cooptravelcyprus.comcooptravelcyprus.com
Forgot password?

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ Ακολουθώντας τα Άγια Βήματα του Χριστού

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ Ακολουθώντας τα Άγια Βήματα του Χριστού

6 ΗΜΕΡΕΣ – 5 ΒΡΑΔΙΑ

 

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Μέρα Δευτέρα: Λάρνακα – Τελ-Αβίβ – Ιεροσόλυμα – Ναός της Αναστάσεως – Πετσαχούρ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας με τον συνοδό μας και αναχώρηση για Τελ-Αβίβ. Άφιξη παραλαβή και αναχωρούμε για τα Ιεροσόλυμα όπου θα έχουμε μία πανοραμική ξενάγηση της παλιάς πόλης, με τα τείχη και τις επτά πύλες. Θα επισκεφτούμε τα εντός της Αγίας Πόλεως προσκυνήματα, όπως τον Ναό της Αναστάσεως (Πανάγιος Τάφος, Γολγοθάς, Αποκαθήλωση, του Ακάνθινου Στεφάνου, Εύρεση του Τιμίου Σταυρού,    Διαμερίσαντο τα Ιμάτιά μου εαυτοίς, Παρεκκλήσιο του Εκατόνταρχου Λογγίνου, Προσωρινές Φυλακές του Χριστού, Μη μου Άπτου, Τάφος Ιωσήφ του Αριμαθείας, Αγία Αυλή). Θα έχουμε προαιρετικό γεύμα και ελεύθερο χρόνο για ψώνια στα γύρω καταστήματα. Στη συνέχεια, θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας παραλαβή των δωματίων ξεκούραση δείπνο και  γύρω στα μεσάνυκτα αναχώρηση για τον Πανάγιο Τάφο όπου θα έχουμε αγρυπνία στο ναό της Αναστάσεως, χωροστατούντος του Πατριάρχου Ιεροσολύμων Κ.Κ. Θεοφίλου και της Αγιοταφίτικης Αδελφότητας. Μετά το τέλος της αγρυπνίας, επιστροφή στο ξενοδοχείο διανυκτέρευση.

 

2η Μέρα Τρίτη: Ιερουσαλήμ Πατριαρχείο Οδός Μαρτυρίου Γεσθημανή Αγία Σιών Όρος Ελαιών

Πρόγευμα και θα έχουμε ξενάγηση στην πόλη των  Ιεροσολύμων. Πρώτος σταθμός η Ιερά Μονή Αγίας Άννας (τόπος γεννήσεως της Θεοτόκου). Συνεχίζουμε για το Πραιτόριο όπου θα ακολουθήσουμε την οδό μαρτυρίου του Κυρίου. Θα σταματήσουμε στο σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος, σήκωσε τον Σταυρό και εκεί όπου η Αγία Βερονίκη έδωσε το Μανδήλιο στον Κύριο μας. Επόμενος σταθμός ο Ναός  της Αναστάσεως, ο Γολγοθάς και ο εσταυρωμένος Χριστό μας. Θα επισκεφτούμε το Πατριαρχείο και αν είναι ελεύθερος ο Πατριάρχης θα πάρουμε την ευλογία του. Ακολουθεί η Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε στους Τάφους της Παναγίας, των προπατόρων Ιωακείμ και Άννας, του Ιωσήφ του μνήστορος και την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας. Θα προσευχηθούμε στον κήπο της Γεσθημανής και θα ψάλλουμε υπέροχους ύμνους στην εκκλησία των Εθνών. Στην συνέχεια, θα προσκυνήσουμε στην εκκλησία του πρωτομάρτυρα Στέφανου και θα προσευχηθούμε στο χώρο λιθοβολισμού του. Κατόπιν, αναχωρούμε για την Αγία Σιών όπου θα επισκεφθούμε το Υπερώον που έγινε ο Μυστικός Δείπνος, τον Τάφο του Προφήτη και Βασιλιά Δαυίδ όπως και το χώρο όπου εκοιμήθη η Παναγία μας και την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, όπου στεγάζεται η Πατριαρχική Σχολή Ιεροσολύμων. Θα προχωρήσουμε προς το Όρος των Ελαιών όπου έγινε η Ανάληψη του Κυρίου μας και έλαβε χώρα μια από τις εμφανίσεις του μετά την Ανάσταση. Στην συνέχεια, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψώνια  στην παλαιά πόλη. Το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η Μέρα Τετάρτη: Ορεινή – Μονές Τιμίου Σταυρού – Καταμόνας Βηθλεέμ – Αγίου Θεοδοσίου – Αγίου Σάββα

