) για τις γυναίκες. Ο Αρχοντάρης θα προσφέρει έξω από τη Μονή κέρασμα στις γυναίκες και θα βγάλει τα Άγια λείψανα για προσκύνηση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η Μέρα Πέμπτη: Φρέαρ Ιακώβ – Όρος Θαβώρ – Ναζαρέτ – Κανά – Τιβεριάδα – Ιορδάνης

Πρόγευμα και αναχώρηση πολύ πρωί για ολοήμερη εκδρομή στον Ιορδάνη Ποταμό περνώντας μέσα από τα πιο Βιβλικά Τοπία που μας φέρνουν επαφή με την ιεροπρέπεια και κατάνυξη των αγίων τόπων. Πρώτος μας σταθμός το μοναστήρι του Φρέαρ Ιακώβ στην Νεάπολη Σαμάρειας, όπου θα προσκυνήσουμε το ιερό σκήνωμα του Κυπρίου Αγίου Φιλουμένου. Συνεχίζουμε για το Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Χριστού. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στη Ναζαρέτ, στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Μετά από ξεκούραση στη Ναζαρέτ, θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό στην Κανά της Γαλιλαίας, όπου θα προσκυνήσουμε στον χώρο που ο Κύριός μας τέλεσε το πρώτο του θαύμα και θα δούμε τις δύο από τις έξι υδρίες που χρησιμοποιήθηκαν στον εν Κανά γάμο. Συνεχίζουμε την πορεία μας στην Γαλιλαία, (το αγαπημένο μέρος του Ιησού) και θα φθάσουμε στην Καπερναούμ, την παραθαλάσσια κατά τον Ευαγγελιστή. Εδώ ο χώρος είναι ευλογημένος και η μνήμη όλων μας στρέφεται στα παιδικά μας χρόνια, όταν τις Κυριακές ακούγαμε τις παραβολές του Χριστού, την θεραπεία του παραλυτικού, το περπάτημα του Ιησού πάνω στα κύματα, την επιτίμηση των ανέμων, την κλίση των μαθητών και τόσα άλλα. Θα μεταφερθούμε στο Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Ιησούς ξεφώνησε την «ἐπί τοῦ Ὄρους Ὁμιλία» και ευλόγησε «τούς πέντε ἄρτους ἐν τῇ ἐρήμῳ» και χόρτασαν πέντε χιλιάδες άνδρες. Θα προχωρήσουμε στην πόλη της Τιβεριάδας, όπου θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων όπου έγινε μια από τις εμφανίσεις του Χριστού μας, μετά θα επιστρέψουμε αργά στη Βηθλεέμ και θα δειπνήσουμε στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

 

5η Μέρα Παρασκευή: Χοτζεβά – Ιεριχώ – Νεκρά θάλασσα – Άγιος Γεράσιμος – Βηθανία – Όρος Ελαιών – Γεσθημανή

Πρόγευμα, και αμέσως αναχώρηση για τον Άγιο Γεώργιο Χοτζεβίτη. Η Μονή αυτή βρίσκεται στην έρημο της Ιουδαία όπου βρίσκεται και το σπήλαιο όπου κρύφτηκε ο προφήτης Ηλίας κυνηγημένος από τον Αχαάβ βασιλιά, του βορείου Βασιλείου του Ισραήλ και την Ιεζάβελ βασίλισσα της Φοινίκης, επειδή κατέκρινε τον παράνομο δεσμό τους. Στο ίδιο σπήλαιο έρχονταν ο Ιωακείμ και η Άννα και προσεύχονταν στο Θεό να τους χαρίσει τέκνο. Ο Κύριος άκουσε την προσευχή τους, και τους χάρισε τέκνο την Παναγία μας. Μετά από την επίσκεψή μας στη Μονή του Προφήτου Ελισαίου στην Ιεριχώ και στη Μονή του Αββά Γερασίμου, θα προχωρήσουμε στον Ιορδάνη Ποταμό, όπου θα προσεγγίσουμε το σημείο της βάπτισης του Κυρίου μας από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Θα γίνει η βάπτιση των προσκυνητών σε ανάμνηση της βάπτισης του Κυρίου μας. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε, τη Νεκρά Θάλασσα όπου θα έχουμε τη δυνατότητα για υδροθεραπεία. Ακολούθως, θα πάμε στη Βηθανία, πατρίδα του Αγίου Λαζάρου, θα επισκεφθούμε τον Τάφο του. Θα προχωρήσουμε προς το Όρος των Ελαιών όπου έγινε η Ανάληψη του Κυρίου μας και έλαβε χώρα μια από τις εμφανίσεις Του μετά την Ανάσταση. Κατόπιν, στη Γεθσημανή θα προσκυνήσουμε στους Τάφους της Παναγίας, των προπατόρων Ιωακείμ και Άννας, του Ιωσήφ του μνήστορος και την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, όπου θα πάρουμε το Δείπνο.

