cooptravelcyprus.comcooptravelcyprus.com
Forgot password?

Πορτογαλία POR1 – 8 Μέρες POR1

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ POR1

8 ΜΕΡΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διανυκτερεύσεις: Λισαβόνα(3), Κοίμπρα(1), Πόρτο (2)

1η Μέρα: Λάρνακα – Αθήνα –  Λισαβόνα

Μια αδιαμφισβήτητα ξεχωριστή πόλη. Γραφική, κοσμοπολίτικη και δημιουργική πόλη, παντρεύοντας την ιστορία με το σύγχρονο και το παραδοσιακό με το μοντέρνο. Αναχώρηση από τη Λάρνακα με αλλαγή αεροσκάφους στην Αθήνα. Άφιξη, υποδοχή από τους τοπικούς μας αντιπροσώπους και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Λισαβόνα. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη βόλτα στην πόλη.

 

2η Μέρα: Λισαβόνα

Πρόγευμα και θα ξεκινήσουμε την πανοραμική περιήγηση από την ιστορική περιοχή του Μπελέμ, όπου πολλοί θαλασσοπόροι εξερευνητές ξεκίνησαν τα ταξίδια τους. Θα επισκεφθούμε τον πύργο του Μπελέμ και το μοναστήρι των Ιερονυμιτών. Και τα δύο έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Ουνέσκο. Ο Πύργος του Μπελέμ χτίστηκε το 1515 ως φρούριο στην είσοδο του λιμανιού της πόλης. Ο ναός των Ιερονυμιτών είναι το εντυπωσιακότερο σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και πλούτου της περιόδου των θαλάσσιων ανακαλύψεων. Τέλος θα επισκεφθούμε το μουσείο με τις αυτοκρατορικές άμαξες. Το απόγευμα μπορείτε να πάρετε το τραμ το οποίο κλέβει την παράσταση με τον vintage χαρακτήρα του.  

 

3η μέρα: Λισαβόνα – Εστορίλ – Κασκάις – Κάμπο Ντα Ρόκα – Σίντρα

Πρωινή αναχώρηση για να γνωρίσουμε πανέμορφα ψαροχώρια. Πρώτος μας σταθμός το παραθαλάσσιο θέρετρο του Εστορίλ, γνωστό επίσης και για το διάσημο καζίνο του. Συνεχίζουμε για το όμορφο ψαροχώρι, το Κασκάις. Μεταξύ Κασκάις και Σίντρα βρίσκεται το ακρωτήριο Κάμπο ντα Ρόκα, το δυτικότερο σημείο της Ευρωπαϊκής ηπείρου και της Πορτογαλίας στον Ατλαντικό Ωκεανό. Άφιξη στην πανέμορφη Σίντρα. Πρόκειται για ένα πανέμορφο χωριό πνιγμένο στο πράσινο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδι σας προτείνουμε να απολαύσετε γνήσια τραγούδια φάδο, τα τραγούδια της μοίρας. Ακόμα και αν δεν μιλάτε την γλώσσα η μελωδία και μόνο θα σας μείνει αξέχαστη…

 

4η μέρα: Λισαβόνα – Ομπίδος – Ναζαρέ – Φάτιμα – Κόϊμπρα

Πρόγευμα. Σήμερα θα αρχίσει η ανάβαση μας στο βορά με τελικό προορισμό την Κοίμπρα. Πρώτος μας σταθμός θα είναι τo Ομπίδος, ένα χωριό βγαλμένο ανέπαφο μέσα από τον μεσαίωνα με κάτασπρα σπίτια και μπαλκόνια γεμάτα γιασεμιά. Θα συνεχίσουμε για τη Φάτιμα, τόπο λατρείας χιλιάδων προσκυνητών από όλο τον κόσμο όπου και η βασιλική της Αγίας Τριάδας η οποία χτίστηκε από τον γνωστό Έλληνα αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Τομπάζη.

Ακολούθως θα επισκεφθούμε τo γραφικό ψαροχώρι Ναζαρέ που τα κύματα το χειμώνα φθάνουν τα 33 μέτρα. Άφιξη το απόγευμα στην πόλη των ποιητών την Κόϊμπρα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Κοίμπρα – Πόρτο

Πρωινό και πριν αφήσουμε την πόλη της Κοίμπρα θα περιηγηθούμε στους χώρους του διάσημου Πανεπιστημίου της και θα δοθεί χρόνος για καφέ στο ιστορικό της κέντρο. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Πόρτο,  μια πόλη που αντιπροσωπεύει την παράδοση ,τις ανθρώπινες αξίες και τη δύναμη της ψυχής του Πορτογαλικού έθνους.