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την Ιερά Μονή Ιωάννου του Προδρόμου στην Ορεινή, και στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, τόπος όπου ο Λώτ φύτεψε το τρισύνθετο δέντρο-από το οποίο σύμφωνα με την παράδοση κατασκευάστηκε ο τίμιος Σταυρός του Κυρίου μας. Συνεχίζουμε για την ιερά Μονή Καταμόνας, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου, αυτού που πήρε στις αγκάλες του τον Χριστό κατά την ημέρα της Υπαπαντής. Συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλία, όπου είχε επίσκεψη από Άγγελο Κυρίου και στη Βηθλεέμ όπου θα προσκυνήσουμε το Θεοδέγμων σπήλαιο που γεννήθηκε ο Χριστός, το σπήλαιο όπου φυλάσσονται τα οστά των σφαγιασθέντων νηπίων και τη Βασιλική της Γεννήσεως που είναι κτίσμα της Αγίας Ελένης (325 μ.Χ.). Στο χωριό των Ποιμένων θα επισκεφθούμε τους τάφους των βοσκών που προσκύνησαν στη Γέννηση του Χριστού. Αργότερα θα μεταφερθούμε στη Λαύρα του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και θα επισκεφθούμε το σπήλαιο που έμειναν οι τρεις Μάγοι κατά την επιστροφή τους. Με μικρά λεωφορεία θα συνεχίσουμε για τη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, Άβατο για τις γυναίκες. Οι άνδρες θα μπούμε στην Μονή, ενώ ένας μοναχός θα προσφέρει έξω από τη Μονή κέρασμα στις γυναίκες και θα βγάλει τα Άγια λείψανα για προσκύνηση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η Μέρα Πέμπτη: Φρέαρ Ιακώβ – Όρος Θαβώρ – Ναζαρέτ – Κανά – Τιβεριάδα

Π​ρόγευμα  και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στην Τιβεριάδα περνώντας μέσα από τα πιο Βιβλικά Τοπία που μας φέρνουν επαφή με την ιεροπρέπεια και κατάνυξη των Αγίων Τόπων. Πρώτος μας σταθμός το μοναστήρι του Φρέαρ Ιακώβ στην Νεάπολη Σαμάρειας, όπου θα προσκυνήσουμε το Ιερό σκήνωμα του Κυπρίου Αγίου Φιλουμένου. Συνεχίζουμε για το Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Χριστού. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στη Ναζαρέτ, εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε το προσκύνημα μας στην Κανά της Γαλιλαίας, όπου θα προσκυνήσουμε τον χώρο όπου ο Κύριός μας τέλεσε το γάμο-πρώτο του θαύμα και θα δούμε τις δύο από τις έξι υδρίες που χρησιμοποιήθηκαν στον εν Κανά γάμο. Συνεχίζουμε την πορεία μας στην Γαλιλαία, (το αγαπημένο μέρος του Ιησού) και θα φθάσουμε στην Καπερναούμ. Εδώ ο χώρος είναι ευλογημένος και η μνήμη όλων μας στρέφεται, όταν τις Κυριακές ακούμε τις παραβολές του Χριστού. Την θεραπεία του παραλυτικού, το περπάτημα του Ιησού πάνω στα κύματα, την επιτίμηση των ανέμων και τόσα άλλα. Θα μεταφερθούμε στο Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Ιησούς δίδαξε την «ἐπί τοῦ Ὄρους Ὁμιλία» και ευλόγησε «τούς πέντε ἄρτους ἐν τῇ ἐρήμῳ» και χόρτασαν πέντε χιλιάδες άνδρες. Θα προχωρήσουμε στην πόλη της Τιβεριάδας, όπου θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων όπου έγινε μια από τις εμφανίσεις του Χριστού μας. Θα επιστρέψουμε αργά στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η Μέρα Παρασκευή: Χοτζεβά – Ιεριχώ – Νεκρά Θάλασσα – Άγιος Γεράσιμος – Ιορδάνης ποταμός – Βηθανία

Πρόγευμα και αναχώρηση για τον Άγιο Γεώργιο Χοτζεβά. Η Μονή βρίσκεται στην έρημο της Ιουδαίας όπου και το σπήλαιο που κρύφτηκε ο προφήτης Ηλίας κυνηγημένος από τον βασιλιά Αχαάβ. Στο ίδιο σπήλαιο έμειναν ο Ιωακείμ και η Άννα και προσευχόντουσαν στο Θεό να τους χαρίσει τέκνο. Ο Κύριος άκουσε την προσευχή τους, και τους χάρισε την Παναγία μας. Ακολούθως, θα επισκεφθούμε την Ιεριχώ, για να επισκεφθούμε την εκκλησία του Προφήτη Ελισαίου, τον οποίο έχτισε ευσεβής Χριστιανός από την Αγιάσω της Λέσβου και θα δούμε τη Συκομορέα του Ζακχαίου. Θα ακολουθήσει προσκύνημα στο Σαραντάριο Όρος, όπου πέρασε τις σαράντα ημέρες νηστείας ο Χριστός και υπάρχει το μοναστήρι του Πειρασμού. Συνεχίζουμε για την Μονή του Αββά Γερασίμου, Θα προσκυνήσουμε στην εκκλησία του Αγίου και στο σπήλαιο που φιλοξενήθηκε η Αγία οικογένεια μετά την φυγή της για την Αίγυπτο. Συνεχίζουμε για την Νεκρά θάλασσα (Σόδομα και Γόμορρα) και θα προχωρήσουμε στον Ιορδάνη Ποταμό, όπου θα προσεγγίσουμε το αυθεντικό σημείο της βάπτισης του Κυρίου μας από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Θα γίνει η βάπτιση των προσκυνητών σε ανάμνηση της βάπτισης του Κυρίου μας. Ακολούθως, θα πάμε στη Βηθανία, πατρίδα του Αγίου Λαζάρου και θα επισκεφθούμε το γυναικείο μοναστήρι της προϋπαντήσεως και τον τάφο του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 