 

6η Μέρα Σάββατο: Ιεροσόλυμα – Λύδα – Τέλ-Αβίβ – Λάρνακα

Πρόγευμα. Ετοιμασία των αποσκευών μας και στην συνέχεια θα επισκεφθούμε μοναστήρια στην παλαιά πόλη των Ιεροσολύμων. Μοναστήρι της Μεγάλης Παναγιάς (ο τόπος που στεκόταν η Παναγία μας και έβλεπε με πόνο την σταύρωση του Χριστού μας). Συνεχίζουμε για την Μονή Σειδανάγιας, με την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας μας. Το μεσημέρι προαιρετικό γεύμα στην Νέα πόλη, ελεύθεροι για ψώνια και αργά το απόγευμα αναχώρηση για Τέλ-Αβίβ μέσω της Λύδας, όπου θα προσκυνήσουμε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Λάρνακα.

 

*Μπορεί να αλλάξει η σειρά του προγράμματος σύμφωνα με τις ώρες λειτουργίας των Μοναστηριών, μετά το Πάσχα ή της αγρυπνίας που θα ανακοινώσει το Πατριαρχείο και χωρίς να αφαιρέσουμε κάποιο προσκύνημα.

Τιμές κατ’ άτομο 

Δίκλινα/Τρίκλινα €595 / Μονόκλινα €695 / Παιδί €520

Περιλαμβανόμενα:

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Τελ-Αβίβ – Λάρνακα.

Φόροι αεροδρομίων.

Μια αποσκευή 23 κιλά και μια χειραποσκευή 8 κιλά.

Όλες τις εκδρομές που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα με πολυτελή λεωφορεία.

5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* στην Βηθλεέμ με πρόγευμα και δείπνο μπουφέ.

Ελληνόφωνοι ξεναγοί, Γενικό υπεύθυνος του γραφείου.

Μικρά λεωφορεία για την ανάβαση στο Όρος Θαβώρ και στη Μονή Αγίου Σάββα.

Φιλοδώρημα οδηγού υποχρεωτικά από τον σύνδεσμο οδηγών τουριστικών λεωφορείων €10 το άτομο.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Ποτά στα γεύματα.

Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους ή μνημεία €2, Τελεφερίκ για την ανάβαση στο Σαραντάριο όρος €14 ή με λεωφορείο μικρό 7θέσιο €10.  

Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Με πτήσεις της BLUE AIR:

OB9173 Λάρνακα – Τελ-Αβίβ 04:15 – 05:15

OB9174 Τελ-Αβίβ – Λάρνακα 01:15 – 02:15  

*Η πτήση είναι χωρίς φαγητό και ποτό

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :

Ταξιδεύουμε με Διαβατήριο το οποίο πρέπει να έχει ισχύ πέρα των 6 μηνών από την μέρα της αναχώρησης της εκδρομής.

 

Όροι και Πολιτική Ακύρωσης:

 

Όροι και προϋποθέσεις

Οι τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων δεν αλλάζουν κατά την ώρα της κράτησης τους.

Με την κράτηση των ταξιδιωτικών πακέτων δίνετε προκαταβολή 30% της αξίας των πακέτων και η εξόφληση τους γίνεται 10 μέρες πριν την αναχώρηση.

Υπάρχει δυνατότητα ακύρωση των ταξιδιωτικών πακέτων βάσει των όρων και κανονισμών.

 

Όροι και Πολιτική Ακύρωσης

Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού €100 για λειτουργικά έξοδα.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 44 και 30 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 29 και 21 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες και μέχρι την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Σε περίπτωση μη παρουσίασης (no show), παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες, σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.

Εκδηλώστε το ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ σας τώρα και ένας απο τους ταξιδιωτικούς σύμβουλους, θα επικοινωνήσει μαζί σας σύντομα!

*(Παρακαλώ όπως ,στην συμπλήρωση του πιο κάτω έντυπου να μας αναγράφετε τηλέφωνο επικοινωνίας και το ταξίδι για το οποίο ενδιαφέρεστε.)

    ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ με τον Σύνδεσμο ένα όνειρο μια ευχή