Δίκαια κατατάσσεται το ιστορικό κέντρο στη λίστα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Στην Άνω Πόλη θα περιηγηθούμε στην περιοχή του Καθεδρικού Ναού και το παλιό κτίριο των σιδηροδρόμων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό Παλάτι Μπόλσα, όπου στεγάζεται το Εμπορικό Επιμελητήριο. Τέλος μας περιμένει η επίσκεψη σε κάποια από τις διάσημες κάβες της περιοχής Villa Nova De Gaia όπου θα γευθούμε το σήμα κατατεθέν της πόλης, το περίφημο ομώνυμο κρασί Πόρτο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη.

 

6η μέρα: Πόρτο –  Μπράγκα – Γκιμαράες –  Πόρτο

Πρωινό και άμεση αναχώρηση για μια εκδρομή στην  επαρχία του Μίβιου που παράγει το ‘πράσινο κρασί’ της Πορτογαλίας. Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας θα είναι η αρχοντική Μπράγκα, όπου θα θαυμάσουμε τον κατάφυτο λόφο με το ιερό του Ιησού. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το Γκιμαράες, τη γενέτειρα πόλη του πορτογαλικού έθνους καθώς και η πόλη στην οποία γεννήθηκε ο πρώτος βασιλιάς, ο Αλφόνσο Α’. Θα δούμε το κάστρο της περιοχής και το ιστορικό κέντρο, τα οποία αποτελούν μνημεία ιστορικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Επιστροφή στο Πόρτο. Διανυκτέρευση.

 

7η – 8η μέρα: Πόρτο – Αβέιρο    Costa Nova – Λισαβόνα – Αθήνα – Λάρνακα

Πρωινό ελεύθερο στη διάθεση σας. Tο μεσημέρι αναχώρηση για την πόλη του Αβέιρο, τη «Βενετία της Πορτογαλίας», στην οποία θα θαυμάσουμε τις βάρκες που μοιάζουν με παραδοσιακές γόνδολες. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη γραφική Costa Nova διάσημη για τα πολύχρωμα ραβδωτά σπίτια της, στρυμωγμένα σε μια μικρή ζώνη ξηράς μεταξύ της παραλίας και της λιμνοθάλασσας. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας όπου θα πάρουμε τη πτήση της επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό στην Αθήνα. Άφιξη την 8η ημέρα στη Λάρνακα.

 

ΤΙΜΕΣ

Σημείωση: Στην αναχώρηση 01/08 το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί αντίστροφα. 

 

Αναχωρήσεις

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

11/07, 22/08

1099

1499

799

25/7, 01, 08, 15/08

1129

1529

819

ΠΤΗΣΕΙΣ & ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Αναχωρήσεις: 11, 25/07, 01, 08,15/08

 

Πτήσεις

 

Α3 903  LCA – ATH    10.15 – 12.00

A3 720 ATH – LISB    13.50 – 16.15

A3 723 LIS – ATH      00.35 – 06.30

A3 902 ATH – LCA     07.45 – 09.20

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ

Περιλαμβάνονται:

•    Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Αθήνα – Λισαβόνα – Αθήνα  – Λάρνακα με Aegean μέσω Αθήνας
•    Φόροι αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων
•    Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με πρόγευμα μπουφέ καθημερινά
•    Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
•    Έμπειρος τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός/αρχηγός
•    Μια αποσκευή 23κιλών και  μια χειραποσκευή 8 κιλών
•    Δημοτικό φόροι ξενοδοχείων
•    Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας


Δεν περιλαμβάνονται:

•    Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
•    Εισιτήρια εισόδων στους τόπους επισκέψεων (περίπου €40 το άτομο)
•    Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

• Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 30% της αξίας του ταξιδιού
• Εξόφληση μέχρι 21 μέρες πριν την αναχώρηση
• Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 100.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
• Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
• Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
• Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
• Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.
• Υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης των ταξιδιωτικών πακέτων βάσει των όρων και κανονισμών.

ΣΥΜΒΑΣΗ

Με την επιβεβαίωση της κράτησης ο πελάτης  θα πρέπει να συμπληρώνει  την φόρμα που βρίσκετε στο link που ακολουθεί και σημαίνει ότι αποδέχετε αυτόματα και εκ μέρους όλων των ατόμων που συνταξιδεύουν μαζί τους  όλους τους όρους συμμέτοχής για το ταξίδι.
 

– Δήλωση συμμετοχής – Σύμβαση / Registration Contract

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας εδω