 

6η Μέρα Σάββατο: Ιεροσόλυμα – Λύδα – Τελ-Αβίβ – Λάρνακα 

Πρόγευμα και θα επισκεφθούμε εκκλησίες της παλαιάς πόλης, το Μοναστήρι της Μεγάλης Παναγιάς (ο τόπος που στεκόταν η Παναγία μας και έβλεπε την σταύρωση του Χριστού μας). Συνεχίζουμε για την Μονή Σειδανάγιας, με την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας επιστροφή στο ξενοδοχείο ετοιμασία των αποσκευών μας και αναχώρηση για το Αεροδρόμιο του Τέλ-Αβίβ. Καθοδόν θα σταματήσουμε για προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Άφιξη στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήσης της επιστροφής για την Λάρνακα με αρκετές πνευματικές εμπειρίες και την Ευλογία του ΚΥΡΙΟΥ.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Πτήσεις:

EL-AL AIR LY2434 Λάρνακα – Τελ-Αβίβ 10:00 – 11:00

EL-AL AIR LY2433 Τελ-Αβίβ – Λάρνακα 20:55 – 22:00

ΤΙΜΕΣ

Τιμές ανά άτομο:

Δίκλινο/Τρίκλινο €650 / Μονόκλινο €750

Παιδί (2-12 ετών) στο ίδιο δωμάτιο με δύο ενήλικες €550

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Αναχώρηση: 03 Μαΐου 2021

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα-Τελ Αβίβ-Λάρνακα.

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.

Αποσκευή μέχρι 20 κιλά.

5 διανυκτερεύσεις σε πολυτελές ξενοδοχείο λίγα χιλιόμετρα από Ιεροσόλυμα MOUNT DAVID HOTEL 4* ή παρόμοιο, με πρόγευμα και δείπνο μπουφέ.

Μικρά λεωφορεία για την ανάβαση στο Όρος Θαβώρ και στη Μονή Αγίου Σάββα.

Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους ή μνημεία.

Μεταφορές, ξεναγήσεις, εκδρομές με κλιματιζόμενο λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Ελληνόφωνος ξεναγός.

Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.

Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας.

 


Δεν περιλαμβάνονται:

Ποτά στα δείπνα.

Φιλοδώρημα οδηγού υποχρεωτικά από τον σύνδεσμο οδηγών τουριστικών λεωφορείων €10 το άτομο,

Δικαιώματα εισόδων Τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14, εκτός αυτών που αναφέρονται στα περιλαμβάνονται.

Ασφάλεια ταξιδιού (συστήνουμε ανεπιφύλακτα ασφάλεια που να καλύπτει και ακύρωση του ταξιδιού).

Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

*Ταξιδεύουμε με Διαβατήριο το οποίο πρέπει να έχει ισχύ πέρα των 6 μηνών από την μέρα της αναχώρησης της εκδρομής

Μπορεί να αλλάξει η σειρά του προγράμματος σύμφωνα με τις ώρες λειτουργίας των Μοναστηριών ή της αγρυπνίας που θα ανακοινώσει το Πατριαρχείο και χωρίς να αφαιρέσουμε κάποιο προσκύνημα.

Η σειρά εκτέλεσης των διαδρομών μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί οτιδήποτε από το πρόγραμμα.

Σε περίπτωση που τα παιδιά δεν ταξιδεύουν με τους γονείς τους και ταξιδεύουν με συγγενείς ή με τον ένα γονέα μόνο, θα πρέπει να έχουν υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης από τους γονείς. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τους επιτραπεί να ταξιδέψουν.

OΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

Όροι και προϋποθέσεις:

Σε ενδεχόμενη αύξηση στους φόρους αεροδρομίων επιβαρύνεται ο πελάτης.

Οι τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων δεν αλλάζουν κατά την ώρα της κράτησης τους.

Με την κράτηση των ταξιδιωτικών πακέτων δίνετε προκαταβολή 40% της αξίας των  πακέτων και η εξόφληση τους γίνεται μέχρι 30 μέρες πριν την αναχώρηση.

Υπάρχει δυνατότητα ακύρωση των ταξιδιωτικών πακέτων βάσει των όρων και  κανονισμών.

 

Όροι και Πολιτική Ακύρωσης 

Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού €100 για λειτουργικά έξοδα.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 44 και 30 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 29 και 21 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες και μέχρι την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Σε περίπτωση μη παρουσίασης (no show), παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες, σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.

 

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας εδω